Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542605

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
RossDoon
2021-04-14 22:01:05
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
Minonna
2021-04-14 17:39:28
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Ojamajo Doremi (TV)
Magical DoReMi * Bothersome Witch Doremi * Useless Witch Doremi * *
おジャ魔女どれみ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2011-08-17 15:44:14
Létrehozás időpontja: 2011-07-31 19:41:12
Eddig megtekintve: 3929 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Jillian

Típus: TV
Műfaj: Komédia; Mahou Shoujo (Magical Girl); Shoujo;
Epizódok száma:
51
Japán megjelenés éve: 1999

Ismertető:

Az Ojamajo Doremi az egyik legismertebb, legnépszerűbb és leghosszabb magic girl. (Még a Sailor Moont is megelőzte, igaz csak 1 epizóddal;)) Sokatok számára is ismerős lehet az anime még anno az RTL 2-ről vagy onnan, hogy számos magyar aukciós portálon időről-időre megjelenik egy-egy helyes kis DoReMis szereplőről készült figura. Akinek már elege van a harcolós, minden napra egy gonosz, a világot megmentős történetekből, azok számára jó hírem van, ugyanis ebben az animében a lányok a varázserejüket leginkább csak a saját ügyes-bajos dolgaik megoldására és a mindennapi életük túlélésére alkalmazzák, ami számos aranyos és humoros helyzetet okozója lesz. ^.^


Történet:

Doremi magát a világ legszerencsétlenebb teremtésének tartja, hogy miért is gondolja ezt, azt már rögtön az első epizódban bebizonyítja nekünk. Egy igazi shoujo hősnőhöz méltóan mindig szerelmes, jelenesetben a focicsapat egyik tagjának akar szerelmet vallani, még varázsigéket is mormol magában, hátha az segít, de természetesen így sem jár sikerrel. De ezzel még koránt sem ér véget ez a nap, ugyanis hazafelé menet figyelmes lesz egy üzletre, aminek a neve: Varázsbolt. Mikor meglátja a bolt tulaját rögtön hatalmába keríti a rémület, ugyanis a tulaj teljesen úgy néz ki, mint a Doremi könyvében ábrázolt boszorkány. Doremi ezt az észrevételét meg miért is tartaná magában? A nő és a macskája is hiába próbálja megakadályozni, ő hangosan kijelenti, hogy ez a nő márpedig igenis egy boszorkány! Ezzel meg is történik a baj, ugyanis a nő, Majorika tényleg egy boszorkány és a lánynak köszönhetően békává változik. Egy a bökkenő, a visszaváltoztatás már nem megy ilyen könnyen, ugyanis Doreminek kéne ezt is végrehajtani, ő meg persze nem tudja ezt megcsinálni. Így egy megoldás maradt: Doremiből boszorkányt kell faragni! Naná, hogy Doremi könnyebben visszatartaná a lélegzetét 1 hétig, mintsem titokban tudjon tartani egy ilyen titkot a két legjobb barátnője, Hazuki és Aiko előtt, így nemsokára 2 másik boszorkánynövendék is csatlakozik a kislányhoz, akikkel együtt járják végig a rögös, 9 próbás utat az igazi boszorkánnyá válásig …


Főbb szereplők:

Harukaze Doremi:
A történet főszereplője. Doremi több magic girl hősnőhöz hasonlóan elég lusta, nyafka, ügyetlen, kissé butácska, de csupaszív és jóbarát. Természetesen bolondul a fiúkért, de a hasát is szereti, különösen a steaket. Hisz a varázslatokban és a boszorkányokban, szerencséjére (vagy szerencsétlenségére) találkozik is egy igazi boszival. ^.~ A szüleivel és minden lében kanál kishúgával, Poppal él együtt. A színe a rózsaszín, a tündére pedig Dodo.

Fujiwara Hazuki:
Doremi egyik legjobb barátnője már óvodás koruk óta. Hazuki egy visszahúzódó, szégyenlős, de kedves és nagyon okos lány (egyik legjobb tanuló az iskolában). Hazuki egy nagyon gazdag család sarja, természetesen az elvárások és a megfelelési kényszer is nagyobb, mint Doremi esetében. Épp ezért Hazuki az anyukájának minden kérését teljesíti, még ha nem is szívesen teszi meg azokat (főleg amikor anyukájától kapott ruhákat kell viselnie). De ennél jobban csak egy dolgot nem szeret, azok pedig a szellemek! A színe a narancssárga, a tündére: Rere.

Senoo Aiko:
Doremi másik legjobb barátnője, aki kissé forrófejű, kissé türelmetlen, de nagyon sportos. Aiko cserediák Osakából. A szülei elváltak, jelenleg taxis édesapjával él, míg az anyukája Osakában maradt, és ápolónőként dolgozik. Aiko legnagyobb vágya az, hogy szülei újra összejöjjenek, ennek érdekében még a varázslástól sem riad vissza. Külön érdekesség, hogy az eredeti japán sorozatban osakai dialógust (Kansait) használ, ám az amerikai változatban sem feledkeztek meg erről az érdekességről, így ott texasi akcentussal oldották meg a problémát. A színe a kék, a tündére: Mimi.

Majorika:
Az a bizonyos boszorkány, aki Doreminek hála békává változik, és aki emiatt kénytelen lesz a lányok mentora lenni. Majorika gyakran undok, borzasztó türelmetlen, és a lányok naná, hogy folyamatosan kiakasztják, de ennek ellenére nagyon szereti a tanítványait, és szinte lányaiként tekint rájuk. Van egy dédelgetett kis lila kristálya, amit a nyakában hord. Az emberi neve: Makihatayama Rika.

Lala:
Majorika tündére, aki a lányok tündéreivel ellentétben már felnőtt. Majorikával ellentétben ő kedves, barátságos, és segítőkész. Az emberi világban fehér cicaként jelenik meg.

Harukaze Pop:
Doremi kishúga, aki sokszor tökéletes ellentéte a nővérének. Igaz még csak 8 éves, de próbál mindig felnőttesen viselkedni, vagy legalábbis Doreminél érettebbnek akar látszani. Életcélja a nővére idegesítése, de az idő múlásával az ő kapcsolatuk is egyre szorosabb lesz. Az első évad közepén meglátja a lányokat átváltozni, és jó kistestvér módjára kisírja, hogy ő is boszorkány tanítvány lehessen. Persze a tanulást már csak koránál fogva is nehezebben bírja, másrészt a késő éjszakai órákon is gyakran elalszik. A színe a piros, a tündére Fafa, aki Doremi tündérének a testvére. ^.^


Összefoglalva:

Kezdjük rögtön az egyetlen negatívummal: az anime grafikája ebben az évadban még nem a legszebb, legkidolgozottabb, néha túl egyszerűnek, kezdetlegesnek tűnik. Szerencsére ez nem zavaró, az anime alaphangulatához pedig jól passzol, és mint ahogy azt már más a Toei Animation által készített animénél is megszokhattuk, ezen a téren a későbbi évadokban már jelentős javulást lehet tapasztalni.
A zene kedves és vidám, és más sorozatokkal szemben nagyobb szerephez is jut. Már csak amiatt is, mert maga a sorozat címe, a főhős és a tündérek neve is szolmizációs hangokból áll, a lányok eszközei a hangszerekhez, és az átváltozást segítő eszközük is a zenéhez kötődnek.
Ahogy már fent is említettem itt a lányok a varázserejüket nem szörnyek legyőzésére, hanem a saját kis ügyes-bajos gondjaik megoldására fordítják, ennek szellemében rózsaszínebb is a megszokott sorozatoktól. A történet szempontjából is inkább a vígjátéki elemek a lényegesek, de természetesen mint minden shoujo animében itt is van pár megható, sírós jelenet.
Ezt az animét kicsiknek, főleg a lányoknak azért ajánlom, mert arra tökéletes, hogy megismerjük és megszeressük az animék világát. A nagyobbaknak pedig azért, mert remek, ha nosztalgiázni, vagy egyszerűen csak szórakozni szeretnénk egy bájos történeten.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 6
Korábbi hozzászólások:
1. 2.

6.

Suzika

2016-07-14 06:52:38

Magyarul én se találtam meg, de angol felirattal vagy szinkronnal elég sok helyen fent van, szóval próbálj meg úgy rákeresni ^^

5.

Maya78

2016-07-13 14:01:37

hol lehet őket megnézni? a youtuben csak darabólva egy egy pillanatot lehet.

4.

Jillian

2011-09-01 10:42:16

Húúú, a leírás megírása közben több szereplőn is gondolkodtam, de végül 2 okból hagytam ki őket. A lila hajú lány, Onpu az első évad utolsó pár részében jelenik meg, és a rajongói oldalakon is csak a 2. évadtól tekintik a főbb szereplők közé. A kisbaba, Hana pedig a 2. évad legelején születik meg. Amúgy nem csoda, ha kialakult egy kis kavar (a leírás megkezdése előtt bennem is volt rendesen), mivel az RTL2n egymás után daráltak le több évadot, így max. a főcímdal különítette el ezeket egy kicsit.

3.

Androsama

2011-08-26 16:14:28

Én anno RTL2-n néztem egy rakás részét, és nagyon tetszett. Aranyos grafikája van. Bár sajnos a két utolsó boszi nem lett megemlítve. Van egy lány, aki lila hajú és színésznő, ő is boszi, valamint később lesz egy kisbaba is, akire vigyázni kell.

2.

Jillian

2011-08-17 20:46:37

Maga a rajzstílus kissé gyerekes, ami eleinte nekem sem jött be, de idővel rájöttem, hogy valahogy ez nem az az anime, amihez olyan nagyon szép, művészi rajzok illenének. Sok a grimasz, a "cseppes jelenet", a dühös fej, fura is lenne sokkal szebb rajzzal.