Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2503860

Regisztrált felhasználók
száma:
24797

Online látogatók száma:
3

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
sora148
2020-11-23 20:33:51
Grimlock
2020-11-23 18:27:43
Bandi211
2020-11-23 16:35:45
Csabesz
2020-11-23 15:23:20
Sayuki Stella
2020-11-23 14:35:27
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Dennou Coil (TV)
Coil - A Circle of Children * Cyber Coil * * *
電脳コイル

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:07:21
Létrehozás időpontja: 2011-08-17 18:04:45
Eddig megtekintve: 1971 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Kaland; Pszichológiai; Sci-fi;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 2007

Ismertető:

Kalandregény a közeli jövőben, japán módra, intrikus nagyvállalatokkal, kíváncsi és bátor gyerekekkel, bogaras nagyszülőkkel és aranyos háziállatokkal. A történet kap egy kis sci-fi beütést azáltal, hogy a jövőben a kiterjesztett valóság (augmented reality) technológia sokkal fejlettebb, és már egészen kis kortól szinte mindenki használja az elérést lehetővé tevő szemüvegeket. És mivel főszereplőink gyerekek, számukra még inkább valóságosabbnak tűnnek a csak a szemüvegen keresztül látható virtuális világ részei, például a virtuális házikedvencek, vagy a veszélyesebb vírusok, és vírusirtó programok, melyek mind absztrakt lényekként jelennek meg.

A virtuális és valós világ közti kapcsolat elvileg korlátozott kellene legyen, ám a sorozat két főszereplője számára más lesz a helyzet. Okonogi Yuko (beceneve: Yasako) a történet elején költözik Daikoku városba húgával, Yokóval, és rajta keresztül nyerünk bepillantást a város virtuális életébe. Yasako már az első napon új barátokat szerez, és rájön, hogy nagyanyja egy eltűnt virtuális háziállatokat megkereső nyomozóirodát működtet édességboltjából, aminek aztán ő is a tagja lesz.

Yasako azonban nem most jár először Daikokuban. 4 éve, mikor idelátogatott nagyapja halálakor, és megkapta virtuális kutyáját, Densukét, egy időre eltűnt, és egy rejtélyes helyen járt, ahol találkozott valakivel, de szinte semmire nem emlékszik már. A 4 éve történt események lesznek a kiváltó okai azoknak a kalandoknak, amiket Yasako és osztálytársai átélnek. A múlt eseményeinek középpontjában azonban egy másik lány áll, Amasagawa Yuko (beceneve: Isako), aki a jelenben először mint ellenség tűnik fel, nem sokat törődik másokkal, legfeljebb csak kihasználja társait céljai elérésére. Később azonban kiderül, hogy megvannak a nagyon is érthető okai viselkedésének, és valójában ő a legnagyobb áldozata annak a kormányszerveket is magába foglaló összeesküvésnek, ami kezdi megváltoztatni az egész város virtuális terét.

Ennek az összeesküvésnek a kiderítése lesz a fiatal nyomozók feladata, akik először Isako indítékait próbálják kideríteni, és keresztbe tenni neki, mivel a módszerei sokszor ártalmasnak bizonyulnak mások számára. Isako csak később jön rá, hogy kihasználták, és a kormány bűnbakot akar csinálni belőle. Rejtélyes segítője is a saját céljaira használta eddig, és lényegében egy virtuális térbe akarja zárni a tudatát, hogy bebizonyíthassa ennek a térnek a létét. Végül a két Yuko összefog, és fény derül rá, hogy pontosan mi is történt 4 éve, és kiderül, hogy mint a legtöbb jó pszichoanalitikus animében, itt is mindent vissza lehet vezetni egy gyerekkori sokkhatásra, aminek az emlékeit el szoktuk fojtani.

A 26 rész alatt sok fordulatban lehet részünk, melyek során egyre több dolog derül ki a múltbeli eseményekről, hogy azok hogyan hatottak a jelenre és a többi szereplőre. Mivel a szereplők többnyire általános iskolás gyerekek, ezért elkerülhetetlen, hogy a megtapasztaltak által ne tanuljanak valamit és ne legyenek kicsit felnőttebbek a sorozat végére. Szerencsére nem rágják a szánkba a tanulságokat annyira, és nem is kötelező a végére mindenkinek mindenkivel összebarátkozni. És persze a szereplők se feketén-fehéren jók vagy gonoszak, szóval az anime szereplői nem olyan eltúlzottak, mint egy tanító jellegű mesében szoktak lenni. Fanservice egyáltalán nincs a sorozatban, az erőszak is minimális, szóval nyugodtan mertem a 12-es korkategóriába sorolni az animét.

Eddigi hozzászólások száma: 4


4.

morwen

2011-08-26 11:04:22

A különbség az hogy a hack sorozatokban általában nem látod a szereplők valós testét, mert az egész virtuális világban játszódik. Itt viszont a valóságot látod egy két elemmel felturbózva. Mi ezt még csak okos telefonokkal tudjuk megcsinálni. Sok streaming oldalon meg lehet találni, de itt nem reklámozok

3.

Androsama

2011-08-26 09:16:53

Érdekesen hangzik. Engem kissé a hack://SIGN animére emlékeztet. Azt hiszem, majd meglesem, ha valahol megtalálom.

2.

morwen

2011-08-25 20:13:33

nehéz volt találni jó amv-t...

1.

Aqualuna

2011-08-25 19:43:03

Érdekes ötlet az Arjuna zenéjével összekomponálni.