Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2385347

Regisztrált felhasználók
száma:
23677

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1630

Utolsó 5 látogatónk:
Csabesz
2019-08-22 15:10:09
Darkk_Pain
2019-08-22 15:01:39
SoulOfCinder
2019-08-22 13:23:24
Grimlock
2019-08-22 11:58:20
kacsa288
2019-08-22 10:57:10
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Touch (TV)
* * * *
タッチ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 22:09:10
Létrehozás időpontja: 2009-11-27 19:37:56
Eddig megtekintve: 2111 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Komédia; Romantika; Shoujo; Shounen; Sport;
Epizódok száma:
101
Japán megjelenés éve: 1985

Ismertető:

Uesugiék és Asakuráék tőszomszédok, és mindkét családban ugyanabban az évben születtek gyerekek. Uesugiéknál egy fiú ikerpár, Tatsuya és Kazuya, Asakuráéknál pedig egy kislány, Minami. A gyerekek együtt nőttek föl, mintha mind testvérek lettek volna, ám egy szép napon észrevették, hogy az egyikük lány. :) Tatsuya volt mindig, aki valamit először elsajátított, ám Kazuya azután hamar túlszárnyalta, és mire középiskolás korba értek, Kazuya lett a tökéletes fiú mintaképe: kedves, okos, tehetséges, kiváló baseballjátékos, míg Tatsuya csak egy lusta, lüke srác. Kazuyáért mindenki rajongott, az iskolában rajban mentek utána a lányok, és a szülők már Kazuya és Minami egybekelését tervezgették. A fiúnak úgy tűnt, nincsen ellenére ez, mert senki más lány nem érdekelte Minamin kívül, ugyanakkor Minami mintha még nem határozta volna végleg el magát. Tatsuyának ezzel szemben néhány fura haver jutott, és az, hogy időnként az öccsének adva ki magát megpróbáljon valakit felszedni, de úgy látszott, Kazuya és Minami mellett már csak felesleges harmadik.
Egy napon aztán találkozik egy szép lánnyal, Sachikóval, aki az iskola felsőtagozatos baseball csapatának menedzsere, és aki megkérdezi, nem-e lenne kedve neki is megpróbálkozni a baseballal? Tekintve, hogy egypetéjű ikrek, elvileg meg kellene lennie benne is a tehetségnek, de vajon akar és tud-e Tatsuya az öccse nyomdokaiba lépni?

Tatsuya különös barátságot köt Haradával, az iskola rémével, amelyből eleinte csak kellemetlensége származik. Harada azonban több, mint aminek látszik, és a baseball-ügyben habozó Tatsuyát – megkérdezése nélkül – besorozza a Meisei iskola boxklubjába. A gond ott kezdődik, hogy Tatsuya az, aki inkább elviseli az ütéseket és gáncsokat, viszont nem tud visszaütni. De talán Minami kedvéért erőt vesz magán a fiú, akinek eddig az volt a hobbija, hogy mindenkinek csalódást okozzon? Eközben Kazuya azon igyekszik, hogy minden erejével valóra váltsa Minami és saját közös álmát, és bejuttassa az iskola baseballcsapatát a Koushienre, a stadionba, amely a nemzeti középiskolás baseball bajnokság helye.

Az anime Tatsuya szemszögéből meséli el a fiatalok történetét a Meisei középiskola három felsőtagozatos évében. Megismerjük a fiú érdekes személyiségét, és azt, hogyan alakult a viszonya a jelenlegivé öccsével, hogyan került ő mély árnyékba, miközben Kazuya tündökölni kezdett. Minami miatt végül Tatsuya is hajlandónak mutatkozik kilépni az árnyékból, bár nincs elég önbizalma, és nem tudja, képes lesz-e versenyezni Kazuyával. Miként alakul a két fiú viszonya, amikor kiderül, hogy mindketten ugyanazt a lányt szeretik? Kit választ majd Minami? Tatsuya a box világában találja meg útját, vagy a baseballpályára lép? Sikerül-e eljuttatni a csapatot a Koushienre?

Ezekről és még sok más kérdésről szól ez az anime, amely egy fokkal inkább romantikus ifjúsági regény, mint amennyire sportanime, bár izgalmas mérkőzésekben sem lesz hiány a későbbi epizódokban. A romantika és a hétköznapi problémák bemutatása mellett humor, dráma, tragédia és erkölcsi tanulság is bőven helyet kap benne, egy csomó érdekes szereplővel, és az anime korához mérten jó minőségű animációval.

A sorozat négy nagyobb szakaszra bontható történetileg, amelyek között egy-két filler recap epizód ismétli át a legfontosabb előzményeket – ezt hoznám fel az egyetlen főbb negatívumként, bár az igazat megvallva az első opening kivételével nekem az openingek és endingek sem igazán tetszettek. Az Adachi Mitsuru által készült mangája 1983-ban a Shogakukan Manga Award díját shounen és shoujo kategóriában is elnyerte, megosztva a mangaka Miyuki című másik mangájával. A TV sorozaton kívül – amely az egyik legmagasabbra értékelt anime sorozatok közt szerepelt a maga idejében - készült három a történetet összefoglaló movie, két a sorozat története utániakat bemutató movie-hosszúságú special, egy live-action TV dráma és egy live-action mozifilm is, legutóbbi már 2005-ben.

Én az Animenewsnetwork adatbázisában találkoztam először a címmel, egy cikk formájában, amely az Eltemetett Kincsek között emlegette ezt az animét. Valóban megérdemli ezt a titulust, mert egy nagyon jó kis anime, mindazoknak, akik kedvelik a hosszabb, nagyobb időt átívelő sorozatokat, és nem ragaszkodnak a modern látványvilághoz, no és, persze nem berzenkednek a sportközpontú animéktől. Én mindenkinek csak ajánlani tudom.


Szereplők:

Uesugi Tatsuya:
Az idősebbik fivér és az anime lényegi főszereplője. Első pillantásra csak magával törődő, lusta, link kamasz fiú. Második pillantásra észrevesszük, mennyire felesleges harmadik keréknek érzi magát Kazuya és Minami egymást oly jól megértő párosa mellett, és hogy a nemtörődömsége olykor csak egy megjátszott álca. Aztán lassan kiderül, hogy Tatsuya egy bizonyos dolgokban igenis mélyen érző és kifejezetten gondoskodó hajlamú fiú.
Természettől fogva atlétikus és tehetséges lenne, mint öccse – sőt, talán még nála is inkább – ám úgy tűnik, hiányzik belőle a becsvágy és még inkább a kitartás, vagy csak egyszerűen nem érdekli a sportolás. Ő az, aki reggelente a végtelenségig húzza a lóbőrt, elfelejt rendesen felkészülni az iskolára és futhat, hogy el ne késsen, a leckét pedig Minamiról másolja. Eleinte a pojáca és a balek sajátságos keveréke, ám lassan kiderül, hogy gerince is van. Az a típus, aki nem mutatja a komolyabbik oldalát.

Uesugi Kazuya:
A fiatalabb fivér. Gyerekkorukban ő tűnt kevésbé tehetségesnek, ám komoly és kemény munkával hamar szárnyalni kezdett. Nagyon szereti a bátyját, és bár elnéző annak gyarlóságaival szemben, rendszeresen próbálja jobbra buzdítani. Nem csak sportban tehetséges, hanem kiváló az iskolában is, és mindenben mintaszerű, a tökéletes fiú maga. Talán éppen az a legnagyobb hibája, hogy túlságosan is jó és tökéletes?
Minami iránt mélyebben érez, mint a lány hajlandó tudomásul venni. Pedig milyen ideális pár lennének, az egész város erről beszél, sőt, az iskolában még meg is választják őket annak. Ízlésük és érdeklődésük is nagyon hasonló, mindketten komolyak és szorgalmasak.
Kazuya a baseballcsapat dobó-ásza, akitől mindenki csodákat vár, és aki a legjobb úton halad afelé, hogy valóra is váltsa ezeket a reményeket.

Asakura Minami:
Uesugiék tőszomszédjának egyetlen lánya, és a fiúkkal csecsemő koruk óta együtt nőttek fel. Ha Kazuya a tökéletes fiú mintaképe, úgy Minami a tökéletes lányé. Szép, csinos, mindenkivel kedves, kiváló az iskolában és a sportban is igen tehetséges. Először a Meisei baseballklubjához lép be menedzserként, ám később a ritmikus sportgimnasztika csapat unszolására elkezd tornázni, és hirtelen sikeres és igen népszerű is lesz. Ezek után akár válogathatna a hódolókban. De vajon elhódíthatja valaki a szívét?
Kazuyával ugyan jobban megértik egymást, de mintha lenne egyfajta gyengéje Tatsuya irányában. A két fiút gyerekkori becenevükön, Kacchannak és Tacchannak szólítja, és elhatározza, hogy amíg azok őérte versenyezve egyre jobb és jobb fiatalemberekké fognak fejlődni, ő maga is mindent megtesz, hogy csodálatos fiatal nő legyen belőle.

Uesugi Shingo és Haruko:
A fiúk szülei. Mondhatni, egy nem hétköznapi szülőpár, akik úgy turbékolnak, mint a galambok, és közben úgy játszadoznak, mint a gyerekek. Az emberben felmerül a kérdés, hogyan is nevelik ők a fiaikat, mikor talán maguknak sem ártana felnőni és megkomolyodni? :) Nagyon gondtalanul és könnyedén veszik általában az életet. Az anyuka időnként elfelejt a nagy turbékolásban rendes elemózsiát készíteni a fiúknak, de szerencsére ott van nekik Minami, aki kiváló háziasszony is, és nagyon gondoskodó velük szemben.

Asakura Toshio:
Minami özvegy édesapja, aki szintén meglehetősen vidám személyiség. Saját bevallása szerint Minami mindenben a feleségére ütött – szerencsére. :) Egy kis kávézója van, amelyet Déli Szélnek (Minami Kaze) hívnak. Lelkes rajongója a baseballnak és Kazuyának – ki tudja, melyik következik melyikből, mindenesetre ki nem hagyná az alkalmat, hogy kimehessen szurkolni a meccsekre, ilyenkor a kávézót is bezárja fontos okra hivatkozva.

Punch:
Az Uesugi család kutyája. Igen, egy kutya, fajtáját tekintve szamojéd spicc, de ő több mint egy egyszerű kutya, egy igazi személyiség! Nagyon kövér, mert imád zabálni – ezért Tatsuya, akivel eléggé ambivalens kapcsolatban vannak, és rendszeresen borsot törnek egymás orra alá, „butanekonak”, azaz kb. malacmacskának szokta csúfolni. Az animében rendszeres humorforrás. :)

Harada Shouhei:
A Meisei réme, egy óriási termetű, leginkább Frankensteinre emlékeztető, és hatalmas erejű fiú, aki igen szűkszavú, kiválóan ért ahhoz, hogyan használja testi adottságait és hogyan profitáljon ebből, valamint a „barátságból”. Tatsuyával való összemelegedése azzal kezdődik, hogy nem csak kellemetlen de veszélyes helyzetbe is hozza a fiút, és később is rendszeresen „pumpolja”. Harada azonban jóval több, mint aminek látszik. Meglepően éleslátó, és törődik másokkal. Tatsuyát a maga különc módján megpróbálja a helyes irányba terelgetni.
A lányokat nem állhatja, bár talán még az ő szíve is meg tud lágyulni…:) És folyton gondok vannak a vakbelével…:) Hogy ebben mi a vicc, azt nem árulom el, megtudja, aki megnézi! :)

Matsudaira Koutaro:
A Meisei fogója, egy nagyon testes, sőt, kövér fiú, aki testi-lelki jóbarátságban van Kazuyával, sőt, gyakorlatilag rajong érte. Annyira, hogy kiérdemli a „Kazuya tökéletes felesége” nevet. Azzal tüntet, hogy ő meg Kazuya egy test egy lélek, és így hármasban Minamival gyakorlatilag egy családot alkotnak. Tatsuyát eleinte ki nem állhatja, „Idióta Bátyónak” hívja. Viszont a szíve mélyén kenyérre lehet kenni, és ha Tatsuya igyekezne, még vele is megtalálnák a hangot.

Nishimura Isami:
A Seinen iskola baseballcsapatának dobója, aki a csavart labdáiról híres. Egy meglehetősen csúnya fiú, aki azonban baseballtehetségére kissé beképzelt, és más téren sincs hiba az önbizalmával, bár kicsit ettől a fától nem látja időnként az erdőt. Bolondul a szép lányokért – milyen kár, hogy a csapatuk menedzsere egy kifejezett rondaság – és Minami tornacsillagként való debütálása után teljesen bele is zuttyan a lányba, és nem mászik le róla, folyton zaklatja, randira hívogatja, és gyakorlatilag azt hiszi, már-már járnak. Minaminak nagy hibája a túlzott kedvesség, amiért nem tud egyenesen nemet mondani, Nishimura pedig nem veszi észre, hogy a személye nem egészen kívánatos.

Nitta Akio:
A Sumi-Tech iskola baseballcsapatának sztárjátékosa, aki csapatával már a Koushient is sikeresen megjárta, és a Meiseinek legkeményebb riválisa. Egy nagyon jóképű és népszerű, nagyon tehetséges fiú, akit megközelíthetetlensége és az őt körülvevő „rosszfiús” légkör is ellenállhatatlanná tesz. Nitta valamikor verekedős, bandázó fiú volt, aki még most is macsós motoron jár. Egyszer megkérték egy baseballjártékban való részvételre, ekkor találkozott össze Kazuyával, aki hihetetlenül inspirálta. Céljává vált, hogy legyőzze a fiút, ám ez nem akart megadatni neki.
Nitta egy megszelídítésre váró farkas, akinek a szíve a helyén van, és hihetetlen erőfeszítésre képes, ha akadály áll az útjába. Végül a sors úgy hozza, hogy Tatsuyát kell elfogadnia riválisaként, és nem csak a sportban. Ugyanis beleszeret Minamiba.

Nitta Yuka:
Nitta Akio húga. Csinos, a koránál fiatalabbnak kinéző, alacsony termetű lány, aki ki is használja szépségét. Gazdag családjuk miatt elkényeztetett, rajong bátyjáért, a világ többi részével eléggé lekezelő egyenességgel bánik. Küzdősportban kiváló, a főzés már nem megy neki annyira. Minamit nem állhatja, mert a lány a riválisa a szerelemben, ugyanis Yuka hogy, hogy nem, belebolondul Tatsuyába. Márpedig amit Yuka akar, azt ilyen vagy olyan eszközökkel, de meg is szerzi! Vagy mégsem?
A Meiseibe iratkozik, és a baseballcsapat menedzsere is lesz, állítólag azért, hogy kémkedjen bátyjának. Valójában inkább Tatsuya közelében akar lenni, és akár erőnek erejével, csalással és ravaszsággal, de elhódítani a fiút!

Nishio Shigenori:
A Meisei edzője. Meglehetősen „érdekes” személyiség ő is. ^^ Már nem fiatal, ezért harmadévben megbetegszik és kórházba kerül.

Kashiwaba Eijirou:
A beteg Nishio edző őt kéri fel helyettesének. Vagy ez talán valami tévedés? Kashiwaba ugyanis maga az ördög, aki kíméletlenül egzecíroztatja, a józan ész határán túl megterheli, de még meg is veri a fiúkat. Vajon egyáltalán nincsenek érzései? Vagy valamiféle bosszúvágy hajtja? Ezenfelül még egy titkot is rejteget…

Nishio Sachiko:
Nishio edző szép lánya (ő sem apjára ütött ^^), a Meisei csapatának harmadéves menedzsere. Ő az, aki felfedezi Tatsuyában a tehetséget és rá akarja beszélni, hogy lépjen be a csapatba, de a boxklub elhalássza az orra elől a fiút. Minamival jól összebarátkoznak. Kurokival, a csapatkapitánnyal jár.

Kuroki Takeshi:
A Meisei csapatkapitánya. Korábban dobó, de Kazuya beléptekor átadja helyét a nála tehetségesebb fiatalabbnak, és átmegy a harmadik bázisember pozíciójába. A sportot komolyan vevő, rendes, felelősségteljes fiú, jó kapitány. Kicsit később, mint barátnője, de végül ő is meglátja a tehetséget Tatsuyában, és eléggé meglepő módszerrel próbálja megszerezni a fiút a boxklubtól.

Yoshida Takeshi:
Cserediákként érkezik a Meiseibe. Kezdetben egy kissé idegesítő, kisfiús srác, aki kiskutya – avagy kullancs – módjára jár Tatsuya nyomában, akit bálványozni kezd. Még a kutyáját is átkereszteli miatta! :) Aztán belép a baseballklubba is, és szintén dobójátékos szeretne lenni. Kiválóan ellesi mások technikáját, és hamarosan túlszárnyalja Tatsuyát, bár ő sosem tekinti igazi riválisának, minthogy neki csak egy olyan létezik, és az az öccse. Yoshida azonban, miután beleszeret Yukába, a bálványozásból az ellenkező végletbe ugrik, és kihívja Tatsuyát, hogy legyőzze és elvegye a helyét a csapatban.

Sasaki:
Egy könyvmoly külsejű fiú, aki összefut a Meiseibe iratkozó Yukával az iskola előtt, és azonmód fülig belebolondul. Ezért aztán ő is ebbe az iskolába jön, és a lány miatt még a baseballcsapatba is belép. Holott sporttálentum az aztán egy mákszemnyi sem szorult belé, Kashiwaba edző „természetes handicapként” is használja a csapatban. Bár meglepő, mit nem képes kihozni egy fiúból a szerelem… ;)
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.