Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542591

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
Minonna
2021-04-14 17:39:28
Grimlock
2021-04-14 15:39:47
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Higurashi no Naku Koro ni (TV)
When They Cry * When the Cicadas Cry * * *
ひぐらしのなく頃に

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2015-02-23 10:42:35
Létrehozás időpontja: 2011-05-26 19:16:04
Eddig megtekintve: 3789 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Horror; Krimi; Pszichológiai;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 2006

Ismertető:

A 07th Expansion azonos című játéka alapján készült a Higurashi No Naku Koro Ni, egy 2+1 évadot megélt sorozat. A játék teljes történetét az első két évad alatt ismerjük meg (a második évad címe a Kai utótaggal bővül), a harmadik (Rei) már csak „jutalomjáték”, az eredeti játékban nem szereplő rövid történeteket tartalmazó OVA, de főleg fanservice. A játék története és az anime egyébként annyira sikeres volt, hogy élőszereplős film is készült belőle (de az rémes lett).

A sorozat 2-6 részből álló fejezetekre oszlik. Ezek önálló történeteket alkotnak, és összesen négy fejezetből áll egy évad, viszont ahogy haladunk, kirajzolódik egy nagyobb cselekményszál, amibe beleillenek a kisebbek. Misztikus krimivel van dolgunk, tehát a cselekmény fordulatokban és vérben gazdag, minden fejezet egy gyilkossággal, vagy egy őrült tömeggyilkos ámokfutásával ér véget. Eleinte nehézséget okozhat átlátnunk a történetet, ugyanis az egyes fejezeteknek ugyanazok a szereplőik, ugyanaz a helyszín, sőt, ugyanazt az időtartamot mutatják be nekünk, tehát mintha ugyanannak a pár napnak a történetét látnánk újra meg újra, bár mindig más események következnek be. És erre csak az első évad végén találunk magyarázatot, addig viszont találgathatunk, hogy akkor ez most valami időutazós sci-fi akar lenni vagy mi.

A sorozat helyszíne Hinamizawa, egy kis város, körülbelül kétezer lakossal, és 1983 júniusában járunk, igazából a két évad során végig. Ebbe a városba költözik Maebara Keiichi, aki szülei munkája miatt érkezik a városba, és a helyi iskolába kezd járni, ami egyszerre általános iskola és középiskola. Mivel a városban kevés a gyerek, ezért egy osztályteremben tanul mindenki, alsóstól középiskolásig. Keiichi osztálytársa Ryugu Rena, akinek egyedi vonása a furcsa ízlése ha gyűjthető tárgyakról van szó, melyeket a helyi szemétdombról szerez be. Velük van még Sonozaki Mion, aki a helyi alvilág fejének örököse, sportos alkatú, jókedvű, aktív szereplő, később kiderül, hogy titokban van egy ikertestvére (amitől csak még bonyolultabb lesz az egyik fejezet). A társaság tagjai még Houjou Satoko, aki mindenféle csapdák felállításához ért és szomorú családi háttérrel rendelkezik, valamint Furude Rika, a helyi templom papjának a lánya. Rajtuk kívül van még néhány állandó szereplő a fejezetekben, de a történet lényegében körülöttük bontakozik ki, és végül ők is találnak megoldást a rejtélyekre, aminek mint kiderült köztük volt a forrása.

A békésnek tűnő kisváros múltjában történtek rejtélyes incidensek, ilyen a pár éve eltűnt munkások esete, akik az épülő gátnál dolgoztak, ami ellen a város nagy része nyíltan tiltakozott, vagy a még régebbi múltba vesző nyári ünnepség, aminek során egy helyi istennek mutatnak be áldozatot, ami a múltban valószínűleg emberáldozat volt. Ennek a nyári ünnepségnek az éjszakáján minden évben eltűnik két ember, ebből az egyiknek általában megtalálják a hulláját másnap, a másiknak azonban nyoma vész. Mivel kisvárosról van szó, ennek rengeteg babonás magyarázata van, amelyek a régi szertartásokkal és a város istenével kapcsolatosak. A helyi klinikán dolgozó nővér szerint azonban talán egy hadsereg által fejlesztett biológiai fegyver van a háttérben, és még csak nem is sejtjük, hogy a nővér is rejteget dolgokat. Ahogy nézzük a sorozatot, minden fejezetben megtörténik ez a kettős eltűnés a nyári ünnep éjszakáján, de mindig másokkal történik meg, és nem mindig vagyunk tanúi. Láthatóan mindig van valami értelmes magyarázat az eltűnésekre, de mindig maradnak bennünk kérdések az egyes fejezetek kapcsán, és persze sokáig nem értjük, miért ismétlődik mindig ugyanaz a pár nap, és miért történik mindig más. Az ismétlésnek csak egyetlen szereplő van tudatában, illetve az első évad végére a többiek is ráébrednek, és a második évadban már ennek a tudatában alakítják cselekedeteiket, hogy elkerüljék a gyilkosságokat, amiket egyébként ők maguk követnek el sokszor, teljesen érthető okokból, mint pl féltékenység, félelem, önvédelem. A második évad ezért olyan, mintha megoldásokat mutatna be az első évad hibáira, amiket a szereplők elkövettek, és emiatt sorozatgyilkosok lettek, vagy csak nem tudták megakadályozni a barátaik halálát. És persze rájövünk - a szereplőkkel együtt -, hogy nem véletlenül őrültek meg olyan könnyen az emberek.


Először megnézni a sorozatot hatalmas élmény, már ha az ember túlteszi magát az első pár részen, azután már hozzá lehet szokni, hogy minden fejezet olyan, mint egy kis pszichológiai krimi, amiben a már ismert szereplők valami oknál fogva bekattannak és gyilkolászni kezdenek, aztán a következő fejezetben minden kezdődik elölről, és nem tudhatjuk, mi fog máshogyan történni. Kifejezetten izgalmas látni, hogy egyetlen gesztus, egyetlen szó milyen sokat nyomhat a latban, és mennyivel tud változtatni az események folyásán. Akinek viszont nincs gyomra az erőszakos jelenetekhez, az bele se kezdjen, ugyanis a sorozat bővelkedik bennük. A cenzúra addig terjed, hogy például nem mutatják a késdöfést, csak a fröcskölő vért, ami persze túlzásba vitt, vagy nem mutatják a kínzást, csak a hangját halljuk és az arcát látjuk a szereplőnek, mikor mondjuk letépik a körmeit. Egyébként az erőszakos jelenetekről annyira ismert a sorozat, hogy a youtube-on több válogatás videó is megjelent az ilyen jelenetekkel. Szóval gyenge idegzetűeknek nem ajánlom, mert még hallgatni is rossz a sikolyokat.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!







Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.