Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2461305

Regisztrált felhasználók
száma:
24336

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1646

Utolsó 5 látogatónk:
Szofi
2020-06-01 19:56:37
idmurdock
2020-06-01 19:26:23
Grimlock
2020-06-01 19:02:59
Csabesz
2020-06-01 18:41:32
molzsu
2020-06-01 18:03:03
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Karigurashi no Arrietty (Movie)
Arrietty the Borrower * * * *
借りぐらしのアリエッティ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2011-07-26 16:03:39
Létrehozás időpontja: 2011-07-25 16:23:13
Eddig megtekintve: 2079 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Movie
Műfaj: Fantasy; Kaland;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 2010

Ismertető:

A 2010-ben készült Ghibli Stúdió alkotást nagy várakozást övezte, alapját egy Carnegie érmes angol ifjúsági meseregény, a Mary Norton tollából származó The Borrowers képezte. Az eredeti történet 1952-ben íródott és a korabeli Angliában játszódott, a történet alapját képező „apró emberek” is az angolszász-ír „aprónép” mitológiájából ered. A Ghibli mű azonban japánosította ezt a történetet, amelynek helyszínét áthelyezték a nyugat-tokiói Koganei területére (amely mellesleg számos animációs stúdió „hazája”, köztük a Ghiblié magáé is :)).

A történet kezdetén egy itt álló házba egy asszony és egy beteg kisfiú érkezik. A fiú, Sho, szívbeteg, és operációja előtt ebben a nyugodt környezetben kellene kipihennie magát, miközben válófélben levő szülei távol dolgoznak. Érkezésükkor Sho egy apró lényt vél felfedezni a kertben a levelek között…

Arrietty, aki most tölti be 14. évét, kb. 10 cm magas kislány, aki anyukájával, Homilyval és apukájával, Poddal éldegél a házikóban egy jól elrejtett sufniban a padló alatt. Ők a magukat „kölcsönzőknek” nevező aprónép képviselői. Valamikor többen voltak, ám lassan mindenki eltünedezett, és már azt sem tudják biztosan, nem-e ők fajtájuk utolsói. :( A merész Arrietty számára nagy nap ez, mivel élete első kölcsönző útjára indul. Hogy mi is az a kölcsönzés? Nos, a kölcsönzők voltaképpen elcsennek pár apróságot az emberektől, ami úgysem hiányozna nekik. Egy kockacukor, egy papír zsebkendő, egy gombostű – ugye, nem katasztrófa, ha ennyi elvész? Csakhogy a koros házvezetőnő, Haru-san máshogyan gondolja ezt.

A Shóval érkező hölgy (a fiú nagynénje) elmeséli, hogy az ő apja még látott apró emberkéket, akiknek készíttetett egy csodálatos kis babaházat, amiben minden működik, és Sho is emlékszik, hogy édesanyja is látott ilyen kis manókat. A fiú ezért nem nagyon lepődik meg, mikor véletlen szemtanúja lesz Arrietty első kölcsönző útjának – a lányka szempontjából azonban ez tragédia, mert ha egy kölcsönzőt meglátnak, akkor szedniük kell a sátorfájukat és máshova költözni… Mert bizony az emberi faj nagyon, nagyon veszélyes. De ha így van, akkor az emberfiú miért kedveskedik mégis kockacukorral? Lehetséges volna, hogy Sho megbízható és mégsem kell elmenekülniük?

Az animében egy óvatos barátkozás történetének lehetünk szemtanúi, miközben Arrietty szülei tudják, mennyire nem szabad az emberekben bízni, és Haru-san pedig Shót lesve csapdát igyekszik állítani a kis „tolvajoknak”… Hogy mi lesz ebből? Megtudja, aki megnézi az animét. Kicsiknek-nagyoknak egyaránt ajánlható mű, a Ghiblitől megszokott szemet gyönyörködtető részletességgel kidolgozott háttérrajzokkal, szeretnivaló karakterekkel, és Cécile Corbel (francia énekes-hárfás) közreműködésével készített lenyűgözően szép kelta hangzásvilágú zenével. (Érdekesség, hogy a hölgy maga is Ghibli rajongó, egy rajongói levélben vette fel a stúdióval a kapcsolatot, s miután meghallgatták a mellékelt CD-jét, úgy határoztak, komponálhatná a zenét a következő filmjükhöz. :)) A rendező, Yonebayashi Hiromasa mindössze 36 évesen debütált rendezői minőségben ezzel a művel (ezzel a Ghiblinél a valaha volt legfiatalabb rendező), amely Miyazaki Hayao tervei alapján készült, és semmivel sem rosszabb, mint ha a nagy öreg személyesen rendezte volna. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam. :) A movie a 34. Japan Academy Prize-on megnyerte a kitüntető „Év animációja” címet.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

tuncika96

2011-08-25 09:20:03

Hol tudnám megnézni magyar felirattal?

1.

GG

2011-07-27 20:18:22

Láttam ezt a történetet, nagyon szépek a rajzai méltán a Ghiblihez. A zenék egyszerűen fantasztikusak. Csak ajánlani tudom mindenkinek.