Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2496127

Regisztrált felhasználók
száma:
24718

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
11kong11
2020-10-30 23:13:43
csviki18
2020-10-30 20:41:37
megan17
2020-10-30 20:36:18
Grimlock
2020-10-30 17:58:56
Rachel719
2020-10-30 14:21:27
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Neon Genesis Evangelion: Death and Rebirth (Movie)
Shin Seiki Evangelion Gekijouban: Shi to Shinsei * * * *
新世紀エヴァンゲリオン劇場版 シト新生

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:45:10
Létrehozás időpontja: 2011-06-12 01:45:48
Eddig megtekintve: 2452 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Jillian

Típus: Movie
Műfaj: Akció; Dráma; Mecha; Pszichológiai; Sci-fi; Shounen;
Epizódok száma:
2
Japán megjelenés éve: 1997

Ismertető:

A Neon Genesis Evangelion anime sorozat zárása meglehetősen vegyes érzelmeket váltott ki a nézőkből, és sokan nemtetszésüket fejezték ki a befejezés miatt. Egyes teóriák szerint nem álltak rendelkezésre a kellő anyagi források a történet lezárásának készítése közben, mások szerint viszont tudatos módon jártak el akkor, amikor az anime két záró epizódját elkészítették, ugyanis a sorozat atyja és mindenese, Hideaki Anno egy sokkal hatásosabb, komplexebb, monumentálisabb befejezést tervezett el, és ezt alapból mozifilmként akarta megvalósítani. Hogy ebből pontosan melyik igaz, vagy akár mindkettő igaz-e, azt nekem nincs jogom eldönteni, viszont az tény, hogy az anime sorozat zárása valóban túl sok nyitott kérdést hagyott hátra és szerintem az anime befejezése kissé meg is hazudtolta az egész sorozatot.

Mindenesetre a nézői tiltakozások és a sorozat sikeressége (és még számos ok) miatt megért annyit az NGE, hogy egy új befejezést kapjon, ami már valóban elég hatásos. Emellett ideje volt már végre lezárni az eddig a kialakult szálakat. Ennek a befejezés sorozatnak az egyik állomása a Death and Rebirth elnevezésű movie-k is.

A Death and Rebirth-öt két szóval lehet jellemezni: kitűnő marketingfogás. Nyújt is pluszt, meg nem is. Megéri megnézni, meg nem is. Felvezetésnek, kedvcsinálónak meg újdonságnak valóban remek, de igazából ennél többet nem ér. Ez most így lehet, hogy elég kegyetlenül hangzik, de röviden kifejtem, hogy miért is látom így.

Maga a Death and Rebirth, ahogy a nevéből is látszik, két részből tevődik össze. Az első a Death, ami a hosszabb, és ez a sorozat első 24 epizódját foglalja össze. Ám most a történet nem kronologikus sorrendben halad, hanem a négy főhős (Shinji, Rei, Asuka és Misato) lelkében lejátszódó események szerint. Ami újdonság, hogy az eredeti történetet megspékelték pár eddig kimaradt jelenettel, olyannal amit az eredeti sorozatból kivágtak. (Directors’ cut).
A Rebirth pedig gyakorlatilag egy kedvcsináló az NGE igazi zárásához, az End of Evangelionhoz. A Rebirth szinte meg is egyezik az EoE elejével, de legalább a sorozatban feltett kérdésekből néhányra választ ad. De ahogy lenni szokott megnyit száz újat … :P

Összefoglalásként egy rövid felsorolás a movie-ról:

Amiért feltétlenül nézd meg:
+ Aki szeretette az eredeti történetet, az ezt is szeretni fogja, ugyanis jól és érdekesen összefoglalták az animét.
+ A kimaradt jelenetek miatt, amiket először itt mutattak be, és jól illeszkednek a látott képsorokhoz.
+ A sorozathoz képest szebb a grafika, és az aláfestő zenék ezúttal klasszikus zenei darabok, amelyek pedig egy nagyon egyedi atmoszférát teremtenek. Plusz egy nagyon szép új betétdalt is elkészítettek, amit Rei seiyuuja énekel, és amit a belinkelt videó alatt is meghallgathattok.
+ A D&R megjelenésekor elég nagy csinnadrattát rendeztek, emiatt számos különleges limitált példányszámú kiadvány és ereklye jelent meg. Aki igazi rajongó, azok számára ezek valódi kincsek! :)

Amiért nem baj, ha kihagyod:
- Ez a történet csak az eredeti animével együtt értelmezhető, aki az animét nem látta, annak borzasztó értelmetlen lesz, így a kezdő NGE nézőknek semmiképpen sem javaslom a megtekintést.
- A négy alapszereplő áll a középpontban, a mellékszereplők közül a legtöbb meglehetősen háttérbeszorult.
- Maga az egész D&R tényleg csak egy nagyon tömény összefoglaló, és egy előzetes az eddig még be nem mutatott rendezői vágásokkal felturbózva. Ami lehet, hogy elsőre valóban kissé csalódás, hisz sok újat nem hozott, de arra tényleg jó, hogy a történet új lezárására ráhangoljon, ami valóban nagyon ütősre sikeredett!

Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

Jillian

2011-07-07 01:50:48

Köszi! A listás megoldást meg jelen esetben így éreztem korrektnek, hogy valamennyire reális képet mutassak a történetről.
Az sorozat és a moviek megnézését pedig nagyon ajánlom, (és nem csak azért mert klasszikus, meg persze nagy kedvencem stb. ) Annyi, hogy tényleg rá kell szánni az időt, mert nem a legkönnyebben emészthető történet.

1.

morwen

2011-07-06 16:17:48

Szép
Tetszett a végén a + - listás megoldás. Lehet itt az ideje megint megnézni az egész sorozatot filmekkel együtt.