Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2506224

Regisztrált felhasználók
száma:
24830

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1656

Utolsó 5 látogatónk:
davideoff1
2020-12-02 21:32:47
Nester
2020-12-02 19:02:32
Rachel719
2020-12-02 18:53:19
Grimlock
2020-12-02 18:49:55
Kingink
2020-12-02 15:12:14
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Tegami Bachi (TV)
Letter Bee * * * *
テガミバチ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 22:05:42
Létrehozás időpontja: 2011-08-19 18:13:13
Eddig megtekintve: 1987 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Életkép; Kaland; Természetfeletti;
Epizódok száma:
25
Japán megjelenés éve: 2009

Ismertető:

A Tegami Bachi egy szürreális, örök éjszakába burkolózó világban játszódik, ahol egyetlen mesterséges nap világítja meg a fővárost, ahová csak kevesen juthatnak be. A 19. századi technikai körülmények között a csillagos éjszakában egymástól elszigetelt városok között a kommunikáció egyetlen formája a levelezés. A kormány postásai a Tegami Bachik (Letter Bee), akik a városok közötti kietlen pusztaságokon átkelve, hatalmas szörnyeket legyőzve eljuttatják a leveleket és csomagokat címzettjükhöz. Persze ezt nem olcsón teszik, és nem is képes mindenki megfizetni a drága bélyegeket. Más viszont nem képes a városok között biztonságosan utazni a gaichuu nevű szörnyek miatt, akiknek erős páncéljának nem ártanak a közönséges lőfegyverek. A Tegami Bachi azonban rendelkezik egy technológiával, amivel a több ezer éve élt mágikus rovarok borostyánba fagyott testét felhasználva képesek varázslövedékeket kilőni fegyvereikből, és ezek a lövedékek tartalmazzák a használójuk érzelmeit, ami a gaichuu belsejébe jutva elpusztítja azt.

A sorozat főhőse Lag Seeing (mindenkinek vicces neve van, ha az ember ért angolul), akinek rögtön a történet elején elhurcolják anyját a fővárosba, ő pedig hátramarad, karján egy ajánlott küldemény szelvénnyel, amit az anyja írt. Hamarosan megérkezik egy Bee, akit azzal bíztak meg, hogy elszállítsa Lagot a címzetthez, nagynénikéjéhez. Az út során Lag összebarátkozik Gauche Suedével, a hozzá hasonlóan fehér hajú Bee-vel és elhatározza, hogy ha nagy lesz, követni fogja példaképét és ő is Tegami Bachi lesz, hogy eljuttathassa a leveleket és a bennük rejlő érzéseket a címzettjükhöz. Ez idővel sikerül is neki, de azon a napon, mikor dolgozni kezd, megtudja, hogy példaképe Gauche eltűnt, és valószínűleg meg is halt. Az akkor 12 éves Lag elhatározza, hogy utazásai során fel fogja kutatni mentora nyomait.

A sírás garantált minden részben, bár általában nem a néző, hanem Lag sírja el magát a legapróbb dolgokon is. Naivitása, és mindenkin-segítek életfelfogása idegesítő tud lenni, viszont épp emiatt adhatnak okot kárörömre azok a helyzetek, mikor kihasználják naivitását. Persze minden rész végén elkerülhetetlen a happy end, akik rossz úton járnak azok megjavulnak stb. Lag különleges képessége, hogy a bal szeme helyén egy nagy piros borostyán van, benne egy mágikus rovarral, és ez lehetővé teszi, hogy olyan lövedékéket lőjön ki, ami megmutatja a tárgyak emlékeit. Általában ezzel fedi fel, sokszor véletlenül a hazugságokat, csalásokat, és persze véletlenül mindig épp a megfelelő emberek vannak jelen. Sok rész példázatszerű tanmese az emberi természetről, de annyira nem mélyreható a dolog.

Néhány témát meg is kerülnek, például sokszor elhangzik milyen drágák a bélyegek, amikkel leveleket lehet küldeni, és az egyik rész mellékszereplője ezért bűnözésre is kényszerül, mert ha egész életében dolgozik, akkor se tud elég pénzt összeszedni ahhoz, hogy elküldjön egy levelet. Persze az adott rész végén a mellékszereplő felismeri, hogy lopni erkölcsileg nem helyes, és elhatározza, hogy majd dolgozni fog és megkeresi a pénzt, ami az előző állítását megkérdőjelezhetővé teszi. Pár résszel később meg halljuk, hogy össze tudott szedni elég pénzt, hogy elküldjön egy levelet. Így viszont teljesen össze van zavarva a néző, hogy akkor most milyen drágák is azok a bélyegek, hogy pár nap alatt össze lehet rá szedni a pénzt egy kihalt bányászvárosban, vagy egy életen át tartó robotolás se elég? És persze Lag erre soha nem reflektál, és nem is látjuk, hogy bármikor kapna pénzt, vagy kézbesítene levelet ingyen, szóval olyan levelet, amin nincs bélyeg. Így viszont elég gyenge ez a kis tanulság, hogy lopni nem jó, és tisztességes munkával kell megkeresni a pénzt, szóval a szegénység inkább csak emlegetve van sokszor, de az ábrázolása nagyon gyér, így az ezzel kapcsolatos erkölcsi tanulságok is hitelüket vesztik.

A képi világ egész szépre sikeredett, a sötétkék rengeteg árnyalatát megcsodálhatjuk az éjszakai tájakon, és persze a Tegami Bachik egyenruhája is indigókék (ha nem, akkor javítsatok ki, nem értek a színekhez), és a zene is az animéhez illő, kellemes, néhol kissé patetikus. A főszereplő jelleme miatt kissé túlzásba vitték a nyálas monológokat a levelekben rejlő érzelmekről meg ezekről, szóval én egyáltalán nem nevezném realista irányultságúnak a történetet, legalábbis a valóságban nem az az átlagos, hogy ha valaki levelet kap akkor elsírja magát, vagy ugrándozik örömében, és ez régen sem volt másképp, szóval ezek a részek eltúlzottak érzelmileg. Viszont a sorozat felidézheti bennünk azt a kort, amikor a kézzel írott szónak sokkal nagyobb jelentősége volt, és az emberek még tudtak írni meg olvasni. Mondjuk Mikszáth és Móricz korát, vagy akár Voltaire vagy Diderot következetesen megfogalmazott leveleit, amik persze nem tocsogtak az érzelmektől, viszont ma már tananyagok részei. A levélírás kultúrája már a múlté, a Tegami Bachi világa nosztalgiával idézheti fel számunkra azokat a korokat, amikor az élet lassabb, kiszámíthatóbb, és a világ valahogy kisebb volt, de talán éppen ezért melegebb és biztonságosabb is.

Eddigi hozzászólások száma: 3


3.

morwen

2011-08-26 11:05:13

miért van az hogy néha más leíráshoz teszi a kommentet, mint ahova írom? nem először fordul elő, és nem csak velem

2.

morwen

2011-08-26 11:04:06

A különbség az hogy a hack sorozatokban általában nem látod a szereplők valós testét, mert az egész virtuális világban játszódik. Itt viszont a valóságot látod egy két elemmel felturbózva. Mi ezt még csak okos telefonokkal tudjuk megcsinálni. Sok streaming oldalon meg lehet találni, de itt nem reklámozok

1.

morwen

2011-08-24 16:48:42

A videó azért tükrözött mert így lehet kijátszani youtube-on a szerzői jogokat