Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2341579

Regisztrált felhasználók
száma:
23144

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1612

Utolsó 5 látogatónk:
tati15
2019-04-25 13:56:04
Kanade
2019-04-25 13:56:01
kacsa288
2019-04-25 13:38:01
GizmoHUN96
2019-04-25 13:21:42
Frost
2019-04-25 12:29:06
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 861 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Read or Die (TV)
R.O.D ~The TV~ * * * *

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:51:05
Létrehozás időpontja: 2011-06-22 22:44:46
Eddig megtekintve: 1683 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Shiratori kun

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Komédia; Sci-fi; Természetfeletti;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 2003

Ismertető:

A sorozat a 3 OVA-val megegyező univerzumban játszódik, így azok nem ismerete esetén nem ajánlom megtekintésre ezt az animét.

A történet:
Három lányt, név szerint Anitát, Michelle-t és Maggie-t felbérelik, hogy védjék meg Sumiregawa Nenenét, az írónőt hong kongi tartózkodása idején. A nyilvános dedikálás során azonban ismeretlen ellenfél megtámadja a nőt. Ekkor bravúros megoldással a Papír Testvérek megmentik Nenenét. Igen, a három lányra gondolok: Anitára, Michelle-re és Maggie-re. Ők hárman rendelkeznek a papír önkényes irányításának képességével. [Ismerős, nem? :)]
Mikor az írónő rájön mi is történt pontosan, rádöbben, hogy ez a képesség ugyanaz, mint ami a rég eltűnt barátnője, Yomiko tulajdonában volt.
A Japánba való visszatéréskor a repülőn újabb incidens történik, amit egy jól irányzott akcióval ismét megoldanak a testvérek. Innentől pedig Nenene testőrei maradnak. Meddig? Ki tudja. Munkájuk viszont biztos lesz, különben nem lenne 26 részes a sorozat. :)

Ezt a 26 részt lényegében kétfelé lehet bontani. 13-13 darabra. Sokat nem árulnék el, legyen elég annyi, hogy az első felében leginkább a 4 főszereplő körül forog a történet, míg a második felében előkerülnek az OVA-ból ismert szereplők és kezd kirajzolódni a lényeg is.

Opening:
"R.O.D" ea. YKZ (2-25. részek)

Endingek:
01: "Moments in the Sun" ea. Home Grown és Kazami (1-13. részek)
02: "Confidence" ea. Miura Rieko (14-26. részek)


Vélemény:
Valószínűleg a hosszú történet, a pörgős eseménysor, a szép grafika, a jó zene, a titkok, az akció és az egészet cukormázzal leöntve a szereplők változatos jelleme tette ezt az animét az egyik kedvencemmé. 10/10


Szereplők:

Anita King:
A három testvér közül a legfiatalabbik. Jelleme ehhez passzol: gyerekes, szeret duzzogni, ha örül valaminek, akkor azt hangosan ki is fejezi. Kis termete és fiatalsága lehetővé teszi, hogy felderítőként, kémként és félelmetes közelharcosként ismerje meg az ellenfél. Érdekes viszont, hogy Papír Mester léte ellenére utálja a könyveket. Hát persze, hogy ennek is megvan az oka! Nézzétek csak meg a sorozatot! :)

Michelle Cheung:
A legidősebb testvér. Magassága alapján ugyan csak második, Maggie-től való lemaradását logikájával pótolja. A csapat főnöke, így összehangoltságukat az általa kieszelt terv adja meg. Csatában ő a támogatás. Íjjal és nyilakkal tizedeli meg az ellenfél táborát. Nagyon jószívű, kedves, viszont ha könyvekről van szó, ő is pont olyan gyerekes lesz, mint Anita. Azt leszámítva, hogy Michelle könyvmoly. Már majdnem Yomiko szintjén. :D

Maggie Mui:
Korban a középső testvér, viszont ő a legmagasabb. Termetével szöges ellentétben áll természete. Mindig csöndes, alig szól egy-két szót, az is általában igen-nem. ^^ Ő is érzékeny teremtés, így némelyik romantikus könyv olvasása közben könnyen elbőgi magát. Szintén könyvmoly, bár testvérétől azért némiképp elmarad. Csatában afféle tank, mert képességével óriás papírszörnyet tud létrehozni.

Sumiregawa Nenene:
Népszerű írónő, aki az utóbbi években (Yomiko eltűnése óta) nem írt semmit. Eleinte mogorva, agresszív a lányokkal szemben (ami részben azért érthető is, majd meglátjátok), később viszont kölcsönösen megkedvelik egymást. Mivel egy lakásban laknak nincs is nagyon más lehetőségük. :)

Van még néhány mellékszereplő (pl. Junior), akiket a történet majd bemutat, ill. („Joker”, Wendy,Yomiko, Nancy, Drake) akik az OVA-ból ismerősek. Rájuk nem szeretnék külön kitérni, mivel ők vagy már ismerősek, vagy az lenne a lényeg, hogy a történettel ismerjük meg őket.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.