Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2531166

Regisztrált felhasználók
száma:
25254

Online látogatók száma:
4

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1666

Utolsó 5 látogatónk:
bayorbea
2021-03-05 18:18:24
catlover111_
2021-03-05 18:02:14
Csabesz
2021-03-05 17:44:31
Grimlock
2021-03-05 17:06:19
TheTrueDeath
2021-03-05 16:19:33
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Sky Girls (TV)
* * * *
スカイガールズ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2009-12-26 11:47:39
Létrehozás időpontja: 2009-12-25 12:37:20
Eddig megtekintve: 2644 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Shiratori kun

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Ecchi; Komédia; Mecha; Sci-fi;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 2007

Ismertető:

Iwasaki Yoshiaki rendezésében és a Konami Digital Entertainment gondozásában 2007. júliusában indult a sorozat. Ez alatt a 26 rész alatt végignézhetjük, hogy hogyan menti meg világunkat néhány belevaló kiscsaj :). Vannak benne vicces jelenetek és drámai elemek is, tökéletes összhangban, nincs túl sok egyikből sem.

Az alaptörténet: 2071-ben a semmiből megjelent a Földön a „WORM”, azaz „FÉREG”. Ezek mechanikus cellák, melyek összeállva igen érdekes formájú lényeket hoznak létre. Ezek egyetlen célja az emberiség elpusztítása. 2073-ra a „FÉRGEK” miatt az emberiség harmada elpusztult, valamint létrejött egy Nemzetközi Egyesült Hadsereg. 2074-ben az emberek kezdték elveszteni a kontrollt a „FÉRGEK” felett, így eldöntötték: tömegpusztító fegyvereket vetnek be. Ennek hatására a "FÉRGEK" eltűntek, viszont nagy árat kellett fizetni. A nagyobb kontinensek szétcsúsztak, az Antarktisz eltűnt, a szárazföld fele a tengerbe süllyedt, valamint a harcképes katonák (20-30 év közötti férfiak) száma 90%-kal csökkent.

A történet: 10 év telt el a „FÉRGEK” pusztulása óta, tehát 2084-ben járunk. A hadsereg 10 év óta először ismét „FÉREG” jeleket fog. Elindítják hát a Sonic Diver projektet. A Sonic Diverek különleges felépítésű robotok, melyek rendelkeznek kifejezetten „FÉREG” pusztító fegyverekkel. Kiválasztanak pilótának 3 fiatal lányt, akik DNS-ük szerint a legalkalmasabbak a feladatra. A 11. részben egy 4. Sonic Diver is feltűnik, így ettől kezdve már négyen lesznek a lányok. Az egyik részben (valahol a 6. körül) aztán egy bemutatón a TV elnevezi őket Sky Girl-öknek. Innen a cím.:)
A részek első harmada nagyrészt a csapat összeszokásából, az edzésekből, meg egy-két apróságból áll össze. A későbbi részekben pedig már jön az igazi harc és küzdelem.


Összességében egy igencsak jó anime ez, mely engem speciel nagyon lekötött. Az opening nagyon jóra sikerült, az ending sem rossz, valamint a köztes dallamok is a helyükön vannak. A rajzolásra nem sok panasz lehet, de persze ezt mindenki maga dönti el.
Opening: Virgin’s High by MELL
Ending: True Blue, ea. Gotou Saori (1-13. rész) ill. Diamond Sparkle, ea. Kataoka Azusa (14-26. rész)


Szereplők:

Ichijo Eika (17 éves):
Eika egy önkéntes pilóta, gyors reflexekkel; pontossága nagyrészt felülmúlhatatlan, így a teszteken szinte mindig 100%-osan teljesít. Ő a csapat vezetője, ami határozottságának és szinte mindig helyes döntéseinek köszönhető. Kezdetben nehezen jön ki a „civilekkel”, tehát a másik két lánnyal, de később azért már barátságosabb lesz. Raijint vezeti.

Sonomiya Karen (16 éves):
Egy zseni. 170-es IQ-val rendelkezik, remek szerelő, nagyon kedves és végtelenül előzékeny. Kora ellenére egyetemre járt, mielőtt behívták volna. Van egy bátyja, akiről sokat nem tudni, még az arcát se mutatták egyszer se, viszont Karen sok levelet ír neki. Képtelen normálisan megszólalni egy fiúval szemben :). Fujint vezeti.

Sakurano Otoha (16 éves):
A kard mestere, állandóan vidám, ritkán szomorodik el. Kicsit forrófejű lesz, ha találkozik Tachibana Ryoheijel, a szerelővel. Szerintem a leghelyesebb karakter az animében. Reijint (Zero) vezeti.

Elise von Dietrich (15 éves):
A legfiatalabb a lányok közül. A 11. részben kerül elő, a nyugat-európai bázist elért „FÉREG” támadásnak az egyetlen túlélője. Eleinte nem jön ki Eikával, de aztán mikor rájön, hogy Eika tehetségesebb nála, kénytelen megbarátkozni vele. Az egyetlen, „FÉRGEK” előtt épített Sonic Divert vezeti, Bachstelzet.

Togo Souya (29 éves):
A Sonic Diver csapat főparancsnoka. Alapjában véve kedves, bár szereti a szigorúbbik oldalát mutatni. 3 percnél tovább nem képes komoly maradni (elmondása szerint ^^). Egy régi „baleset”(nem akarom elárulni, mert fontos) miatt nem repülhet többé. Az egyetlen, aki szinte sose hord egyenruhát. Szeret horgászni (bár sose fog semmit XD).

Tachibana Ryohei:
Reijin (Zero) szerelője. Eleinte sok konfliktusa van Otohával, de később még sejteti magát némi romantika is köztük. Szeret viccelődni, és nagyon keményen dolgozik. Sokszor még éjszaka is, de ezt a szorgalmas oldalát nem szereti mutogatni.

Mikogami Ranko és Haruko:
Ikertestvérek, Ranko Raijint, Haruko Fujint tartja karban. Mindketten nagyon kedvesek, azonban viselkedésben teljesen ellentétei egymásnak.

Fujieda Nanae:
Ő a kommunikációs tiszt Takumi érkezéséig és amúgy mindenféle papírmunkáért ő a felelős. Felügyeli repülés közben a Sonic Diverek és pilótáik állapotát, valamint a légtér irányítói feladat is az övé.

Hayami Takumi:
Érkezésétől fogva a kommunikációs tiszt. Figyeli a Sonic Diverek és az ellenség mozgását, jelentést adva arról a lányoknak. Bevetéskor Togonon kívül ő az egyetlen, akinek joga van lefújni az akciót, ill. módosítani azt. Fülig szerelmes Karenbe.

Akiket nem soroltam fel, azok csak alkalmi mellékszereplők, és a részek alatt minden fontos infó kiderül róluk.

A Sonic Diverek:

Raijin:
Eika vezeti, több pár forgócsöves géppuskával, rakétakilövő állvánnyal és energiaágyúval rendelkezik.

Reijin (Zero):
Otoha vezeti, vállakra szerelt lézerágyúkkal, és egy MV karddal (katanával) rendelkezik.

Fujin:
Karen vezeti, rakétavetőkkel (amelyből a kilőtt rakéták afféle sörétes módra válnak szét) és fontos, extra taktikai érzékelőkkel van ellátva.

Bachstelze:
Elise vezeti, karra szerelt lézerágyúkkal és egy bumeráng-szerű (mindent kettévágó) MV-Lanze fegyverrel van ellátva.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 4


4.

Shiratori kun

2009-12-26 16:12:51

Oh, értem már! :D - nagy mosoly

3.

Aqualuna

2009-12-26 15:30:57

Az, hogy többnyire az angolos, és nem a japán névsorrendet használtad. Ha az ANN-t használod, ott angol sorrendben (keresztnév elöl) vannak a nevek. Ez persze csak a japán nevekre vonatkozik, Elise-re nem. ;) - kacsint

2.

Shiratori kun

2009-12-26 13:59:06

Köszi! De kérlek fejtsd ki, hogy mi volt a hiba a sorrendnél, mert nem jövök rá

1.

Aqualuna

2009-12-26 11:49:27

Jó leírás lett! Csak legközelebb figyelj kérlek, a nevekre (sorrend), egyébként így tovább!