Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2470248

Regisztrált felhasználók
száma:
24462

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1648

Utolsó 5 látogatónk:
RKO12
2020-07-09 23:49:30
gwsgwegw
2020-07-09 22:41:16
ThisMatthew
2020-07-09 21:45:48
Tron-kun
2020-07-09 20:44:05
zoliman4
2020-07-09 20:36:59
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Shiriusu no Densetsu (Movie)
Sirius no Densetsu * The Legend of Sirius * The Sea Prince and the Fire Child * *
シリウスの伝説

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2010-01-19 15:12:23
Létrehozás időpontja: 2010-01-19 15:06:05
Eddig megtekintve: 1803 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Movie
Műfaj: Dráma; Fantasy; Romantika;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 1981

Ismertető:

Réges-régen, a Víz istene, Oceanus, és a Tűz istennője, Hyperia, egyek voltak, és elválaszthatatlan testvérekként éltek egy meleg párában. Ám ahogy minden tündérmese, ez is azzal kezdődik, hogy megjelent a gonosz, Algorac, a Szél ura, aki féltékeny volt a testvérek boldogságára, és ármányos szavakkal eltávolította és egymás ellen fordította őket. Mindketten elhitték a hazugságokat, hogy a másik ellenük tör, s ekkor elkeseredett háború kezdődött a Víz és Tűz között, aminek csak a legmagasabb istenség közbelépése vetett véget, aki megfosztotta Algoracot hatalmának központjától, a szemétől, és az óceán legmélyére börtönözte be, ám ekkor a Víz és a Tűz gyermekeiből is alig maradtak már túlélők. Algorac szemét Oceanus kapta meg, hogy őrizze, és így egyben őrizze a vízi világ békéjét is, míg Hyperia egy örök lángot állított az óceán partjára, hogy a tengereket távol tartsa birodalmától és gyermekeitől. A Víz és a Tűz ezentúl örök elszeparáltságra volt ítélve, a Vízgyermekek és a Tűzgyermekek halálos ellenségek lettek, akik nem találkozhattak egymással, a békesség fenntartása érdekében.

Sok-sok évvel később, Sirius, a tenger hercege, egy kalandvágyó ifjú, bemerészkedik az óceán Tiltott Zónájába, mit sem tudva, mit tesz, ha vét a tilalom ellen. A Tiltott Zóna mélyén van ugyanis Algorac börtöne, s azon túl a part, ahol Sirius megpillantja az Örök Lángot, és az azt vigyázó Tűzgyermeket, Maltát, aki Hyperia leánya és feladata a Láng őrzése és táplálása. Nem sokkal később Siriusra apja rábízza Algorac szemét és a királyságot, ám az ifjú nem bír távol maradni a tiltott helytől, és a következő kiruccanása alkalmával az „ellenségek” összeismerkednek, és már nem is ellenségek hirtelen, hanem cinkostársak és szerelmesek. Ámde éjjeli találkáik veszedelmesek, és hamarosan a fölfedeztetés fenyegeti őket. Ellenük van Tűz és Víz, minden ismert törvény, ám a szerelem erejének nem lehet parancsolni: nincs-e hát semmilyen mód, hogy mégis együtt legyenek?


Az anime a Sanrio társaság égisze alatt készült, és Tsuji Shintaro Rómeó és Júlia-szerű történetén alapszik, amelyhez hasonló sorsüldözött szerelmespárról szóló történet számos kultúrából és korszakból ismert. Természetesen a rajzoláson erősen látszik a kor, és nem is igazán anime típusúak a figurák, ugyanakkor vannak kifejezetten szépen és megkapóan megoldott részletek – számomra például a Tűzgyermekek és Malta figurája volt ilyen, és kissé emlékeztettek Disney 1940-es Fantáziájának tündéralakjaira. Eltekintve az animáció általános minőségétől, maga a történet egy elbűvölő tündérmese, bár nagyon szomorú. A régebbi animék iránt érdeklődőkön kívül ajánlanám gyerekeknek és olyan felnőtteknek, akik szeretnének egy kicsit újra gyerekek lenni gondolatban.


Szereplők:

Glaucos/Oceanus:
A Víz istene, a tengerek sárkányfejű királya. Sirius apja. Hyperiával egykor szeretett testvérek, most esküdt ellenségek.

Themis/Hyperia:
A Tűz istennője, a szárazföld királynője. Malta anyja, aki a következő napfogyatkozás után át akarja adni trónját lányának.

Sirius:
A tenger hercege, kalandvágyó, öntörvényű fiú, aki nem riad vissza a tabuk áthágásától, de ugyanakkor felelősségérzete is van (bár ezt eleinte jól rejtegeti). Harcban félelmet nem ismerő legény. Mint minden Vízgyermekre, a Nap fénye számára is halálos.

Malta:
Hyperia lánya, akinek feladata az Örök Láng életben tartása, és minden Vízgyermek elűzése a parttól, ám bár eleinte fél, de annyira érdeklődik Sirius iránt, hogy vele mégis kivételt tesz. Mint minden Tűzgyermekre, a vízben halál vár rá.

Chiku/Bibble:
Egy kis Vízgyermek, Sirius barátja, illetve „öccse”. Kicsit mindenlébenkanál, aki nagyon szeretne olyan lenni, mint Sirius, ám ehhez bátorságban és vitézségben még nem ártana kicsikét növekednie. Mindazonáltal nagyon szereti Siriust.

Piale:
Egy Tűzgyermek, aki mélyen szereti Maltát, és ezért mindig utánamegy. Lobbanékony, és féltékeny is, de végül nagyon önfeláldozónak bizonyul.

Mabuze/Mugwamp:
Egy önző és hatalomvágyó vízi „szörny”, aki mindenáron király akar lenni és ezért megszerezni magának Algorac szemét.

Mowaru/Aristurtle:
Egy vénséges és bölcs tengeri teknős, az egyetlen, aki ismeri a Víz és Tűz igaz történetét, és aki talán megoldást is tudhat Sirius és Malta számára.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

Aqualuna

2010-02-01 18:18:04

Nem is olyan kicsit, számos szereplő Disney-koppintásnak tekinthető.

1.

Liba

2010-02-01 01:44:39

Áááá, maga az alaptörténet is jól hangzik, a videót nézve pedig határozottan érzem, hogy meg kell néznem . Lehet hogy nekem találták ki :D - nagy mosoly. Egyébként tényleg kicsit Disney-re hasonlít .