Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2495781

Regisztrált felhasználók
száma:
24715

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
tzshanna
2020-10-29 01:22:22
laracroft
2020-10-28 23:45:22
iviczl
2020-10-28 23:31:23
Rachel719
2020-10-28 20:56:32
TimeLord
2020-10-28 20:54:47
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Hayate no Gotoku! (TV)
Hayate the Combat Butler * * * *
ハヤテのごとく!

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:20:02
Létrehozás időpontja: 2010-02-01 18:01:51
Eddig megtekintve: 2981 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Junichi

Típus: TV
Műfaj: Akció; Életkép; Hárem; Komédia; Paródia; Romantika;
Epizódok száma:
52
Japán megjelenés éve: 2007

Ismertető:

A Hayate no Gotoku a kedvenc animéim közé tartozik, így hát némi töprengés után arra az elhatározásra jutottam, hogy írok róla egy rövid ismertetőt, hogy minél többen kedvet kapjanak hozzá, és gondolkodás nélkül belevágjanak a sorozat a megtekintésébe. :)


A történet:

Ayasaki Hayate egy középiskolás fiú, akit világ életében vonzott a balszerencse. Szegény családban él. Ennek legfőbb oka, hogy szülei egyedi életfilozófiával rendelkeznek: ahelyett, hogy dolgoznának és a gyermekükkel törődnének, csak magukra gondolnak és különböző lehetetlen álmaik megvalósítására költik minden pénzüket, amelyek persze sorra kudarcba fulladnak. Hayate mindent megtesz, hogy szüleit kordában tartsa, mellette pénzt is próbál keresni (leginkább egy gyermekkori álma motiválta, hogy dolgozzon, amiben a télapó azt mondta neki, azért nem kap sosem ajándékot, mert nem dolgozik és szegény…). Amikor azonban kiderül, hogy még nem nagykorú, szinte minden munkahelyéről elküldik.

Egy munkával töltött nap után este, amikor hazaér, üres házat talál, az asztalon pedig egy borítékot, amiben a fizetésének kellene lennie. Ehelyett csak néhány yent és egy üzenetet tartalmaz a szülőktől: minden pénzt elköltöttek. Hogy tovább romoljon a helyzet, talál még egy borítékot egy adósságlevéllel 156 millió(!) yenről, úgy karácsonyi ajándéknak.
Az állandó felesleges költekezés miatt pénzük sosem volt, a szülők sokat (lásd feljebb) kértek kölcsön „nagyon kedves emberektől”, akik persze a következő pillanatban meg is jelennek és a pénzt követelik, vagy Hayatét vinnék el, hogy ledolgozza a tartozást.

Hayaténak sikerül meglépni előlük. Közben azon gondolkodik, hogyan tudna munkát találni és pénzt szerezni. Ekkor megtörténik a nagy találkozás. Meglát egy szőke kislányt (ő Sanzenin Nagi), aki épp italt akar venni egy automatából. Elhatározza, hogy elrabolja és aztán váltságdíjat kér érte.
Ezzel elkezdődik a félreértések végtelen sorozata: Amikor Hayate közli vele szándékát, Nagi úgy értelmezi, hogy a fiú szerelmet vall neki. És mit ad a sors? Ahelyett, hogy elrabolná, a végén inkább megmenti a kislányt. Nagi hálából pedig munkát ad neki: ő lesz a lány komornyikja. Hayate élete gyökeresen megváltozik azzal, hogy bekerül a Sanzenin villába. Tanúi lehetünk Hayate folyamatos megpróbáltatásainak, aki mindezek ellenére igyekszik mindig a legtöbbet kihozni magából. Vajon milyen komornyik lesz hősünkből?

Hogy mire lehet még számítani? Sok félreértésre és félre érthető helyzetre, egy beszélő tigrisre, sok lány szereplőre, féltékenységre, lassan szövődő szerelmekre, bonyolult szerelmi szálakra (bár nem a szerelem a központi motívum), még több komornyikra, persze spéci képességekkel, valamint … Tovább nem is sorolom, akit érdekel, úgyis belekóstol a történetbe. :)

Az biztos, hogy nevetésből nem lesz hiány, ahogy különböző animék nem mindig enyhe kifigurázásából sem. A szereplők mindegyike külön egyéniség, könnyen belelopják magukat a nézők szívébe.

A grafika nagyon szép, kidolgozott, a háttérzenék beleillenek a sorozatba, az openingek és az endingek nekem tetszettek. Összességében (szerény véleményem szerint) egy nagyon jól összerakott sorozat, a nagyobb terjedelem (52 rész) ellenére is bátran ajánlom mindenkinek, kortól és nemtől függetlenül. Akik szeretik a vígjátékokat egy kis szerelemmel fűszerezve, nos nekik ez kötelező darab.


Szereplők:

Ayasaki Hayate:
A sorozat főszereplője. 16 éves, 168 cm magas, 57 kg, vércsoportja A, születésnapja november 11.
Kedves srác, aki mindenkinek segít, néha emiatt kerül a legkilátástalanabb helyzetekbe. Nagy balszerencse üldözi egész életében. Sok különleges képességgel rendelkezik, ezek folyamatosan megmutatkoznak a történet előrehaladtával. A szerelem és a lányok terén tapasztalatlan, sokszor ebből is adódnak a bonyodalmak.

Sanzenin Nagi:
Hayate gazdája, 13 éves 138 cm magas, 29 kg, vércsoportja AB, születésnapja december 3.
Ő a Sanzenin birtok úrnője. Nem egy társasági ember, sokat lóg az iskolából, sok mindent nem tud a normális életről, ugyanakkor nagyon makacs, amit a fejébe vesz, azt meg is valósítja. Nagyon szereti a videójátékokat, az animéket és a mangákat (igazi otaku), sőt saját maga is rajzol mangákat (bár még hosszú út áll előtte…:)

Maria:
Nagi cselédje, legjobb barátja, nővére és anyapótlója is egyben, kiskora óta gondoskodik róla, bár ő maga is csak 17 éves. 158 cm, 42 kg, vércsoportja 0, születésnapja december 24.

Tama:
A beszélő tigris, akit Nagi Afrikában talált és hozott haza magával.

Seishirou Klaus:
A Sanzenin család főkomornyikja. 58 éves 181 cm, 80 kg, vércsoportja A, születésnapja április 18.

Katsura Hinagiku:
15 éves, 161 cm, 45 kg, vércsoportja 0, születésnapja március 3.
A Hakuou Akadémia diáktanácsának elnöke, minden diák példaképe, okos és talpraesett lány, ráadásul jól bánik a bambuszkarddal. Gyengéi: a magasságok és talán a túlzott makacssága.

Katsura Yukiji:
28 éves, 165 cm, 49 kg, vércsoportja B, született november 10-én.
Hinagiku nővére, történelem tanár az akadémián. Nagyon szeret inni, állandóan anyagi problémákkal küzd, és nem a pengeéles elméjéről híres. Korához képest kissé naív.

Aizawa Sakuya:
13 éves, 142 cm, 31 kg, vércsoportja AB, születésnapja április 3.
Nagi unokatestvére és gyerekkori barátja, szintén elit körökből való, rajong a komédiákért.

Saginomiya Izumi:
13 éves, 144 cm, 30 kg, vércsoportja 0, születésnapja szeptember 24.
Nagi másik gyermekkori barátja, szintén gazdag családból. Különleges szelleműző hatalommal rendelkezik, mindig kimonót visel. Néha nagyon lassú felfogású, gyenge a navigációs képessége, állandóan eltéved, ha egyedül megy valahova.

Tachibana Wataru:
13 éves, 139 cm, 32 kg, vércsoportja AB, születésnapja augusztus 30.
Nagi jegyese, bár nem éreznek egymás iránt többet a barátságnál, a két család akaratára történt az eljegyzés. Nagi harmadik gyermekkori barátja, ő a legszegényebb köztük, egy videotékát vezet cselédjével, Sakival.









Eddigi hozzászólások száma: 3


3.

Junichi

2010-07-10 19:26:35

Örülök, hogy tetszett Rena, remélem a sorozat is fog, ha belekezdesz

2.

Junichi

2010-02-14 02:06:48

Köszönöm szépen Aqualuna, igyekszem. Azért sikerült fejlődnöm valamicskét mióta elkezdtem XD - fetrengo nevetés

1.

Aqualuna

2010-02-12 20:10:29

Kifejezetten jól sikerült leírás, gyakrabban kellene leírást írnod!