Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2504645

Regisztrált felhasználók
száma:
24803

Online látogatók száma:
3

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
CloudControll
2020-11-25 18:41:21
balaton19
2020-11-25 17:55:22
Grimlock
2020-11-25 17:43:24
Rachel719
2020-11-25 15:19:17
Riu
2020-11-25 13:41:23
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Uchuu no Stellvia (TV)
Stellvia * Stellvia of the Universe * Stellvia in Space * Cosmic Stellvia *
宇宙のステルヴィア

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2011-07-08 11:15:04
Létrehozás időpontja: 2011-04-29 17:43:09
Eddig megtekintve: 1919 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Shiratori kun

Típus: TV
Műfaj: Akció; Komédia; Mecha; Sci-fi;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 2003

Ismertető:

A történet:
2356-ban járunk, pontosan 189 évvel az után, hogy egy távoli csillag szupernovája elérte a Földet, és kiirtotta a lakosság, valamint az élővilág 99%-át. Ez alatt a közel két évszázad alatt az emberiség bebizonyította, hogy képes az összefogásra. Újra felépültek a városok, ismét beindult a gazdaság és az űrprogram soha nem látott mértékben felgyorsult. Ennek keretében 5 űrállomást hoztak létre, kolonizálták a Marsot és kitolták az ember birtokolta területek határait egész a Plútóig.

Az űrállomások (vagy másképp alapítványok) feladatai közé nem csupán az űr békéjének és az emberiség jövőjének biztosítása tartozik. Van egy olyan körülmény, amely ismét nagy veszélybe sodorhatja létezésünket, mi több, most a puszta létünk a tét. Ez nem más, mint a szupernova második hulláma. Természetéből adódóan lassabban mozog, viszont éppen ezért veszélyesebb is. Olyan nagyméretű, hogy a teljes Naprendszert bekebelezné és még tovább is haladna. Ezt nem engedhetjük. A védelem pedig az alapítványok feladata.

Katase Shima a Föld-bázisú alapítványra jelentkezik, ahová az elsők között fel is veszik. Minden évben felvételt hirdetnek ebbe az elit „űriskolába”, azonban csak a legjobbak kerülhetnek be. Katase nagyon okos lány, aki (szerénységénél fogva) nem szereti, ha zseninek nevezik. Kiképzésük során egy sor tantárgyból kell vizsgázniuk (természetesen egy csapat barát veszi őt körül – őket megtalálhatod lejjebb, a szereplőleírásnál). Ilyen a programozás, a navigációs rendszerek használata, illetve a fürge űrjárművek (Biankák) használata.

A sorozatban láthatjuk, hogy milyen nehézségek adódhatnak az űrben, hogyan zajlanak a mindennapok, és persze sikerül-e megállítani a szupernova második hullámát. Megismerhetünk számos körülményt, mely akár a valóságban is megjelenhet (valamikor a jövőben).

Opening:
01: "Asu e no Brilliant Road (Brilliant Road to Tomorrow)" ea. Angela

Ending:
01: "Kirei na Yozora (Beautiful Night Sky)" ea. Angela (1-10,12,14,19. részek)
02: "The End of the World" ea. Angela (11,13,15-18,20-25. részek)
03: "Dear my best friend" ea. Angela (26. rész)

Vélemény: Izgalmas, jól elkészített sorozat, ami csak úgy halmozza a kérdéseket, hogy aztán a megfelelő pillanatban (mikor a néző már kellőképp izgalomba jön) egy látványos jelenettel megválaszolja őket. Az biztos, hogy unatkozni nem lehet rajta. Ajánlott kategória.


Szereplők:

Katase Shima (Shipon):
Főhősnőnk, akinek nagy álma vált valóra a Stellviára kerüléskor (ez a Föld-bázisú alapítvány neve és innen a cím is). Képességei messze felülmúlják bármely társáét. Gyorsan tanul és a saját hibáit is mindig igyekszik kijavítani. Nagyon szerethető karakter, mindig kedves és mások érdekeit is szem előtt tartja. Viszonylag gyorsan szerez barátokat, ami részben talán a képességeinek is köszönhető.

Arisa Glennorth:
Katase „legjobb barátnője”. Persze ennek a titulusnak is története van, de azért ezt nem árulom el. Átlagos lány, átlagos képességekkel, nagy szívvel és figyelmességgel megáldva. Azonnal kiszúrja, ha valami nem stimmel Shiponnal. Ezt a nevet egyébként ő adta a lánynak, afféle rossz szokásból adódik. :)

Otoyama Kouta:
Tipikusan az a fafej srác. Szinte képtelen kifejezni érzéseit, gondolatait, ráadásul sosem veszi észre, ha valami fontos zajlik körülötte. Pláne ha annak van valami köze Shiponhoz. Ez pedig azért van, mert a srác gyengéd érzelmeket táplál főhősünk iránt. Na hogy ebből mi lesz, azt csak a sorozat árulja el, mert én bizony nem fogom! ;)

Fujisawa Yayoi:
Néhány évvel idősebb a többieknél és őt is most vették fel az akadémiára (Stellvia). Nagyon okos lány, képes gyorsan, logikusan gondolkodni. Szemüveget visel, így nagyon jól illik hozzá ez a természet. :)
Mint mindenkinek, neki is megvan a maga története, így ez egy újabb homályos folt, amíg csak ezt a leírást olvasod. :)

Kayama Akira:
Magas lány, de véleményem szerint ő a legcsendesebb az egész univerzumban. De tényleg. Megjelenése és viselkedése nagy kontrasztban mutatkozik meg, ami éppen alkalmassá teszi a csapatunk kibővítésére.

Joey Jones (JoJo):
Felsorolásom alapján a második fiútag. Elég gyerekes, de mindig van valami idióta ötlete, amivel felvillanyozza a társaságot. Sőt néha még jó ötletei is támadnak. xD

Takida Pierre:
Nagyszájú, nagymenő srác. Csajozós típus, gyakorlatilag minden lánynál bepróbálkozik. Többet nem is nagyon lehet mondani róla.

Kazamatsuri Rinna:
A legtávolabbi alapítványról (az Ultimáról) érkezik a sorozat későbbi szakaszában. Lenyűgöző képességei lehetővé teszik számára, hogy versengjen Shiponnal. Ennek eredményeképp némi feszültség kialakul kettejük között, azonban megnyerő személyiségük szinte azonnal oldja is ezt a problémát.

A többi mellékszereplőről majd mesél az anime. Kellemes animézést! :)

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

Aqualuna

2011-07-08 11:17:45

A leírás alapján engem egy picit a Candidate of Goddessre emlékeztet. Amiről már régóta akarok egy leírást készíteni, úgyhogy bele is fogok.