Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2495601

Regisztrált felhasználók
száma:
24711

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
Gman
2020-10-27 22:50:34
Amur
2020-10-27 21:14:53
iviczl
2020-10-27 21:11:59
csviki18
2020-10-27 19:25:26
Grimlock
2020-10-27 18:51:40
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Peach Girl (TV)
* * * *
ピーチガール

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2010-02-01 18:09:52
Létrehozás időpontja: 2009-09-24 23:51:11
Eddig megtekintve: 4400 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Liba

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Romantika; Shoujo;
Epizódok száma:
25
Japán megjelenés éve: 2005

Ismertető:

Írta: Ueda Miwa
Rendezte: Ishiodori Hiroshi
Karakter design: Ohara Mitsuru
Zene: Takumi Masanori


A történet:

A cím barackosságának miértjére már rögtön az első percekben megkapjuk a választ; főhősnőnket ugyanis Adachi Momónak hívják (a momo japánul pedig őszibarackot jelent :-D). Momo élete közel sem egyszerű, és ennek oka több dologban keresendő. Először is rettenetesen könnyen barnul, és a haja is festettnek néz ki, emiatt pedig sokan tipikus üresfejű cicababának nézik. Az osztályában szép számmal terjednek is róla pletykák, melyeket titokban egyetlen "barátnője" Sae terjeszt róla. Sae minden téren nagyon irigy Momóra, ezért amiben csak tudja lemásolja, ha nem megy neki, akkor pedig ellopja tőle. Momo erre szép lassan rájön, ezért mikor Sae megkérdezi, hogy ki tetszik neki, gyorsan rámutat az első épkézláb srácra a környéken. Így titkolja el, hogy gyerekkori barátjába, Toujiba szerelmes. Pechjére sikerült épp Okayasura, a rajongói klubokkal ellátott, helyi csajozógépre böknie, aki szépen rá is kacsint, szóval Sae már Momo mellett sincs, mert máris Okayasun van, mint egy matrica. Másnap persze már a fél iskola úgy tudja, hogy Momo Okayasuval jár, ami kellemetlen neki, mert hát Touji felé úgy fog látszani, hogy foglalt. De Momo továbbra sem meri bevallani neki mit érez, mert úgy tudja, hogy nem tetszenek neki a barnabőrű lányok. Viszont Okayasu sem száll le róla, sőt azt terjeszti, hogy már csókolóztak is. Momo jól bepipul és a rajongói klubja előtt kalapálja el a srácot XD. A fiú ennek ellenére továbbra sem hagyja békén, ezért végül bevallja neki, hogy Toujit szereti. Arra persze nem számít, hogy az illető eközben a távolban mögötte áll, és hallja mindezt. Másnap Touji bevallja Momónak, hogy szereti, és nincs baja a barnaságával. (Azt bezzeg nem, hogy milyen féltékeny a lány körül legyeskedő másik egyénre :-D). Nos, itt akár az első rész után véget érhetne a történet egy szolid happy end kíséretében, de várható, hogy sem Okayasu, sem Sae nem kívánja ennyiben hagyni a dolgot. Persze kettejük közül csak Sae az aki ezt gonosz hátsó szándékkal teszi, de ennyi is bőven elég ahhoz, hogy tovább bonyolódjanak a dolgok.

Vélemény:

A történet folyamán lassacskán sok szerelmi szál és sokszög képződik, melyek nagyon izgalmassá, fordulatossá teszik a történetet. Ebből sejthető, hogy drámából bőven kijut, lehet szenvedni :-). A másik oldala viszont emészthető és humoros, bár el kell ismerni, hogy a kettő nincs arányban egymással. A rajzolás kicsit érdekesnek tűnhet az arcok tekintetében, a 2005-ös megjelenéshez képest, de semmiképp sem megszokhatatlan. A szereplők személyisége összetett és hiteles, kellőképpen meg lehet szeretni, szánni illetve utálni őket. Az opening és az ending nem a csúcsok csúcsa, de ha sokat hallja az ember a végén még megszereti :-D.
Mindent összevetve tényleg csak ajánlani tudom a megtekintését mindenkinek, aki látni szeretne egy jó kis romantikus történetet, sok drámával, némi humorral, fordulatokkal, élénk karakterekkel. Jó szórakozást hozzá :-)!

Érdekességek:

A Peach Girl című anime tulajdonképp egy jól sikerült manga adaptáció. Ueda Miwa mangája 1997 és 2004 között volt olvasható a Bessatsu Friend magazinban. Összesen 18 kötetet élt meg. 1999-ben elnyerte Kodansha Manga Díjat shoujo kategóriában.
2002 novemberében a tajvaniak megalkották belőle a dráma változatot. Ez picit furcsa lehet ha az ember előbb látta az animét, mert a nevek mások benne, pl. Momóból Xiao Tao lett, ami lássuk be kevésbé kimondható és hangzatos :-). Egy-két történeti elem is eltér, de véleményem szerint ezek nem számottevőek.
2004 és 2006 között a mangához még született 3 kötetnyi kiegészítő rész Sae története címmel, mely feldolgozza, hogy a lány miért lett olyan amilyen, hogyan látta ő a dolgokat, és miként fog alakulni a jövője.


Szereplők:

Adachi Momo:
Kedves, értelmes lány, akit legtöbben a kinézete alapján ítélnek meg. Imád úszni, de nem mer hódolni ezen szenvedélyének, mert hamar barnul, és ettől még inkább agyonszoláriumozott cicababának néznék. Régóta szereti Toujit, de nem mer lépni, mert fél, hogy mit gondol róla. Egyetlen "barátnője" aki szóba áll vele Sae. Félelmeitől függetlenül időnként meglehetősen temperamentumos, határozott fellépésű lány, pláne ha felbosszantják :-). Okayasu felbukkanását követően számos dolog változik meg benne.

Kashiwagi Sae:
Fő jellemzője, hogy ő Momo (és még sok más mindenki) életének szuper gonosz megkeserítője. Kedvenc tevékenysége a lány utánzása, pletykák terjesztése. Remek színész, számtalanszor eljátssza, hogy igazából ő Momo áldozata, és persze ki ne hinne ártatlan kis szemeinek, meg az ájulásnak... Igen, biztos meg van mindezekre a maga oka, de valahol ha van egy csepp jóérzés a nézőben, akkor ez az a karakter, aki megérdemelné, hogy belefulladjon abba a bizonyos kanál vízbe.

Toujigamori Kazuya:
Momo gyerekkori barátja. Kedves, jóhiszemű fiú, mindig nagyon tisztelettudóan viselkedik, gyakran védi meg Momoó a rosszindulatú hírek hallatán. Sajnos jóindulata olyan fokú, hogy nagyon könnyen befolyásolhatóvá teszi, és ezt Sae szépen ki is használja. Mivel nem semleges Momo iránt, nagyon féltékeny Okayasura.

Okayasu Kairi:
Az iskola népszerű széltolója, számos rajongóval. Egyik fő jellegzetessége, hogy nagyon nem tud úszni, ezért Momo jó párszor kényszerül megmenteni a bőrét a sulimedencéből és egyéb vízfelületekből XD. A kezdetektől fogva nagyon érdeklődik Momo iránt, ám Toujival ellentétben ő elég zajos, és nem fél tudtára adni, hogy tetszik neki. Önzőnek semmiképpen sem mondható, mindig igyekszik a lány boldogságát szem előtt tartani, és ott keresztbe tenni Saénak ahol csak tud.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 3


3.

hellgirl97

2010-12-23 10:02:32

nagyon jó :D - nagy mosoly

2.

Junichi

2010-02-02 03:09:26

Szerintem is nagyon jó lett, sőt annyira, hogy fel is írtam a a megnézendő animék listájára a Barack lányt :D - nagy mosoly

1.

Aqualuna

2010-02-01 18:16:03

Jó leírás lett, érdemes volt várni rá. ;) - kacsint