Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542604

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
RossDoon
2021-04-14 22:01:05
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
Minonna
2021-04-14 17:39:28
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Yu-Gi-Oh! (TV)
* * * *
遊戯王

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2012-03-31 18:12:21
Létrehozás időpontja: 2011-08-17 15:20:29
Eddig megtekintve: 2845 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Fantasy; Játék; Kaland; Természetfeletti;
Epizódok száma:
27
Japán megjelenés éve: 1998
Alkotó(k): Takahashi Kazuki

Ismertető:

Alighanem csak kevesebben ismerik ezt a sorozatot, hiszen Yu-Gi-Oh! néven általában a Yu-Gi-Oh! Duel Monsters című animét szokták érteni és ismerni. Azonban ez az első sorozat (nulladik szezonként is szokták emlegetni), amely két évvel korábban jött ki, mint a Duel Monsters, és az azonos című, Takahashi Kazuki által készített manga első 7 fejezetét dolgozza fel. Ezt a Toei Animation készítette, és a TV Asahi vetítette le, nem is vetítették soha Japánon kívül (a Duel Monsterst a Nihon Ad Systems készítette, a TV Tokyo vetítette, és világszerte eladták és sugározták). Már csak azért sem, mert külföldön túl erőszakosnak találták, és ezért angol szinkronváltozata sem készült.

Ellentétben a későbbi sorozattal, ebben az animében nem a Duel Monsters kártyajáték a mozgatóelem, hanem inkább Yugi Millenium Puzzle-jének és az Árnyékok Játékának eredetéről szól. (Érdekesség, hogy a manga eredetileg nem a kártyajátékról akart szólni, de az olvasók erre reagáltak a legpozitívabban. Ebben a sorozatban még mindenféle játék felvonultatásra kerül, a Duel Monsters csak egy a sok közül, mely a fő antagonista Kaiba miatt kap kissé nagyobb szerepet a többinél.)

A sorozat karakterdizájnban és a seiyuu-k terén is különbözik a „nagy testvér” Duel Monsterstől, és a rá következő évben egy movie is készült ráalapozva.

Szereplői nagyjából ugyanazok, akiket a Duel Monsters révén is megismerünk, azonban van még egy főbb szereplője, Nosaka Miho. Ő a mangában csak mellékszereplő, ebben az animében viszont nagyobb szerepet kapott, némileg a személyiségén is változtattak. Miho Anzu (azaz Téa) legjobb barátnője, Honda Hiroto (aka. Tristan) szerelme, míg őt viszont Bakura érdekli, aki csak a sorozat végén érkezik meg cserediákként. A sorozat elején megtudhatjuk, hogyan próbálta a naiv, gyerekes, de jólelkű, és játékbolond Yugi megoldani a Puzzle rejtélyét, amely állítólag teljesíti összerakója kívánságát. Yugi arra vágyik, hogy barátai legyenek. Ezeket meg is kapja aztán a vadóc, kezdetben őt froclizó és zaklató Jounouchi (Joey), a tisztaság- és rendmániás Honda (aki nem mellesleg ebben a sorozatban eléggé nagy pojáca szerepét játssza, főleg ha szíve hölgyéről van szó ^^”), a gyerekkori barát Anzu és a kissé anyagias és elkényeztetett édi-bédi kislány, Miho-chan személyében. A sorozat további részében mindenféle pszichopata (többnyire különböző játékőrültek ^^”) karmaiből kell megmenekülnie Yuginak vagy megmentenie barátai egyikét, amikor is rejtélyes emlékezetkiesései támadnak – ekkor lép elő ugyanis az a bizonyos másik énje. No persze Kaiba is felbukkan, és a fenyegetések jó részét az ő szervezkedése teszi ki, ez azonban nem csak kinézetre, hanem jellemileg is egy kissé más Kaiba, aki nem csak ellenfelet, hanem ellenséget is lát Yugiban, egy Kaiba, akinek a szíve mint a kő, és még saját öccsét sem szereti (ellentétben a Duel Monstersszel), aki mellesleg szintén egy meglehetősen gonosz Mokuba.


A sorozatban számos dolog zavaró, részben a jellembeli eltérések, részben az, hogy valóban nagyon erőszakos és őrült dolgok vannak benne, ami miatt a fiatalabbaknak nem ajánlható, de ugyanakkor meg színvonalilag többnyire nagyon gyerekes, a játékhelyzetek – melyek lassan már élet-halál tétűvé fajulnak (!) – megoldása sokszor hihetetlenül primitív, mondhatni bárgyú és együgyű. Ez különösen a vége felé haladva egyre idegesítőbb trend. A rajzolás minősége sem igazán dicséri a Toeit, igazából az anime legjobb része a zenéje. Jó szívvel legfeljebb Yu-Gi-Oh! fanoknak merem ajánlani, számukra talán jelent némi érdekességet.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.