Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2541929

Regisztrált felhasználók
száma:
25473

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
L. Flóra
2021-04-12 08:56:34
ilovehangezoe
2021-04-12 07:40:25
moonnchi
2021-04-12 03:04:01
The Truth
2021-04-12 02:04:19
_Kahtusz_
2021-04-12 00:59:27
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Umi ga kikoeru (Special)
Ocean Waves * I Can Hear the Sea * A tenger zúgása * *
海がきこえる

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2010-12-04 19:35:12
Létrehozás időpontja: 2010-11-28 13:08:04
Eddig megtekintve: 3322 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Milcsa

Típus: Special
Műfaj: Dráma; Életkép; Romantika;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 1993

Ismertető:

Történet:

Taku a középiskola befejezése után Tokióban folytatta tanulmányait. Éppen Tokióból tér haza Kochiba, mikor egy ismerős arcot pillant meg a vasútállomáson.... előtörnek belőle az emlékek. Történetünk ezután Taku visszaemlékezéséből áll:

Az anime egy Kochi nevű kis településen játszódik. Taku és Matsuno igazi jó barátok. Közelebbi kapcsolatba akkor kerülnek egymással, mikor iskolájukban a vezetőség lefújja az éves kirándulásukat, mondvacsinált indokok, és elavult felfogásuk miatt (a rossz tanulmányi átlagokra, és a rossz teljesítményekre hivatkoznak). Sok diák nem ért egyet azzal, hogy a kirándulás elmarad, így a diákoknak beígérnek egy hawaii kirándulást későbbre (persze ez tetemes pénzbe kerül). Mikor aztán az egyik reggeli gyülekezőnél az igazgató azt kéri, hogy emelje fel a kezét az akinek még továbbra is ellenvetése van az elmaradt kirándulás után, a sok felháborodott gyerekből csak Takunak és Matsunónak van mersze feltenni a kezét. Innentől kezdve elválaszthatatlan jó barátok lesznek.

Az iskolai éveik telnek-múlnak, majd színre lép harmadik főszereplőnk Rikako. Rikako, a 17 év körüli lány, aki eléggé felkavarja a vizet az iskolában. Tokióból érkezik, bár kezdetben nem tudni miért, de később kiderül, hogy szülei megromlott kapcsolata miatt. A lány mondhatni maga a tökély, már az első hónapjaiban remekel tanulmányi átlagaival, jól sportol, és ráadásul jól is néz ki. Így nem kell sok idő így ahhoz, hogy Matsuno beleszeressen a lányba. Ám a fiú túlságosan is félénk ahhoz, hogy egyről a kettőre lépjen, így kapcsolatuk semmit sem halad előre.
Az igazi bonyodalmak a hawaii kirándulástól kezdődnek az animében. Innentől kezdve Takut behálózza Rikako. A lány azt hazudja neki, hogy ellopták a pénzét, ezért kölcsön kér tőle, később viszont kiderül, hogy arra kért pénz tőle, hogy apját meglátogassa a lány Tokióban, ahová Takut is magával rángatja. Taku viszont túl későn veszi észre, hogy folyamatosan kihasználják, pletykák kezdenek el róla és a lányról terjedni az iskolában; a tokiói útról, kettőjük kapcsolatáról, amik persze Matsuno fülébe is eljutnak, így barátságuk veszélybe kerül.

Vajon megmenekül a két fiú barátsága? Matsuno összejön Rikakóval? És mi lesz Rikako sorsa? Ezekre a kérdésekre megkaphatjuk a választ ha megnézzük az animét ^^.

Vélemény:
Szerintem érdemes megnézni az animét. Kellemesre sikerült, színvilága is kellemes. Bár a rajzolása kissé régies, de ez nem baj, ez is csak még kellemesebbé teszi az animét. Nagy durranást senki ne várjon, annyira nem emlékezetes a mű, de szerintem azért persze érdemes megnézni, egyszerű és nagyszerű :) A Ghiblitől megszokott minőséget kapjuk.

Megjegyzés az elmaradt kirándulásról:
A japán oktatási rendszer eléggé eltérő a magyartól, így nem nagyon sikerült megérteni, hogyan marad el a kirándulás...
A felirat szerint: Elmarad a kirándulás, és majd középiskolában pótolják be, a hawaii úttal.
Az animét kiadták magyar szinkronnal is, megpróbáltam abból megérteni, hogy miért marad el, de szerintem abból lehetetlen megérteni. Ismét egy indok, hogy miért nézzetek eredeti japán hanggal, felirattal animét. :)Szereplők:

Morisaki Taku:
Történetünk egyik főszereplője. Fiatal srác, jó tanulmányi átlaggal. Könnyen befolyásolható, az animében számtalanszor befolyásolja Rikako. Alapvetően viszont jóakarratú, rendes fiú. Nincsen sok pénze, ezért iskola mellett dolgozik, hogy részt vehessen a hawaii utazáson.

Matsuno Yutaka:
Második főszereplőnk. Okos, és kedves fiú, bár kissé bátortalan a lányok terén. Könnyen felkapja a vizet, hirtelen cselekszik.

Mutou Rikako:
Harmadik főszereplőnk. Tokióból költözik el anyukájával. Az iskolában a fiúk körében népszerű, de a lányok körében nem. Mivel jól néz ki, jól sportol, és tanul, ezért alapból ellenszenvesen viselkednek vele a lányok. Kezdetben úgy tűnik, hogy igazságtalanul ellenszenvesek vele, de az anime közben kiderül, hogy bizony nem, Rikako a többi lánnyal rideg, és lekezelő. Erre próbálják felhívni figyelmét is, de ő nem törődik ezzel, az iskolában szinte egyedül van így.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

Aqualuna

2010-12-04 19:38:16

Kis kiegészítésként: Ez a Ghibli Stúdió movie hosszúságú (72 perces) animéje, amit azonban nem mozikban, hanem a japán televízióban vetítettek le, az Animenewsnetworkon specialként szerepel.