Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2543490

Regisztrált felhasználók
száma:
25508

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
cvny
2021-04-18 02:18:28
Vata0825
2021-04-18 01:24:32
Asdosd
2021-04-18 01:17:50
Anmargaret
2021-04-18 00:16:56
arni72
2021-04-18 00:09:19
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Sora no Woto (TV)
So-Ra-No-Wo-To * * * *

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 22:01:40
Létrehozás időpontja: 2010-12-11 20:53:35
Eddig megtekintve: 2955 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Shiratori kun

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Életkép; Kaland; Komédia;
Epizódok száma:
13
Japán megjelenés éve: 2010

Ismertető:

Történet:
Valamikor a jövőben játszódik. A helyszín Seize, egy kisváros Helvetia határán, ahová az újonc Sorami Kanata azért érkezik, hogy segítsen az itt állomásozó egységnek. Ez azonban ebben a kisvárosban némileg másképp működik, mint mondjuk a főváros közelében. Egész pontosan az itt állomásozó osztagnak összesen 4, Kanatával együtt 5 tagja van, mindannyian fiatal lányok. Feladatuk pedig a falu országhatár menti fekvése miatt, a Senki földjének figyelése egy esetleges támadás veszélye miatt, valamint a jó kapcsolat kialakítása a helyiekkel.

A múltban bekövetkezett egy nagy háború, melynek következtében az emberiség és az egyéb élőlények nagy része elpusztult, valamint a technológiai szint visszaesett az I-II. világháború szintjére. Kommunikációs eszközök hiányában pedig a sereg trombitásokat használ kommunikációs kapcsolatnak. Kanata szülőfaluja elpusztult a háborúban, neki pedig csak egy álma maradt: megtanulni trombitálni.

A sorozatban a lánycsapat mindennapjait követhetjük nyomon: megismerhetjük a múltjukat, láthatjuk, hogyan vesznek részt a falu életében, hogyan végzik katonai kötelességüket. Azt is megtudhatjuk, hogy milyen eredménnyel járnak a béketárgyalások a két nagy hatalom: a Római Birodalom és Helvetia között.

Seize legendája:
A falu egy különleges legendával rendelkezik, mely a történet szempontjából elég fontos, annak ellenére, hogy nem sokat árulnak el a rendezők.
Amikor Kanata megérkezik Seize-be, egy hatalmas csontvázat lát, ami egy nagy madárhoz hasonlít. Rio később elmeséli neki a történetet, miszerint hajdanán a városkát egy óriási szárnyas démon támadta meg, mely tüzet fújt és mindent le akart rombolni. Azonban az embereknek sikerült legyőzniük ezt a szörnyeteget, ám a testéből felszabaduló tűz teljesen elpusztította volna a falut. Ezt viszont a „lángszüzek” akadályozták meg azzal, hogy testi épségükkel mit sem törődve önmagukkal fojtották el a tüzet, miközben a helyiek vödrökben hoztak vizet és locsolták őket, nehogy elégjenek. Azóta él a hagyomány, hogy minden év egy bizonyos napján ünnepség keretében megemlékeznek erről a hatalmas tettről. A rendezvény aktív résztvevői a lányaink is és persze mindenki, aki akkor épp a faluban jár. Fontos megjegyezni, hogy a „lángszüzeket” katonalányaink személyesítik meg (persze csak jelképesen).

Opening:
"Hikari no Senritsu" ea. Kalafina
Ending:
"Girls, Be Ambitious!" ea. Tomatsu Haruka

Vélemény:
Rajzolás technikája miatt sokan azonosítják ezt a sorozatot a „K-ON háborúba megy” alcímmel (melyet egyébként a nagyon poénos angol fansub csapatok adtak), pedig a hasonlóság a rajzolásban és a főszereplő zene iránti szeretetében ki is merül.
Összességében egy nagyon kellemes animéről van szó, melynek egyetlen hibája van: rövid. Minden más tulajdonsága nagyon szerethető, élvezhető. 9/10!


Szereplők:

Sorami Kanata (15 éves):
Eleinte naiv és ügyetlen és abszolút tapasztalatlan, de a sorozatban komoly jellemváltozáson megy át. Szülőfaluja elpusztult a háborúban, neki pedig csak a trombitálás vágya maradt. Így elszegődött a sereghez és Seize-ben Rio tanítja a zene fortélyaira. Kanata teljes mértékben békepárti és ezt a tulajdonságát meg is tartja.

Kazumiya Rio (17 éves):
Talán a legtitokzatosabb tagja a csapatnak. Szigorú és fegyelmezett, de a szíve nagyon a helyén van. Ő intézi a katonai teendőket a városban. Kanata érkezésével afféle trombitatanár lesz. Az újonc példaképévé válik, méghozzá jó gyorsan. ^^ Rio afféle alparancsnoki tisztséget lát el.

Filicia Heideman (18 éves):
Az osztag legidősebb és legtöbb mindenen keresztülment tagja. Ő a parancsnok, így ő felel a parancsnoki központnak is, ami viszont csak ritkán jelentkezik. Mindig vidámnak és könnyelműnek mutatja magát, de belül megbízható és nagyon odafigyel a lányokra.

Suminoya Kureha (14 éves):
Ő pedig a legfiatalabb tag. Eleinte nagyon utálja, hogy mindenki idősebb nála, de azért később rájön, hogy ez nem számít. Igencsak nagy a szája és szeret lódítani a dolgokon, de lelkiismeretes katona. A kezdeti nehézségek ellenére gyorsan összebarátkoznak Kanatával. Kureha a csapat lövésze.

Kannagi Noël (15 éves):
Az állandóan álmos Noël az osztag mérnöke, aki egész véletlenül lángész. Azon dolgozik, hogy egy régről fennmaradt modern lépegető tankot újra működőképessé tegyen, ami egyáltalán nem könnyű feladat, főleg, hogy a tankból szinte csak a törzs van meg. Általában távol tartja magát a lányoktól, de ha szükség van rá (és épp nem alszik el járás közben xD) akkor azért meg szokott jelenni. Nagyrészt. ^^

Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

Aqualuna

2010-12-22 09:50:38

Kiegészítés: az anime helyenként 14 részesként szerepel, van ugyanis egy 7.5-edik epizódja, amely azonban DVD-only, azaz csak a DVD kiadáson szerepelt, TV-ben nem adták le a sorozat többi részével.