Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2496135

Regisztrált felhasználók
száma:
24718

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
11kong11
2020-10-30 23:29:07
csviki18
2020-10-30 20:41:37
megan17
2020-10-30 20:36:18
Grimlock
2020-10-30 17:58:56
Rachel719
2020-10-30 14:21:27
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Kara no Kyoukai 4 - Garan no Dou (Movie)
The Garden of Sinners - Hollow Shrine * * * *
空の境界伽藍の洞

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:27:09
Létrehozás időpontja: 2011-06-10 21:10:08
Eddig megtekintve: 1903 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: Movie
Műfaj: Akció; Dráma; Horror; Mágia; Pszichológiai; Természetfeletti;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 2008

Ismertető:

Ez a film közvetlenül a második után következik időben. Shiki egy autó elé vetette magát, mert nem akart engedni SHIKI-nek, aki meg akarta ölni Mikiyát. Shiki kórházba kerül, és 2 évig tartó kómába süllyed. Mikiya rendszeresen látogatja a kórházban, és hamar a nővérek kedvence lesz. Közben Mikiya befejezi a sulit, és rögtön elkezd dolgozni Toukónál. Időközben azonban Shiki felébred és eléggé megijed, mivel minden dolgon körülötte vörös vonalakat lát. Mikor kinyúl megérinteni egy ilyen vonalat az ágya melletti virágon, akkor a virág hirtelen elhervad és szétesik. A látvány jelentette sokk miatt Shiki a szemébe nyúl. Szerencsére nem veszti el a látását, de bekötözik a szemét és hívnak hozzá pszichológust. Ez a pszichológus pedig Mikiya közbenjárásának hála Touko lesz.

A varázslónő hamar beazonosítja Shiki képességét, ami elég ritka, a halál látásának képessége (angolul Mystic Eyes of Death Perception). Ennek a lényege, hogy aki rendelkezik vele, az látja a dolgokat szétesni, elpusztulni. Semmi sem tart örökké, minden dolog, ami valamikor létrejött, valamikor el is fog pusztulni, és már születése pillanatában magában hordozza halálának lehetőségét. Ez a potencialitás vonalak formájában jelenik meg a használó előtt, és ha valami élessel végigvágja a vonalakat akkor aktualizálja a dolog halálát. Ez annyiban más, mint a sima szétdarabolás, hogy végleges, nem lehet egy széket újra összeragasztani, és sebet se lehet begyógyítani, amit így okoztak.

Az is kiderül, hogy erre a képességre azért tett szert Shiki, mert 2 évig a halál mezsgyéjén lebegett lét és nemlét között, és olyan hosszú ideig kontemplálta a halált, mint metafizikai kategóriát, hogy a látvány lényegében beleivódott a szemébe. Emellett az is kiderül, hogy Shiki másik személyisége, SHIKI eltűnt. Pontosabban öngyilkos lett, így oldotta fel a konfliktust másik énjével. A lány Shikit ez nagyobb sokként éri, mint megváltozott látása, és később is kihat majd személyiségére úgy, hogy fiús viselkedéssel próbálja kompenzálni a fiú énje hiányát. Persze nem tudja rögtön feldolgozni a történteket, és eléggé üresnek érzi magát. Ezt használják ki a kórházban lévő rosszindulatú szellemek és megpróbálnak beköltözni a testébe. Végül azonban Shiki megtalálja a kapcsot, ami ebben a világban tudja tartani (Mikiya), pontosabban visszaemlékszik rá, és ő is elkezd Toukónak dolgozni cserébe azért, hogy a varázslónő megtanítja használni az újonnan szerzett képességét.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.