Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2407075

Regisztrált felhasználók
száma:
23833

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
Rolack
2019-11-12 06:41:55
uFfDyQ9S
2019-11-12 05:52:29
Cheri
2019-11-12 02:02:48
vadmegymag
2019-11-12 00:55:15
vegel2017
2019-11-11 23:40:26
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Candidate for Goddess (TV)
Megami Kouhosei * Pilot Candidate * The Candidate for Goddess * *
女神候補生

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2011-12-03 11:22:46
Létrehozás időpontja: 2011-07-08 11:27:46
Eddig megtekintve: 1819 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Akció; Mecha; Sci-fi;
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2000
Alkotó(k): Sugisaki Yukiru

Ismertető:

...Az 5030-as csillagévben, durván 1000 évvel azután, hogy az összes emberek által lakható bolygó, kivéve egyetlent, Ziont, elpusztult, a fiatal Zero Enna legnagyobb álma valóra váltásán munkálkodik. Az energikus, optimista, nagyszájú és keményfejű fiú egy Istennő, ún. Ingrid pilótája akar lenni. Ziont, az utolsó bolygót ezek a hatalmas nőalakú robotok, összesen öten, védelmezik az űrből érkező elpusztítására törő idegen lények, az ún. Victimek ellen. Ahhoz, hogy valaki pilóta lehessen, számos dolognak össze kell jönnie, kiképzését 14-16 évesen meg kell kezdenie, az EO vércsoportba kell tartoznia, lehetőleg minél tökéletesebb testtel kell rendelkeznie – a testben fellelhető anatómiai hibákat ugyanis egyfajta atomi anyaggal mesterségesen javítják már fiatalon – és az EX-nek nevezett képességgel, amely egyfajta emberfeletti erőt kölcsönöz birtokosának, és ez szükséges ahhoz is, hogy az Ingridek csatlakozni tudjanak a pilóta idegrendszeréhez. A 16 éves Zeróra mindez áll, bejut tehát G.O.A.-ra, a pilótákat képző akadémiára, amely egy Zion körül keringő gigantikus űrhajó. De ha azt képzeli, hogy most már egyenes út vezet egy Ingrid pilótafülkéjébe, hát rá kell jönnie, hogy bizony számos vetélytársa van. Köztük olyan is, akinek képességei vetekszenek az övével.
Zeróban mégis van valami különleges. A teste tökéletes, egyetlen atomi helyettesítés nélkül, amilyet G.O.A.-n még nem is láttak… Továbbá, mikor egy baleset folytán beesik egy Ingrid pilótafülkéjébe, normál esetben kiképzetlenül meg kéne halnia, ehelyett az Istennő elfogadja és összekapcsolódik vele, mi több, különös látomást is mutat neki, amelyben fiatal lányként jelenik meg számára… De vannak hátráltató tényezők is. Például az, hogy Zero nem a legbriliánsabb felfogású, ami elméleti dolgokat illet, bár gyakorlati képességei remekek, és nem jön ki túl könnyen az emberekkel, mert túlságosan szókimondó. Ezért partnerével, a technikuslány Kiznával sem értik meg egymást eleinte. De legnagyobb gondja, hogy egy gyerekkori trauma miatt rosszul lesz a súlytalanság állapotában, ez pedig, beláthatjuk, eléggé bajos dolog egy pilótánál…


Az anime a hasonló című manga elejét dolgozza fel, amelyben betekintést nyerhetünk a pilótajelöltek kiképzésébe, a pilóták és technikusaik áldozatokkal teli életébe, megismerhetjük az érdekes, változatos karakterű szereplőket. Viszont sem a rövidke sorozat, sem a folytatólagosan, 13. részként készített OVA nem ad befejezést, lezárást a történethez, ezért a bonyolult szálakból álló sztoriba való bevezetés után a néző csalódottan marad. A sorozat eredetileg hosszabbra volt tervezve, ám mivel a manga még mindig ment és a fogadtatása csak közepes volt, a stúdió hirtelen fejezte be. Kár pedig, mert a történet is érdekfeszítő lenne, a szereplők is könnyen megkedvelhetők, az animáció pedig kifejezetten dicséretes, még 3D elemekkel is fűszerezett az űrbeli csatajeleneteknél, zenéje is kellemes, fülbemászó. A jobb sorsra érdemes történet kimenetelét így az tudja meg, aki az animés étvágygerjesztő után elolvassa a mangát is.


Szereplők:

Zero Enna/ Enna Rei:
16 éves, a 88-as számú pilótajelölt. Igazi keresztneve Rei, amelynek kanjija a 0 számot reprezentálja, innen jön a Zero név, amin szólítják. Egy űrbéli kolónián nőtt fel édesanyjával. Még gyerekként a kolóniát megtámadta egy Victim, ekkor Zero elszakadt anyjától és kintrekedt az óvóhelyről, s amikor a Victim felszakította a kolónia védőburkát, kiszippantódott az űrbe. Ezért halálosan rosszul van a súlytalanságtól. A fehér Ingrid mentette meg őt és kolóniáját, ezért az az álma, hogy egy napon az ő pilótája legyen. Fejlett EX-el rendelkezik, ám ezt nem tudja kontrollálni. Gyakorlati dolgokban nagyon tehetséges, mindig vidámnak és magabiztosnak mutatkozik mások előtt, elrejti félelmeit és úgy tesz, mintha mindig minden remek lenne. Szókimondó és kissé nagyszájú, könnyen keveredik konfliktusokba, és akár bolondot is csinál magából.

Hiead Gner:
A 87-es jelölt, Zero legnagyobb riválisa, látszólag azonos képességekkel. Jellemre pont az ellentéte, hideg, indifferens, közömbös vagy elutasító és ellenséges mindenkivel, összeszedett. Neki is megvannak azonban a maga félelmei.

Clay Cliff Fortran:
A 89-es jelölt, egy igen intelligens, ám gyáva fiú, aki nem igazán pilóta akar lenni, mint inkább minél több dolgot megtanulni. Az elmélet embere, a gyakorlattal már bajai vannak. Zero miatt gyakran kerül zűrbe. Minden érdekli, gyakran hallani tőle, hogy „Nagyon érdekes.”

Roose Sawamura:
A 85-ös jelölt. Korábban kövér volt, de technikusa szigorú diétával lefogyasztotta. Átlagos képességű.

Yamagi Kushida:
A 86-os jelölt. Alacsony, de energikus fiú, aki elég jó képességű, és próbál rivalizálni Zeróval meg Hieaddel. Kolóniája elpusztult, azért akar pilóta lenni, hogy másokat megvédhessen ettől.

Erts Virny Cocteau:
A legjobb pilótajelölt a G.O.A.-n. Gyengéd, szőke fiú, aki nem szeret harcolni, fiatalon elárvult és kényszerrel került az akadémiára, kiváló képességei miatt. Ertsnek telepatikus képességei vannak, és bátyja, Ernest Cuore, egyike az öt Ingrid pilótának.

Kizna (Kizuna) Towryk:
Minden pilóta ill. pilótajelölt mellett áll egy technikus ill. technikusjelölt, akinek feladata az Ingrid ill. Pro-Ing karbantartása, és harc alatti optimális csatlakoztatása a pilótához. Kizna legalább olyan tehetséges technikusjelöltként, mint Zero pilótajelöltként. Vele társítják, ám kezdetben kissé félreértik egymást. Kiznának van egy gyenge pontja, gyerekkorában egy balesetben elveszítette igazi füleit, amit rókafülekkel helyettesítettek. Erre nagyon érzékeny, egy sapkával takargatja. Később közös álláspontra jutnak Zeróval, és ekkor megpróbál segíteni neki abban is, hogy leküzdje súlytalanság-iszonyát.

Ikhny (Ikuni) Allecto:
Hiead technikus partnere, félénk és önbizalomhiányos, de van tehetsége. Kétségbeesetten szeretné magát elfogadtatni a brutális Hieaddel.

Teela Zain Elmes:
Ernn Laties, a fehér Ingrid pilótája, az egyetlen valaha volt női, és a valaha volt legfiatalabb (15 éves) pilóta. A legjobb a pilóták között, ő a vezér. Szinte tökéletes, nagyon titokzatos, nem tudni, mit gondol, nem mutat érzelmeket. Ő mentette meg a 10 éves Zerót. Két EX-e van, az egyik Zero képességével azonos, a másikkal tud kommunikálni az összes Ingriddel.

Gareas Elidd:
A második legjobb Istennő pilóta, Ingridje Eeva Leena, az az Ingrid, amelyik egy baleset révén elfogadta Zerót. Gareas elég forrófejű és hangulatember, ami pilóta képességeit is befolyásolja. Ő a legidősebb a jelenlegi pilóták közül (a pilóták általában nem maradnak azok sokáig, mert testüket nagyon megviseli a harc és az EX használata).

Rioroute Vilgyna:
Agui Keameia pilótája. Ellentmondásos személyiség, arrogáns, de ugyanakkor könnyen meghatódó és gyöngéd is.

Yu Hikura:
Tellia Kallisto pilótája.

Ernest Cuore:
Luhma Klein pilótája, Erts bátyja, hasonlóan telepatikus képességgel, melyet hasonlóan nem szeret. Udvarias, kedves, visszafogott személyiség, aki kicsit mindig szomorúnak tűnik.

Azuma Hijikata:
G.O.A. főoktatója, egyben Zeróék személyes instruktora. Szigorú, komoly férfi, de van egyfajta mulatságos oldala is.

Dr. Rill Croford:
A Fehér Madonnának nevezett főorvos a hajón.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.