Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2549973

Regisztrált felhasználók
száma:
25613

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1672

Utolsó 5 látogatónk:
danitigi
2021-05-12 00:58:53
Shinichi
2021-05-11 23:42:37
Fütyimre
2021-05-11 22:57:34
Mira20
2021-05-11 16:08:56
Sziliszat
2021-05-11 15:56:46
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

K-ON! (TV)
* * * *
けいおん

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2019-02-07 11:25:39
Létrehozás időpontja: 2009-10-06 21:31:47
Eddig megtekintve: 4706 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Junichi

Típus: TV
Műfaj: Életkép; Komédia;
Epizódok száma:
13
Japán megjelenés éve: 2009
Alkotó(k): kakifly

Ismertető:

És ami kimaradt a műfajokból.... a zene.

Ugyanis egy zenés animéről lenne szó, 4 utánozhatatlan és nagyon szerethető főszereplő lánnyal, akik mind különböző egyéniségek. (Majd meglátjátok miről beszélek:) )
Akinek a zenéről mondjuk a Nana, esetleg a Beck jut eszébe, nekik elöljáróban annyit, hogy ugyan itt is fontos szerepet játszik a zene, de nem olyan mélységekig, mint az említett két műben.

A történet:

Mint már említettem, négy leányzóról van szó, akik most kezdték el középiskolás tanulmányaikat. Adott tehát a történet színtere. Már sok iskolai életről szóló animében láthattuk, hogy az elsősök egyik első nagy problémája az szokott lenni, hogy milyen klubot válasszanak.

Tainaka Ritsu (ő lesz a dobos) egy energikus és akaratos lány. Úgy dönt, hogy ő az iskolai Könnyűzenei Klubba szeretne belépni. Azonban van egy kis bökkenő: mivel a klubnak gyakorlatilag, minden volt tagja már leérettségizett, ezért szükség lenne még legalább három emberre, hogy ismét hivatalosan is működhessen.
Ezért gyermekkori barátját Akiyama Miót (basszusgitár) is megkéri (vagyis inkább nem is hagy neki más lehetőséget, hiszen széttépi a kitöltött jelentkezési lapját az irodalmi klubba), hogy csatlakozzon, hiszen kettejük gyermekkori álma, hogy egy bandában játsszanak. De vajon tényleg így van? :) Mio teljesen más egyéniség. Ő szerény, kicsit félénk, de ugyanakkor érett és érzékeny. Basszusgitáron játszik, és ő lesz az egyik énekes is.

Ahogy ketten a klubhelyiségben (zeneteremben) üldögélnek, és azon gondolkodnak, hogyan lehetne még tagokat toborozni, megjelenik a szép szőke lány, Kotobuki Tsumugi (szintetizátor), aki azért jött, mert az iskolai kórusba szeretne belépni. Ritsu ki is használja az alkalmat és őt is a klubba "csábítja". Nagyon jól énekel és szintetizátorozni is tud. Ő gazdag családból származik, bár ezt igyekszik titokban tartani. Barátait sokszor meglepi a történet során, hiszen nem sok ember büszkélkedhet tengerparti villákkal, hajóval, zenebolttal stb.

Az utolsó tag pedig Hirasawa Yui (akusztikus gitár), ő mondhatni véletlenül került be a többiekhez. Kicsit ügyetlen, de kedves lány, aki törődik mindenkivel, és mindig nevet. Amit egyszer a fejébe vesz, azt meg is valósítja.
Az iskolakezdés óta már két hét is eltelt, de ő még nem tudott dönteni, hogy melyik klubot is válassza. Meglátja a könnyűzenei klub plakátját és úgy dönt, hogy belép. Gyerekkori barátja Nodoka-chan hatására azonban meggondolja magát, és úgy megy fel a zeneterembe, hogy közli a klubbal, hogy mégsem szeretne belépni. Ritsu és a többiek azonban hamar eszmélnek, mindenféle eszközzel "megvesztegetik" a lányt, aki végül is mégiscsak csatlakozik a klubhoz..

Csak egy gond akad: gitáros kellene, de Yui nem játszik semmilyen hangszeren. Ezért elhatározza, hogy mindenképp megtanul gitározni. Ehhez azonban kell egy gitár is, ami nem olcsó dolog. És innen kezdetét veszi a történet...

Tanúi lehetünk a négy lány mindennapjainak. Egyre közelebb kerülnek egymáshoz, közben önfeledten telnek napjaik. Gyakorolnak, hogy az iskolai fesztiválon felléphessenek. De nem csak ebből áll a klub élete, a napi tea és sütemény sem maradhat el, ahogy a szórakozás sem. De jut egyáltalán idő így a gyakorlásra?

Vajon Yui megtanul gitározni az iskolai fesztiválig? Milyen kalandokban lesz még része a 4 lánynak? Annyit elárulhatok, hogy sok mindenben. És később persze új tagokat is kell majd toborozni....:)
A szituációk bővelkednek humoros jelenetekben, de éppen erre volt szükség ahhoz, hogy egy jó történet álljon össze.

Összességében szerintem egy nagyon jól sikerült alkotás, könnyed kikapcsolódást jelenthet korosztálytól függetlenül. És az a 13x20 perc sem hosszú idő. (Van egy 14. rész is, ami OVA-nak van feltüntetve.)

Ami fura lehet először, az a grafika. Kicsit egyedi, de nagyon szép rajzolása van, szokatlan a 2009-es animékhez képest, de szerintem ez néhány perc alatt megszokható. Bár ez is ízlés kérdése, kinek fura, kinek nem.

A zenei aláfestést is nagyon eltalálták. Az opening és az ending nagyon jóra sikeredett, nekem kiváltképp az ending jött be.

Mindenkinek ajánlom, aki szereti az iskolai komédiákat egy kis zenével fűszerezve.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 5


5.

asuna

2011-12-23 04:13:11

tudom mejik jó ^^ ^^

4.

Dóri

2010-12-07 18:02:26

Hai!!!!!

3.

Junichi

2009-10-08 15:41:22

Ja igen egy kérdés azoktól akik netán elolvassák és végignézik e szerény szerzeményt...: Tetszik a videó? XD - fetrengo nevetés

2.

Junichi

2009-10-08 15:36:42

Köszönöm Aqualuna! Mint már mondtam tőled mindig jól esik dicséretet hallani. Az OVA is tervben van

1.

Aqualuna

2009-10-08 14:47:47

Ez jó lett! Így tovább. (Ugye az OVÁhoz is megcsinálod? ;) - kacsint )