Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2470255

Regisztrált felhasználók
száma:
24462

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1648

Utolsó 5 látogatónk:
RKO12
2020-07-09 23:49:30
gwsgwegw
2020-07-09 22:41:16
ThisMatthew
2020-07-09 21:45:48
Tron-kun
2020-07-09 20:44:05
zoliman4
2020-07-09 20:36:59
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Elfen Lied (TV)
* * * *
エルフェンリート

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2012-11-13 10:55:08
Létrehozás időpontja: 2010-11-29 22:46:18
Eddig megtekintve: 3456 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Shiratori kun

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Horror; Pszichológiai; Sci-fi;
Epizódok száma:
13
Japán megjelenés éve: 2004

Ismertető:

Egy kis műfajpontosítás: vér és brutalitás, fegyveres harcok egy romantikus drámában.
18+, valamint kezdő animéseknek nem ajánlott.


A történet:
Jópár éve már annak, hogy a tudósok felfedezték az úgynevezett Dicloniusokat. Ezek olyan mutáns emberek (elsősorban lányok), akik képesek bizonyos számú láthatatlan, szupergyors kart kiereszteni a testükből. Mondanom sem kell: ezeket nem a nehéz tárgyak elmozdítására, vagy az emberfeletti erőt igénylő munkák elvégzésére használják. A karok képesek szilárd tárgyak (pl. márványtömbök, vagy akár teljes épületek) porrá zúzására, emberi testek szétszaggatására a szó legszorosabb értelmében, vagy éppen a tűzfegyverek lövedékeinek levegőben való megállítására. Emellett a regenerációs képesség a több-tízszerese a normális emberi mértéknek. A mutáció megjelenik a testen is: két kis szarv formájában. Éppen ezért a mutálódott egyéneket már kiskorukban kiközösítik, fizikailag és szellemileg bántalmazzák gyermektársaik és a felnőttek is. Ezzel nem könnyű megbirkózni, ezt mindenki tudja. Nekik viszont még nehezebb. Vagy lehetetlen.

Egyik főszereplőnknek, Lucynek is hasonló gyermekkora volt. Egy ponton azonban megtört és azóta a vérengzés a lényének éltető eleme lett. A tudósok azonban nem hagyták sem őt, sem a többi Dicloniust az utcákon járkálni és gyilkolni. Begyűjtötték őket, és egy kutatóintézetben „teszteknek” vetették alá a kislányokat. Igen, ekkor Lucy alig 8 éves volt. A teszt alatt pedig embertelen fizikai kínzást és a mentális szükségletek teljes megtagadását kell érteni. Egy napon azonban külső segítséggel Lucy képes volt megszökni börtönéből és csupán egy mesterlövész tudta megsebezni őt, amitől tudathasadás következett be a vörös hajú gyilkológépben…
A japán partokra sodródva két egyetemista (jövendőbeli páros), Kouta és Yuka talál rá. Azonban ők mit sem sejtenek az egészről, hiszen eléjük egy ártatlan kinézetű lány került, aki az égvilágon semmit sem tud mondani a „Nyuu” szócskán kívül.

És itt kezdődik a valódi történet, mely lebilincselően meséli el a Dicloniusok életét, tudatuk módosulásának folyamatát, valamint, hogy a remény soha nem tűnik el, csak elhalványul. A kutatók üldöztetik Lucyt először csak a rendőrséggel, majd a katonasággal végül saját különleges egységeikkel és a többi Dicloniussal. A drámában a készítők nem spóroltak a lövedékekkel, a mély pszichológiai jelentéssel bíró jelenetekkel, a könnyekkel és a fájdalommal. Ezt a szereplők is tökéletesen illusztrálják.
CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!

Opening:
\"Lilium\" ea. Noma Kumiko
Ending:
\"Be Your Girl\" ea. Kawabe Chieko

Vélemény:
Drámailag 10/10; Történetben 10/10; Zeneileg 8/10 (az OP és az ED fantasztikus!); Rajzolásban 9/10; Élvezhetőség 10/10.
Műalkotás a javából. Egy szuszra fogod végignézni.


Szereplők:

Lucy/Nyuu:
Egyik főszereplőnk, aki a tudathasadás szörnyűségeivel küzd. Egyik fele, Nyuu egy végtelenül kedves és imádnivaló teremtés, aki ugyan ennél az egy szónál többet képtelen kimondani, de az emberek érzéseire nagyon jól ráismer és igyekszik azokat jobbá tenni. Másik énje viszont teljesen értelmes és a gyilkolás már az ösztönei közé tartozik. Koutáék viszont megváltoztatják. A fiú jelenlétében képtelen bármi rosszat tenni, aminek persze megvannak az okai. Ez a lány az iskolapéldája a „Ne ítélj elsőre” emberi erkölcsszabálynak.

Kouta:
Egyetemista srác, aki Yuka nagyon jó barátja és (igaz ezt még nem vette észre) szerelme. Számára a „valódi” Lucy nagyon sokáig nem is létezik, hiszen nem tud róla. Nyuut viszont megkedveli, ami eléggé féltékennyé teszi Yukát. A fiú szülei és húga régen meghaltak. Azonban ez csak a múlt egy darabja, mely ebben az animében, mint tudjuk, midenkinél számít.

Yuka:
Kouta közeli barátja, aki titkon szerelmes a fiúba. A fiút ért tragédia a múltban őt is mélyen felzaklatta, azonban ami számára ennél rosszabb volt: el is választotta a két fiatalt. Aggódó típus és szeret másokon segíteni.

Mayu:
Egy nagyon fiatal kislány, aki néhány rész után csapódik Koutáékhoz. Félénk, ijedős és rettenetesen tart attól, hogy valakinek az útjába kerül. Az ő múltja is rettenetes, akárcsak mindenki másé. De túl kell lépni rajta és meg kell próbálni egy szebb jövőt teremteni. A fiatal párossal ez talán sikerülhet.

Nana:
Ő is egy Diclonius, a kutatólabor projektvezetőjének lánya. Fiatalabb Lucynél és képességei sem olyan erőteljesek. Amikor a katonaság képtelen megtalálni a lányt, őt küldik utána. Vajon mi lesz a párbajuk eredménye?

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

KeikoCoco

2013-11-04 12:29:06

Nagyon brutál *-* ez az egyik kedvenc animém

1.

Miho*.*

2012-05-12 09:21:24

Ez az anime tiszta horror!! amúgy nagyon király!