Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542595

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
Minonna
2021-04-14 17:39:28
Grimlock
2021-04-14 15:39:47
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Ojamajo Doremi # (Sharp) (TV)
Useless Witch Doremi Sharp * Bothersome Witch Doremi Sharp * * *
おジャ魔女どれみ#

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:46:25
Létrehozás időpontja: 2011-08-07 14:23:54
Eddig megtekintve: 2877 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Jillian

Típus: TV
Műfaj: Komédia; Mágia; Mahou Shoujo (Magical Girl); Romantika; Shoujo;
Epizódok száma:
49
Japán megjelenés éve: 2000

Ismertető:

Történet:

Az Ojamajo DoReMi Sharp gyakorlatilag ott folytatódik, ahol az előző évad véget ért. A kis boszorkányok az utolsó vizsgájukon megbuktak, emiatt elvesztik a varázserejüket, búcsút kell venniük Lalától és Majorikától, emellett még a Varázsbolt is bezár, ahol eddig dolgoztak és tanulták a boszorkányság mesterségét. Valljuk be, elég kilátástalannak tűnik a helyzetük, ami miatt a lányok nagyon el vannak kenődve …

Ám ekkor a gondviselés (vagy egy kis varázslat ? :) ) megszánja őket, észreveszik, hogy Majorika a könnyes búcsú során az emberek világában felejtette a hajszárítóját. "Egy békának mit ér az élete a hajszárítója nélkül?" - kérdezhetnénk magunktól, de inkább ne kérdezzük, hisz a lányok sem problémáztak ezen. Sokkal inkább feldobta őket az a másik új felfedezés, hogy az ajtó, a Boszorkány világ felé most végre nyitva áll. Ők pedig kapva kapnak az alkalmon, és elindulnak visszaadni a hajszárítót.

Útközben azonban, amikor keresztülhaladnak a Királynő kertjén szemtanúi lesznek annak, ahogy egy gyönyörű virágból megszületik egy aranyos kisbaba. Egy ilyen gyermek születése viszont nagyon ritka eseménynek számít, hiszen egy ilyen alkalomra majd 100 évet kell várni. Gondolom mondanom sem kell, de a kis boszorkányok ezzel egy hatalmas lehetőséghez jutnak, hiszen azzal, hogy látták a kislány, Hana-chan születését, nem csak egy új esélyt, hanem egy nagyon nehéz feladatot is kapnak. Ezentúl ugyanis egy évig nekik kell nevelniük Hanát, ráadásul havonta különböző vizsgálatokra kell vinniük, ahol nem csak Hana egészségügyi állapotát, hanem a varázserejét is tesztelik. A felelősség pedig hatalmas, ugyanis Hana-chan a születésének köszönhetően kivételesen nagy varázserővel rendelkezik, ráadásul egy nap ő lesz a Majokai boszorkánybirodalom örököse. A lányok pedig visszanyerik a varázserejüket azért, hogy a feladatukat minél tökéletesebben el tudják végezni.


Ebben az évadban a „virágok lesznek az új hangjegyek”, vagyis a virágok kerülnek előtérbe az átváltozás és a varázslás során, a bolt is egy virágüzlet lesz (az eddigi Magic Shop mostantól Flower Garden lesz), és maga Hana születése is a virágokhoz köthető, sőt a neve is virágot jelent. Az anime grafikája is kicsit javult az előző évadhoz képest, a szereplők jelleme is fejlődik, hiszen Hana nevelése miatt a lányoknak is muszáj valamivel felelősségteljesebben viselkedniük, és a történetben is már nem csak az iskolai élet fog dominálni. Emellett a kis boszorkányok a szerelmet is megtalálják. ;)
Zárásként pedig ismerjük meg az új karaktereket!


Új szereplők:

Segawa Onpu:
Aki már látta az előző évadot az tudhatja, hogy Onpu már ott is szerepelt, viszont én kissé önkényes módon csak most írok róla, mivel csak a második évadtól lett valódi főszereplő. Az előző évad vége felé, amikor megjelent még egy meglehetősen rideg, számító karakter, a lányok riválisa és a boszorkány énjét is sokáig titkolja. Ám amikor a lányokat megmenti a „legrosszabbtól”, utána a kapcsolatuk is kezd megváltozni és a 3 kis boszorkány barátnője lesz. A viselkedése is megváltozik, egyre kedvesebb és szerethetőbb karakterré válik. Onpu egy népszerű japán idol. Valaha az anyukája híres énekes volt, de egy baleset miatt a karrierje kettétört, emiatt pedig a be nem teljesült álmait a saját lányán keresztül szeretné megvalósítani. Ezért nem véletlen, hogy Onpu menedzsereként dolgozik. Onpu apukája a vasútnál dolgozik, és a családjától távol él. Onpu színe a lila, a tündére pedig Roro.

Majoruka:
Ha már ismerjük Onput, akkor a rend kedvéért ismerjünk meg egy másik békát is (bár őt egy idő után gyakrabban lehet emberi alakban is látni), aki Onput tanítja. Sokáig az a célja, hogy megszerezze a boltot Majorikától, ugyanis egy legenda szerint az, aki a Varázsbolt tulajdonosa, az egyszer a Boszorkányok királynőjévé válhat. A történet előrehaladtával egyre kevesebbet szerepel.

Hehe:
Majoruka már felnőtt tündére, aki Lala tökéletes ellentéte.

Makihatayama Hana:
A kislány, aki egy hatalmas kék rózsából születik a Királynő kertjében. A legenda szerint a jövőben egyszer egy nagy erejű boszorkány lesz, aki ráadásul a Majokai boszorkánybirodalom örököse. A történet elején egy sírós kisbaba, (életkorából adódóan ez nem egy annyira meglepő dolog) a negyedik évadban azonban a lányokkal egyidős, 11 éves kislánnyá válik, bár viselkedése továbbra is gyakran egy 3 éveséhez hasonlít. :) A színe a fehér, a tündére Toto.

Majotourbillon:
A Boszorkányok világának jelenlegi királynője. A múltban még ő is kettős életet élt, egyszerre élt boszorkányként és emberként, ami sokáig jól is működött, de egy nap férjhez ment a szerelméhez, ám a férfi később a szemei előtt halt meg. Két jelentős döntés fűződik a nevéhez. Az egyik a Boszorkányok világának és az emberek világának a szétválasztása volt. A másik jelentős döntése az volt, hogy "hivatalos lett", hogy amikor egy boszorkányt felismernek, és a nevükön neveznek (lásd: te boszorkány vagy!), akkor az illető boszi változzék békává. (szegény Majorika!)

FLAT4:
Azért, hogy Hana-chan nevelése még nehezebbé váljék, megjelenik egy csoport (a Varázslók megbízásából), akiknek a feladatuk az, hogy elrabolják a kislányt. A FLAT4-et négy fiú alkotja, akiknek a neveinek a kezdőbetűiből alakult ki ez a név:
- Fujio: a csapat legkomolyabb, legmegfontoltabb tagja, aki a lányok közül leginkább Hazukit kedveli.
- Leon: a szőke hajú fiú. Négyük közül ő a legsportosabb, hasonlóan, ahogy a lányok közül Aiko.
- Akatsuki: a Varázsló világ hercege, a csapat vezetője, aki először fogadja el a megbízását. Később Doremivel megkedvelik egymást.
- Tooru: a kék hajú fiú, aki ugyanúgy híres akar lenni, mint Onpu.
Természetesen az idő múlásával a lányokkal egymásba szeretnek, és a küldetésük sem tudják végrehajtani, inkább a végsőkig segítik a lányokat. A harmadik évadban nem szerepelnek, de a negyedik évadban visszatérnek, de akkor már kiegészülnek egy újabb taggal.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.