Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2519298

Regisztrált felhasználók
száma:
25044

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1660

Utolsó 5 látogatónk:
Babosp11
2021-01-18 01:02:25
plaszi
2021-01-18 00:52:59
Gabca99
2021-01-17 23:27:41
Mark50
2021-01-17 23:08:48
Tomy1987
2021-01-17 21:13:37
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Ai Yori Aoshi (TV)
Bluer Than Indigo * * * *
藍より青し

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 20:58:54
Létrehozás időpontja: 2011-03-16 18:18:31
Eddig megtekintve: 3362 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Shiratori kun

Típus: TV
Műfaj: Életkép; Komédia; Romantika;
Epizódok száma:
24
Japán megjelenés éve: 2002

Ismertető:

A sorozat, illetve a folytatás is Fumizuki Kou mangája (1999-2005) alapján készült.

A történet:
Hanabishi Kaoru Tokióban, egyedül él egy apartmanban. Élete már régóta unalmas. A főiskolán sosem történik vele semmi érdekes, még a fotóklubban sincs semmi izgalmas. Egy nap azonban a vasútállomáson meglát egy lányt, aki kimonóban van és látszólag teljesen elveszettnek érzi magát. Odamegy hát segíteni. Kiderül, hogy a lány egy olyan címre szeretne eljutni, amely viszonylag közel van az apartmanhoz, melyben Kaoru lakik, így a srác úgy dönt, segít megtalálni a helyet. Ahogy odaérnek, kiderül, hogy a címen egy üres telek van. Szegény lány teljesen összetörtnek tűnik, ráadásul az eső is elered, így Kaoru úgy dönt, meghívja a lányt a lakásába, aztán ott majd kitalálnak valamit. Hogy, hogy nem, előkerül egy fénykép, melyen két kisgyerek látható. Kaoru azonnal felismeri saját magát a fényképen, ahogy Sakuraba Aoi mellett áll. Ekkor döbbennek rá, hogy valójában a lány (tahát Aoi) mindvégig Kaorut kereste!

Aoi nem ok nélkül jött felkeresni az oly régen távol élő fiút. Elmondja, hogy ugyan lehet, hogy erre Kaoru nem emlékszik, de ő valójában a menyasszonya a srácnak, és még mindig borzasztóan szerelmes belé. Gondolhatjuk: mint derült égből villámcsapás, körülbelül így érhette ez szegényt. Na de azért valljuk be: Aoi hihetetlenül csinos. :)

Ettől fogva csak bonyolódik a történet. Nagyon gyorsan felbukkan Kagurazaki Miyabi, Aoi nevelőnője, aki azért érkezett, hogy a két fiatalt minél távolabb tartsa egymástól. Erre nagyjából 1 napig képes, aztán belátja, hogy semmi esélye rá, így nekik adja a Sakuraba család közelben lévő nyaralóját, melyet már évek óta nem használ senki. Ő maga beáll menedzsernek, Aoi-chan elvállalja a háziasszony szerepét, míg Kaoru vendégként szerepel a jelenlévők listáján.

Egy óriási ház három embernek? Na ne.
És nem is! Villámgyorsan jönnek az új szereplők:
- Tina Foster, a világutazó, aki a fotósklub tagja ugyanazon a főiskolán, ahová Kaoru is jár. Épp most érkezett vissza a világkörüli turnéjáról, így nincs hol laknia. Imádja holtrészegre inni magát, és a videójátékokért is meg tud bolondulni. Ha azt mondom mindig Kaoru nyakán lóg, még nem mondtam semmit. :) Beköltözni!
- Minazuki Taeko, aki úgyszintén a fotósklub tagja. Az alelnök vette be azért, hogy cosplayes ruhákban fotózhassa a méretes mellű lányt. Nem sokkal ezután azonban elveszti lakhelyét. Házvezetőnőként dolgozott, amivel lakás is járt, azonban rosszul végezte a munkáját, ezért kirúgták. Tina meg megemlítette neki, hogy hová költözött, így… Beköltözni!
- Miyuki Mayu: Külföldön, egész pontosan Angliában tanult néhány évig. Ő is pont most érkezik vissza Japánba. Az első adandó alkalommal megutálja Tinát, ami kölcsönös érzelemmé fajul. Természeténél fogva borzasztó gyerekesen viselkedik, képtelen megérteni, hogy úgysem lesz soha Kaoru felesége… :) Na Mayu azért nem költözik be, helyette inkább a saját villájából jár át minden (második) nap Kaoruékhoz.
- Végül Minazuki Chika: Eleinte nem is tűnik fel, azonban, mint kiderül Taeko húga. Az évad vége felé már ő is állandó lakója a háznak.

Ezzel pedig teljes a kép. Hát nem olyan, mint egy nagy család? :) A sok lakó miatt Aoi és Kaoru csak nehezen találnak olyan pillanatot, amikor végre kicsit kettesben lehetnek. Nem is kell mondanom, hogy fülig szerelmesek egymásba. A tényt azonban, hogy egymás jegyesei, nem szabad még felfedni, így eléggé megnehezíti a dolgukat a sok csaj egy rakáson.
Természetesen Kaorunak is van múltja, ami felfedésre vár. Ezt viszont csak akkor ismeritek meg, ha megnézitek a sorozatot! :D

Opening:
"Towa no Hana (Eternal Flower)" ea. Ishida Yoko

Ending:
"Namo Shirenu Hana" ea. The Indigo
"Akai Hana" ea. The Indigo (15. rész)
"I'll Be Home" ea. Yukino Satsuki (18. rész)
"Towa no Hana (Eternal Flower)" ea. Ishida Yoko (24. rész)

Vélemény:
Fantasztikusan jó! Szuper történet, szerelem és valós életkép sok humorral megfűszerezve. Kihagyhatatlan! A második évadot is nézzétek meg!

Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

Usako

2011-04-06 21:07:49

Én már láttam ezt az animét és nagyon jó

1.

Aqualuna

2011-04-06 19:59:50

Hogy én ezt már mióta meg akarom nézni!