Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2416102

Regisztrált felhasználók
száma:
23876

Online látogatók száma:
5

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
Warhammer
2019-12-13 03:06:17
9754086211
2019-12-13 00:25:23
gyusza123
2019-12-12 23:24:36
Shinji
2019-12-12 23:16:42
Senju
2019-12-12 22:09:26
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Angel Beats! (TV)
* * * *
エンジェルビーツ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2016-08-19 16:34:37
Létrehozás időpontja: 2011-08-13 21:59:31
Eddig megtekintve: 3228 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Shiratori kun

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Fantasy; Természetfeletti;
Epizódok száma:
13
Japán megjelenés éve: 2010

Ismertető:

Gondolkoztál már azon, hogy mi van a halál után? Nagy valószínűséggel igen. Azonban most egy olyan alternatívával ismerkedhetsz meg, ami igen szokatlan, újszerű.

SSS, azaz Shinda Sekai Sensen (Afterlife Battlefront; Másvilági Csatamező). Így hívják azt a csoportot, akik ezen a másvilági helyen fellázadtak Isten ellen. Hogy Isten létezik-e? Azt nem tudni. Azt viszont annál inkább, hogy ha létezik, akkor a bosszúállás elkerülhetetlen. Ide ugyanis csak azok a fiatalok kerülnek, akik kevés ideig élvezhették fiatalságukat és nem éltek teljes életet. Kinek a hibája ez, ha nem Istené? Ráadásul egy angyal is jelen van.
Vagy legalábbis az SSS tagjai ebben hisznek.

A hely, amiről beszélek, gyakorlatilag egy iskolára korlátozódik, afféle második esélyt adva azoknak, akik idekerülnek. Eredetileg azt a célt szolgálta, hogy az idekerülő fiatalok bepótolhassák azokat az éveket, amit életük során már nem volt lehetőségük tovább élvezni. Mióta azonban az SSS létrejött, a hely sokkal inkább hasonlít egy csatamezőre (bár leginkább titokban, a többi diáktól elrejtve zajlanak a csaták). Az SSS célja Tenshi (Angyal) legyőzése és bosszúállás Istenen. Azonban Isten léte továbbra is kérdéses, sőt, Tenshi (aki egyébként az iskolai DÖK elnöke) is igen furcsán viselkedik. Mi lehet erre a magyarázat? A sorozat mindent elárul! :)

A Shinda Sekai Sensen-ről:
Az SSS-t Nakamura Yuri és Hideki Hinata alapította. Ők ketten érkeztek először ebbe a köztes világba. A csapatnevet gyakorlatilag minden másnap változtatják, de az SSS került legtöbbször elfogadásra. Céljukról, melyet pár sorral feljebb leírtam, már ekkor határoztak. Később, ahogy a többi tag is megérkezett, egyre biztosabbak lettek a dolgukban. Most azonban olyasvalakivel bővül a csapat, aki fenekestül felforgatja az SSS életét. Ő Otonashi Yuzuru. Mi fog ebből kisülni?

A GDM-ről (Girls Dead Monster):
A GDM ennek a túlvilági iskolának a könnyűzenei klubja. Gyakran fellépnek a diákok előtt, így népszerűségük az egekben szárnyal. A klub tagjai: Iwasawa (ritmus gitár), Hisako (szólógitár), Sekine (basszusgitár), Irie (dob) és Yui (asszisztens, később gitáros). Az SSS csatái általában akkor zajlanak, amikor a GDM lefoglalja a többi diákot egy-egy eszméletlenül jó koncerttel. :)

Opening:
„My Soul, Your Beats!” ea. Lia

Endingek:
01: "Brave Song" ea. Tada Aoi
02: "Ichiban no Takaramono" (一番の宝物) ea. LiSA (10. rész)
03: "Ichiban no Takaramono" (一番の宝物) ea. Karuta (13. rész)

Vélemény:
A leírás talán nem egészen ezt tükrözi, de itt nem folyik patakokban a vér és nincsenek hullák. Senki ne várjon vérfagyasztó sikolyokat és hátba álló késeket (esetleg csak egy bárdot xD). Azonban ezekre nincs is szükség. A sorozat nem a brutalitásra épül, hanem egy olyan problémára, mely rendesen megmozgatja az ember agyát. Bevallom mióta befejeztem, még mindig el-el gondolkozok az anime által felvetett kérdéseken. Így tehát az értékelésem:
- Történet: 10/10
- Zene: 10/10
– Itt felhívnám a figyelmet a betétdalokra is, bár az ending az abszolút kedvenc.
- Szereplők: 10/10
- Grafika: 10/10

(Figyelem! Az értékelés a pillanatnyi benyomásomat tükrözi, más animékkel való összehasonlításra nem alkalmas!)
Nem tudom megfogalmazni mennyire tetszett. Tökéletes Élmény. Pont.


Szereplők:

Otonashi Yuzuru:
Yuzuru egy igazi józaneszű srác. Nincsenek idegesítő szokásai és képes a dolgokat végiggondolni, mielőtt cselekedne (igaz Yuri erre nem mindig ad esélyt^^). Kedves, értelmes, jó barát. Nem is nagyon tudok mást mondani róla. :)

Nakamura Yuri:
Az SSS egyik alapítója és annak vezére. Temperamentumos, bátor lány, igazi vezető alkat. Logikus gondolkodása csak még alkalmasabbá teszi erre a feladatra. Mindenki kedveli, hiszen nála jobb vezetőt el sem lehet képzelni. Néha azért ő is tud marhaságokat csinálni, azonban lévén nem ismeri el, hogy hibázott, a többieket bünteti mindenért. Hát nem logikus? :D

Tachibana Kanade (Tenshi):
Nem sokat tudni róla. Ő az iskolai DÖK elnöke és az SSS ellensége. Yuri szerint ő az egyetlen kapcsolat Isten felé, így ha sikerül elérni, hogy elég reménytelen helyzetbe hozzák, talán segítséget kér Istentől. Ekkor pedig az SSS lecsap. A terv szerint. Személyiségét kemény „páncél” takarja, magyarul szinte meg se szólal.

Hideki Hinata:
Az SSS másik alapítója, megtévesztő neve ellenére (főleg Naruto fanoknak) ő fiú. Hűbelebalázs típus, bár néha belőle is előtör a józan ész. Első pillanattól fogva megkedveli Yuzurut és elválaszthatatlan barátjának gondolja (na nem „úgy” ^^). Yuri felé is mutat némi érdeklődést, de a lányt nem egyszerű megközelíteni, így hamar fel is adja. Talál magának mást. :)

Iwasawa:
A GDM énekese, ritmus gitárosa és vezetője. Ahogy mindenki másról, róla is mesél egy keveset a történet, de megvan az oka, hogy itt nem mondok ennél többet. :)

Yui:
A GDM asszisztense, később gitárosa. Mivel még nagyon fiatal, gyerekes természete mindenki agyára megy. Főleg Hinatáéra.

A többi szereplőt a történet bemutatja: Matsushita, TK, Takeyama, Takamatsu, Fujimaki, Ouyama, Noda és még sokan mások.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 3


3.

asuna

2011-12-23 04:07:15

tecik nagyon ^^

2.

rada.agnes87

2011-09-06 14:06:30

Igazán klassz sorozat volt, tele számos vicces , olykor morbid humorú jelenettel.
Érdemes megnézni.
És természetesen ajánlott végigvárni az utolsó résznél a stáblistát, a jobb lezárás érdekében.
Jó szórakozást!

1.

Aqualuna

2011-09-05 14:08:55

A 14. rész, úgy tudom, OVA ill. DVD-only epizód, bár a 4,5. résznek felel meg.