Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2520912

Regisztrált felhasználók
száma:
25085

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1661

Utolsó 5 látogatónk:
Bubil
2021-01-24 00:42:38
Ragnar20
2021-01-23 23:32:10
Tucsok77
2021-01-23 23:25:34
csehdp
2021-01-23 22:47:25
csviki18
2021-01-23 22:41:01
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

11eyes (TV)
* * * *
イレブンアイズ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2012-01-10 18:21:40
Létrehozás időpontja: 2011-04-23 10:26:23
Eddig megtekintve: 3284 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Shiratori kun

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Fantasy; Komédia; Mágia; Romantika;
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2009

Ismertető:

Ez a sorozat egy igazi csemege volt számomra. Egyrészt a történet miatt, másrészt viszont azért, mert a készítők beleszőtték a magyar nyelvet. Igen, jól olvastad, a magyart. A dolog ott kezdődik, hogy az összes rész alcíme magyarul van, valamint a bevezető szöveg a részek elején ékes magyar nyelven hangzik el. Na ez már valami, nem igaz? :)

A történet:
Satsuki Kakeru még kiskorában elvesztette a nővérét, méghozzá nem is akárhogyan. A lány öngyilkos lett. Attól fogva a fiú nagyon nehéz életet élt, hiszen a szülei sem éltek már. Egy napon azonban, ahogy gyermekkori barátnőjével, Minase Yukával sétálnak a belváros felé, hirtelen elképesztő fájdalommal kísérve egy új világba jutnak: a Vörös Éjszakába. Ez nem más, mint az általuk ismert világ képe emberek nélkül, vörösbe öltöztetve. Emberek ugyan nincsenek, vannak hát helyettük mások. Sötét Szellemek, melyek csak a harcra vágynak és Fekete Lovagok, akik kizárólag az ő halálukat akarják.

A Vörös Éjszaka azonban nem stabil, egy idő után mindig összeomlik, ekkor pedig a benne tartózkodó emberek visszakerülnek a saját világukba, ahol mindeközben megállt az idő. Kakeru és Yuka hamar összefutnak Kusakabe Misuzuval, aki időről időre szintén a Vörös Éjszaka fogja. És ez még nem minden. További két fiatal vesz még részt az életre-halálra menő éjszakázásokban. Ők öten azonban nem mondhatók átlagosnak, ugyanis mindegyikük rendelkezik különleges képességgel. A fiatal párunk képességei azonban még nem ébredtek fel, így egyelőre a többiekre kell támaszkodniuk. Kakeru szemével azonban nincs minden rendben. Az egyik ugyanis be van kötözve, bár teljesen ép. Mi lehet az oka?

A Vörös Éjszaka közepén viszont valami még érdekesebb dolog van. Egy kristályszentély. Ennek a központjában pedig egy kristályba zárt lány, aki állandóan segítséget kér a diákoktól. A Fekete Lovagok a kristály őreinek (védelmezőinek?) tűnnek, így közel kerülni életveszélyes lehet. Mi hát a megoldás?

Opening:
"Arrival of Tears" ea. Ayane

Ending:
"Sequentia" ea. Asriel

Vélemény:
Igazából már a magyar miatt is szívem csücske lett ez a sorozat, de a történet is le tudott kötni. Végig fenntartja a kérdéseket és megeteti a nézővel a hamis választ anélkül, hogy ez feltűnne. Érdekes párhuzamos világ teória. Mondjuk 8/10. :)


Szereplők:

Satsuki Kakeru:
Kedves, magába húzódó srác. A nővére öngyilkosságából sosem tudott igazán felépülni, így állandó támaszra – Yukára volt/van szüksége. A Vörös Éjszaka megjelenésével élete egyetlen célja, hogy megtanuljon harcolni, hiszen csak így tudja imádottját megvédeni. Kicsit önfejű és lobbanékony, ill. mindig Yuka az első a szempontjai közt.

Minase Yuka:
Egy szuper kedves, imádnivaló teremtés… volt… egész a Vörös Éjszaka okozta sokkig. Ez viszont megváltoztatta az addigi felszabadult, vidám kislányt. Még a nevetésében is benne van a félelem, hogy hátha megint „átesnek” a másik világba. Imádja Kakerut, azonban képtelen elviselni, ha a fiú más lányokhoz egy kicsit is kedvesebb, mint kellene. A féltékenység bizony nagy úr.

Kusakabe Misuzu:
A híres/hírhedt Kusakabe család fejének lánya. Harcművészetekben nagyon jártas, főként a kardforgatást említeném. Szintén egy jószívű lányról van szó, és bár ő is kedveli Kakerut, nagyon igyekszik magát távol tartani tőle (hiszen látja a fiú és Yuka közti erős kötelet). Mondhatjuk, hogy ő a csapatfőnök, bár természetesen senki sem nevezte ki.

Hirohara Yukiko:
Igazi csodabogár kiscsaj. A pici szemüvegével és a kétbalkezével ideális bohóc lehetne. Na de viccet félretéve, természetesen neki is van különleges képessége, melyet ha most elárulok, akkor lelövök egy fontos részletet. ;) Azt hiszem mondhatom, hogy titkon kedveli Takahisát.

Tajima Takahisa:
A zabagép, a nagyszájú piromán, a Sötét Szellemek réme. Azt hiszem mindent el is mondtam. Talán még annyit, hogy Yukiko azért egy kicsit közelebb áll hozzá, mint a többiek. :)

Nem szeretnék több mellékszereplőt felvonultatni, mert a 12 rész alatt pont annyi derül ki róluk, amennyit leírhatnék 1-1 sorban. Jó filmezést! :)

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 3


3.

Usako

2011-05-07 18:18:50

Köszönöm az ismertetőt

2.

morwen

2011-05-04 17:53:20

Én is megnéztem, de még mindig nem értem, hogy kerültek bele a magyar szövegek. Először arra gondoltam, hogy biztos elkezdték szinkronizálni, aztán le lett fújva. Ezt egy magyar érzületű alkotónak köszönhetjük, vagy a magyar is olyan misztikus nyelv lett a japánok számára, mint a német pl a D.N.Angelben.

1.

cheesegirl

2011-05-01 20:10:39

pont most fejeztem be a nézését XD - fetrengo nevetés király anime*.* love - szerelmes