Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2461395

Regisztrált felhasználók
száma:
24336

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1646

Utolsó 5 látogatónk:
dony77
2020-06-02 01:30:29
Anna01
2020-06-01 23:42:53
fodordani97
2020-06-01 23:04:58
Hadron
2020-06-01 22:42:32
Zsofus
2020-06-01 22:31:23
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Element Hunters (TV)
* * * *
エレメントハンター

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:08:03
Létrehozás időpontja: 2011-02-09 20:18:30
Eddig megtekintve: 2537 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Shiratori kun

Típus: TV
Műfaj: Akció; Fantasy; Kaland; Komédia; Sci-fi;
Epizódok száma:
39
Japán megjelenés éve: 2009

Ismertető:

Történet:
Karas Ren egy fiatal srác, aki 2 barátjával, Farina Chiarával és Nandie Homival mindig felfedezőúton van. Chiara és Homi jó tanulók, Ren viszont imádja a nem hétköznapi dolgokat, így ami megszokott, az természeténél fogva untatja. Azonban kémiából áll a legrosszabbul. Mire jó tulajdonképpen a kémia? Felsorakoztat egy csomó hülye betűt, meg állítólag megmagyarázza az anyagok felépítését. De minek kell ezt egy olyan srácnak, mint Ren tudnia?
Először is azért, mert a kémia valóban az egyik legfontosabb tárgy azok számára, akik szeretnék megérteni (felfedezni) környezetüket. Másrészről viszont a kis csapatunk hamarosan olyasmibe csöppen, ami alapjaiban forgatja fel addig megszokott életüket.

2029-ben globális katasztrófák sorozata indult meg. Elemek kezdtek eltűnni a Földről. Néhányszáz métertől néhány kilométer átmérőjű körökig jöttek létre ilyen zónák, melyekben egy bizonyos elem mindig eltűnt. Hidrogén, oxigén, hélium, vas, arany, hogy csak párat soroljak. Kiváltak mindenből, így az épületek szerkezete, a földkéreg, de akár az emberek kezéről a gyűrű: egyszerűen eltűnt. Azóta is folyamatosak az eltűnések. Most pedig már 2089-ben járunk.
Nem sokkal az első eset után a kutatók rábukkantak egy fekete, lebegő gömbre, mely a kutatások alapján egy portálnak bizonyult; mely egy másik dimenzióban létező Földre nyílik. Amint sikerült megérteni a kapu nyitásának feltételeit, azonnal elkezdődtek az elem-visszaszerzési küldetések. Bebizonyosodott, hogy a Földről eltűnő elemek átkerülnek a másik dimenzióba a Nega-Földre. Azonban nem csak ez az egy portál létezik. Aimee Carr professzor talált egy másikat, mellyel képes volt létrehozni egy második labort…

Hőseink egy szép délutánon a suli melletti rom helyett egy hotel maradványait találják, vagy legalábbis úgy vélik, azt látják. Előző nap viszont még nem az volt ott! Ebben lelik meg az új küldetésüket: Ők kell legyenek a hivatalos elemvadászok mellett a második csoport, amely végzi ezt a nem kis téttel bíró munkát. Titokban. Mégis csak szükség lesz arra a kémiára, mi? :)

Vélemény:
A 39 rész folyamán sok titokra fény derül, és talán a rábukkanhatunk a katasztrófák okára is. Eredeti történet, kellemes aláfestések, szép megvalósítás. Nem túl hosszú, nem túl rövid, számomra nagyon jó szórakozást jelentett. Még a kémiát is jobban megszerettem! (Az ending nagyon király, feltétlenül hallgassátok meg!) :D

Opening:
"First Pain" ea. Ishikawa Chiaki
Ending:
"Suihei Liebe ~Mahou no Jumon~" ea. Kakki & Ash Potato


Szereplők:

A földi csapat és egyben főhőseink:
Karas Ren:
12 éves srác, aki mindig a pillanatnak él és sosem hagyja magát könnyen legyőzni. Jellemzően nem gondolkozik eleget és a lányokhoz sincs valami nagy érzéke. Azt is mondhatnám, hogy fel kéne nőnie. ^^ Ha az elem-visszaszerző akciókról van szó, nem sokat hezitál. Teszi a dolgát, még ha ez súlyos következményekkel járhat is. Szülei egy gyorséttermet vezetnek a város szívében, így neki is gyakran be kell segítenie. Kedvenc szlogenje egy reklámból való: "Mosolyogj a Mirai Naranccsal!"

Farina Chiara:
Szintén 12 éves. Lány létére igen harcias. Mottója: „Én vagyok a bíró és az esküdtszék is!” Szülei elváltak, így ő most az apjával él egy viszonylag modern házban. Mindig odafigyel társaira, bár Rent azért szereti idegesíteni azzal, hogy mindig közli vele, mekkora fafej. Valahol azért igaza is van…:D

Nandie Homi:
A csapat legfiatalabb fiútagja, csupán 11 éves. Ő az ész hármójuk közt, mivel ő a legjáratosabb a kémiában és egyéb természettudományokban. Azonban ennek meg is van a hátulütője: nincs túl jó kondícióban. Ő természetesen próbál felülkerekedni ezen a problémán, kisebb-nagyobb sikerrel. A város melletti öreg házban él nagymamájával.

Juno:
Rennek és csapatának fő asszisztense, egy android. Aimee Carr professzorhoz áll a legközelebb, aki halálakor egész személyiségét Junóba másolta, ő maga pedig csupán hologram képében létezik és így vezeti a földi vadászcsapatot (Renéket). Juno minden vágya, hogy a lehető legemberibbé váljon.

A hivatalos elemvadászok:
Ally Connolly:
A kolóniai csapat vezetője. Nagyon mozgékony, eszes, az összes addigi elemvadász közül a legjobb. Eleinte nincs rá túl nagy kihatással a földi csapat jelenléte, de ez később valamelyest megváltozik. Nem szeret túl sokat beszélni, mely valószínűleg a katonai nevelkedés eredménye. Ettől függetlenül neki is van kedves oldala, csak nem mindig tudja, hogyan mutassa meg.

Rodney Ford:
Valódi gentleman. Úgy értem fegyelmezett, megfontolt, és a csapattársai nagyon fontosak neki. A földiekhez elég hidegen közelít, követve Ally példáját, azonban mikor Ally megváltozik, benne is elkezd formálódni egy új öntudat. De ezt tapasztaljátok ki ti. :)

Tom Benson:
A kolóniai csapat „mérnöke” ha úgy tetszik. Szeret humorizálni (igaz jórészt csak maga nevet a poénjain), és idézeteket mondogat nagy emberektől (Newton, Shakespeare, stb.), azokat viszont nagyon is helytálló helyzetekben. Ő viszonylag hamar elfogadta a földi csapatot, nem úgy, mint két társa, vagy (főleg) mint a hivatalos szervek. Némileg azért tud idegesítő lenni az idétlen modorával.

Hannah Weber:
Először egy reklámban találkozhatunk vele, mégpedig abban, ahonnan Ren vette a szlogenét. Hannah elég magának való teremtés és sokáig nem is csatlakozik a kolóniai csapathoz. Ehhez előbb valaminek történnie kell, amiről nyilván nem fogok most beszélni. :) Elég nehéz vele egy hullámhosszra kerülni, azonban pont ő az egyik olyan szereplő, aki mégis fontos szál a csapatok közt. Már csak a reklám miatt is. ^^

Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

Usako

2011-03-03 12:57:21

Köszönöm az ismertetőt...