Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2460087

Regisztrált felhasználók
száma:
24322

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1644

Utolsó 5 látogatónk:
fodordani97
2020-05-27 09:51:52
starla-001
2020-05-27 09:20:06
CarlosWaylant
2020-05-27 00:36:32
LZsofHUN
2020-05-26 23:28:44
kuktikula
2020-05-26 21:52:25
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Houhokekyo Tonari no Yamada-kun (Movie)
My Neighbors the Yamadas * A Yamada család * * *
ホーホケキョとなりの山田くん

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-27 22:47:22
Létrehozás időpontja: 2009-12-01 19:10:17
Eddig megtekintve: 1884 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Movie
Műfaj: Életkép; Komédia;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 1999

Ismertető:

Ez az anime a Ghibli Stúdió talán legkülönösebb, mindenesetre legszokatlanabb műve. Amint első pillantásra látszik, nem a megszokott anime stílusban készült, hanem erősen karikaturizált, képregényszerű figurákkal. Ugyancsak a megszokottól eltérően, a Ghiblinél hagyományos kézi rajzolás helyett ennél a movienál számítógépet használtak egy akvarell-szerű hatás elérése érdekében, és így ez lett az első, teljes egészében digitálisan készült filmje a stúdiónak. A rendezője Takahata Isao, maga az ötlet pedig Ishii Hisaichi Nono-chan (eredetileg Tonari no Yamada-kun) című yonkoma – azaz 4 képkockából álló – manga sorozatán alapul.

A movie egy családi komédia, amely egy „átlagos” japán család életéből ragad ki pillanatokat. Csakhogy valójában ez az átlagos család talán nem is annyira átlagos, inkább talán kicsit őrült? Ahogy a család nagyfia mondja: „Ha valamelyikőtök egy kicsit is normális lenne, a család már régen széthullott volna!” ^_^ Ezért aztán a movie, mondhatni, humoros és néhol kissé groteszk karcolatok sorozata a Yamada család életéből. :)

A Yamada család áll apukából (Takashi), anyukából (Matsuko), nagymamából (Shige, Matsuko anyja), kb. 15 éves nagy fiúból (Noboru) és 5 éves körüli húgából (Nonoko), ja, és ki ne felejtsük az „átlagos japán család” ábrázolásához nélkülözhetetlen családi kutyát (Pochi). Az ő mindennapjaikból kiragadott jelenetek, rövidebb történetek egymásutánjából tevődik össze az egész film. Ezek lazán egy-egy gondolatkörre vannak felfűzve, például „Apamodell”, „Szétszakadt család”, „Apai felsőbbrendűség visszaállítva”, és ehhez hasonlóak. Ezeket a szekciókat japán haikuk választják el egymástól, olyan híres szerzőktől, mint például Bashou. A rövid sztorik a családtagok közötti kapcsolatokat, a korral járó bölcsesség kérdését, és olyan problémákat ölelnek fel, mint mondjuk hogyan szerezzen egy fiú barátnőt, vagy mi a teendő, ha elhagytuk a gyereket a szupermarketben? :) Minden „őrültsége” ellenére, meglehetősen hihető ábrázolását adja egy család életének, nemzetiségtől és kultúrától függetlenül. Nekem személy szerint az a jelenet volt talán a kedvencem, amikor apu és anyu a tévé távirányításáért küzdenek. XD

Megjegyzendő még a hangulatilag jól eltalált zenei aláfestés, amely Yano Akiko által komponált rövidke zongoradarabokból, és a Mario Klemens által vezényelt Cseh Filharmonikusok által játszott klasszikus darabokból áll nagyobb részt. De feltűnik a hagyományos japán hangzástól a Que Sera című ismert dalig sok minden, ezekre is érdemes odafigyelni.

Maga a movie meglehetősen mulatságos, engem kicsit a Simpson családra, vagy animénél maradva, a Crayon Shin-chanra emlékeztetett itt-ott. Azt azért el kell ismernem, hogy talán kicsivel hosszabbra sikeredett a kelleténél, legalábbis a második felében már nem tűnt olyan szórakoztatónak, mint eleinte. Ettől függetlenül, egy megtekintést mindenképpen megér, és korosztálytól függetlenül élvezhető.

A movie az 1999-es Japán Media Arts Fesztiválon díjazott lett. 2001-ben Nono-chan címmel egy TV sorozat formájában folytatása is készült, amely a mangában legnépszerűbb karakterré vált Nonokót állítja a középpontba.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.