Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542594

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
Minonna
2021-04-14 17:39:28
Grimlock
2021-04-14 15:39:47
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Yu-Gi-Oh! Duel Monsters (TV)
* * * *
遊戯王 デュエルモンスターズ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 22:14:04
Létrehozás időpontja: 2011-08-17 15:18:44
Eddig megtekintve: 3118 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Akció; Fantasy; Játék; Kaland;
Epizódok száma:
224
Japán megjelenés éve: 2000

Ismertető:

Előszóként elmondanám, hogy nem nagyon rajongok a játék típusú animékért, vagyis amelyben az a fő vonulat, hogy a szereplők mindenféle párbajokban mérik össze magukat, különböző eszközökkel. Mégis, ezt a sok szezont meglátott animét elég sokáig néztem, és ebben a típusban a legjobbnak tartom az általam látottak között. Hogy miért? Talán mert van benne valamiféle mitológiai vonulat (bár ez jórészt kamu), vagy talán mert mindig tudtak legalább a játékban új figurákat és ezzel új szabályokat felállítani, valamint az egész körül van valamiféle fantasy-szerepjáték szerű aura. Az is hozzájárulhat, hogy viszonylag érdekes karaktereket lehet benne megismerni, a jófiú de mégsem annyira jó Yugi/Yami, a rosszfiú de mégsem annyira rossz Kaiba, és néhány visszatérő mellékszereplő révén. De leginkább talán az lehet a háttérben, hogy végig érzékelhető egy viszonylag komoly háttérszál a "nyerjük meg a következő versenyt" vonulat mellett/mögött, amely az egész animét komolyabban vehetővé teszi, mint az átlagos játék-animéket.

A történet főszereplője Mutou Yugi, aki egy alacsony, viszonylag törékenynek tűnő, szelíd benyomást keltő, jólelkű fiú, amolyan igazi „fehér bárány”. Yugi azonban rajong a játékokért, elsősorban a Duel Monsters néven ismert kártyajátékért, és nagyon jó is benne. Érdekes módon, amikor játszik, azaz „párbajozik”, mintha egy másik emberré válna, aki határozottabb, felnőttesebb, férfiasabb, még magasabb is! XD Hogyan lehetséges ez? Nos, Yuginak van egy különös „talizmánja”, egy láncon a nyakában viselt fordított arany piramis egy különös szem jellel az elején. Ez a tárgy egy egyiptomi régiség, amit Yugi a nagyapjától kapott (aki egy angol régész barátjával tett szert rá), darabokban. Az ún. Millenium Puzzle-t (Sennen Puzzle, azaz Ezeréves Puzzle az eredetiben) mindeddig senki nem tudta összeállítani, ám a kis Yugi összerakta. A Puzzle belsejében azonban egy 3000 éves fáraó lelke lakozott, aki időnként előköszön, és birtokba veszi Yugi testét, amikor az kártyapárbajozik. A fáraó elvesztette az emlékezetét, a nevére sem emlékszik, ezért csak Yamiként utalnak rá, ha néven nevezik (ez a Yami Yugi, azaz „sötét Yugi”-ból ered).
A történetfolyam azzal indul, hogy egy Pegasus nevű multigazdag férfi, a Duel Monsters kártyajáték megalkotója, elrabolja Yugi nagyapjának lelkét, és Yugi csak úgy nyerheti vissza, ha párbajozik Pegasusszal, no persze ehhez előbb még ki kell állnia néhány próbát. :) Pegasusnak a birtokában van egy másik Millenium Tárgy, a Millenium Szem, ezzel képes mások gondolatait olvasni, és a lelkeket is elrabolni és kártyalapba zárni. A férfinek pedig Yugi Millenium Puzzle-je kellene. Kiderül, hogy összesen 7 Millenium Tárgy van, és ezeknek külön-külön is hatalmas erejük van ugyan, de együtt még hatalmasabb. Valamikor Pegasus is járt Egyiptomban, és nem csak hozzájutott a Szemhez, de az ott látott antik kőtáblákon ábrázolt szörnyek és lények alapján tervezte meg a Duel Monsters kártyaalakokat – kell-e mondani, hogy ezeknek a lényeknek van némi köze a legenda szerint a Millenium Tárgyakhoz, és a fáraóhoz?

Nos, lényegében a Yu-Gi-Oh! sorozat szezonjai (a név szó szerinti fordításban Játékkirályt, a Játék Királyát jelenti) ezen a szálon futnak végig, különböző kerettörténetekkel, ennek megfelelően különböző új (és vissza-visszatérő régi) ellenfelekkel, akikből esetenként barátok válnak (máskor barátokból lesznek ellenségek), és rengeteg kártyajátékkal, azaz párbajjal, amiknek a végső kimenetele mindig egyre nagyobb tétű (igen, a nagyapa lelke csak a kezdet! ^^”). A lényeg, hogy Yugi Puzzle-jét mindig meg akarja szerezni valaki, de az nem jó, ha csak ellopják, párbajban kell elnyerni, hogy hatalmát is megkaparintsák, csakhogy ehhez persze le kell győzni a Játék Királya fáraót… Idővel egyre többet megtudunk majd a Millenium tárgyak eredetéről és a fáraó történetéről, de ezt csak sorozatról sorozatra haladva, amiben vannak bizony filler-jellegű kitérő szakaszok is.

Érdekesség, hogy ez a világszerte meglehetősen ismertté, és játékok formájában is sikeressé vált sorozat nem az első Yu-Gi-Oh! sorozat. A Takahashi Kazuki által készített manga első 7 fejezetéből ugyanis két évvel ezt a sorozatot megelőzően készítettek egy 27 részes animét, amit első sorozatként avagy 0. szezonként is szoktak aposztrofálni. Ezzel szemben ebben a sorozatban a manga 8. fejezetétől kezdve dolgozták fel a történetet, főleg a Duel Monsters játékra fókuszálva benne.


Összességében a maga kategóriájában nem mondható rossznak ez az anime, bár a main-stream jelleg és a sok szezonban leadott rengeteg rész idővel kezd igencsak fárasztó lenni, mikor úgyis tudjuk, hogy a történések egy kaptafára mennek: nagy ellenfél, juj-juj a főszereplőknek/ a világnak, megmentéshez kell egy vagon párbaj, ami közben akár meg is lehet halni (jobban mondva a lelket elveszteni), a csata (vagy játék ^^”) jó párszor már vesztésre áll, de aztán főhősünk úgyis mindent megnyer, mindenkit legyőz, és minden very happy lesz. :) Eme kicsit szarkasztikus összegzés mellett, például nagyobb fiúknak, játékot kedvelő embereknek ajánlanám, hogy kezdjenek vele, aki a manapság nálunk népszerűnek számító Bakugant, vagy régebbről még mondjuk a Beyblade-et, a Pokémont, esetleg a Digimont, vagy hasonló párbajozós animéket kedvelte, annak valószínűleg érdemes ezt is kipróbálnia. (Személyes véleményem szerint mindegyiknél jobb, bár a Digimont inkább csak rajzolási stílusa miatt veri nálam, azé nem igazán jött be.)

„Kezdődjék a párbaj!”


Főbb szereplők (zárójelben az angol nevekkel, amelyek nálunk ismertebbek):

Mutou Yugi:
A főszereplőnk, a „fehér bárány”, amint már a leírásban említettem. Szerintem ez valahogy illik rá. ;) Mivel már elég jól leírtam korábban, csak annyit még róla, hogy hisz a Kártyák Szellemében (vagyis lényegében valamiféle élőként tekint rájuk), és a kedvenc figurája a Sötét Mágus.

Yami Yugi, avagy röviden csak Yami, avagy a Fáraó (az igazi nevét nem árulom el, a sorozatból kiderül :)):
Ő a „fekete bárány”, vagy mégsem? Magát mindenesetre eléggé annak tartja, folyamatosan szemrehányást téve magának, amint öntudatára ébred, hogy Yugit milyen veszedelmekbe rántja mindig, meg persze Yugi szeretteit is. Régen az Árnyékok Játékát játszotta, egy sötét játékot titokzatos hatalmakkal, szörnyekkel, lényekkel, és emberi lelkekkel. Ámde múltja sokáig titok előtte is, memóriáját valamikor saját maga zárta le…

Jonouchi Katsuya (Joey Wheeler):
Yugi legjobb barátja, mondhatni afféle másodfőszereplővé növi ki magát, sok cselekmény szövődik köréje is. A sorozat elején Yugitól és nagyapjától kezdi megtanulni a Duel Monsters játék rejtelmeit, eleinte eléggé csapnivalóan játszik, ámde van egy erős pontja, a játékszerencse! Elég heves természet, könnyen bajba keveredik, nem mindig tartozott a jófiúk táborába.

Kaiba Seto:
A harmadszereplő? Ha lehet ezt állítani egyáltalán. Ellentmondásos alak, Yugi ellenfele, számos esetben ellenségként viselkedik, de van, amikor mégsem, néha még segít is, bár nem szívbéli szeretetből. Kaiba csak egyvalakit szeret kizárólag, a kisöccsét. Egy iszony gazdag mágnás fogadta örökbe mindkettejüket, ámde szeretetet tőle sem várhattak, csupán használni és kihasználni akarta őket, ez sokat alakított negatív irányban Seto karakterén. A Kaiba Vállalat elnöke lett azóta, hogy felnőtt, és megörökölte, pénzért szinte bármit megtehet. Többek között ő a létrehozója a Duel Monsters játékot látványosabbá tevő holografikus eszközöknek is, melyeket egyre tovább fejleszt a sorozat során. Szenvedélyes játékos, aki mindenáron le akarja győzni Yugit, nem híve a Kártyák Szellemében, sem a játék mágikus voltában. Persze idővel elég nehézzé válik tagadnia, ahogy bevonódik az eseményekbe… ^^”
Kedvenc kártyafigurája a Jégkékszemű Fehér Sárkány.

Honda Hiroto (Tristan Taylor):
Yugi barátja, jólelkű, de kemény fiú. Sokat vitázik Katsuyával, ámde beleszeret annak húgába. Kezdetben csupán Yugi (és Katsuya) szurkolótáborát erősíti, később azonban maga is elkezd játszani, főleg katonai figurákat használva.

Mazaki Anzu (Téa Gardner):
Yugi belső baráti körének egyetlen lánytagja. Yugival gyerekkori barátok. Kedves, barátai mellett áll mindig és segíti őket. Jól táncol. Kezdetben ő is csak szurkoló, később látjuk néhány játékban, lányos figurákkal játszani, de nem nagy játékos. Szerepe inkább az, hogy jó szóval erőt adjon a nehéz helyzetekben.

Kaiba Mokuba:
Seto öccse. Kedves fiú, aki barátként tekint Yugiékra. Bátyja egyetlen gyenge pontja ő, egyben ő az egyetlen, aki igazán hatni tud rá.

Mutou Sugoroku (Solomon Muto):
Yugi nagyapja. Külsőre igen hasonlítanak egymásra. Alacsony öregúr, akinek játéküzlete van. Fiatal korában fedezte fel a Fáraó sírjában a Millenium Puzzle darabjait, de sohasem tudta összeállítani őket, később pedig unokájának adta.

Pegasus J. Crawford (Maximillion J. Pegasus):
Az Industrial Illusion nevű cég tulajdonosa, amerikai. Eredetileg festő, amúgy multimilliomos. Ő találta ki a Duel Monsters játékot, a figurákat is ő festette meg, bár az ötletet Egyiptomban szerezte… Meg a Millenium Szemet is. Volt egy nagy szerelme, akit elvesztett, korábban nem volt gonosz és hidegszívű.

Kujaku Mai (Mai Valentine):
Egy igen vonzó, vadóc nő, aki meglehetősen anyagias. Pénzért és hírnévért játszik, de ennél több is van azért benne. Katsuya és őközte mintha kialakulna valami… vagy mégsem? :)

Bakura Ryou:
Cserediák, aki összebarátkozik hőseinkkel. Viszont titokban birtokában van a Millenium Gyűrű, amelyben egy gonosz szellem lakik, és birtokába veszi Bakurát (annak akarata ellenére), hogy megszerezze a többi Millenium Tárgyat, elsőként a Puzzle-t.

Shada/Shadi:
Egy egyiptomi, a Millenium Kulcs birtokosa. Ezzel bele tud látni mások lelkébe. Egyben ő a Millenium Tárgyak őrzője. Valamennyire irányító és segítő szerepet tölt be Yami Yugi titkának felfedezéséhez.


Figyelem! A videó erős villogó effektusokat tartalmaz, epilepsziások óvakodjanak!

Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

Androsama

2011-08-24 18:05:29

Én nagyon szeretem. Bár tipikus merchandise anime, de abból a jobbik fajta, amit élvezni is lehet.