Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2495786

Regisztrált felhasználók
száma:
24715

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
tzshanna
2020-10-29 01:22:22
laracroft
2020-10-28 23:45:22
iviczl
2020-10-28 23:31:23
Rachel719
2020-10-28 20:56:32
TimeLord
2020-10-28 20:54:47
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Tegami Bachi Reverse (TV)
Letter Bee Reverse * * * *
テガミバチ REVERSE

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 22:05:56
Létrehozás időpontja: 2011-08-22 18:36:11
Eddig megtekintve: 1879 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Életkép; Kaland; Természetfeletti;
Epizódok száma:
25
Japán megjelenés éve: 2010

Ismertető:

A Tegami Bachi második évada megszakítás nélkül folytatja az előző cselekményét, ami ott ért véget, hogy Lag találkozott Gauche-al, aki mint kiderült, elvesztette emlékezetét. És ha ez még nem lenne elég, beállt a Tegami Bachik munkáját szabotáló Reverse terroristaszervezetbe, és Noir néven útonállóként levelek és küldemények ellopásával foglalatoskodik. Lag mindent elkövet, hogy visszaadja régi barátja emlékeit, de rá kell jönnie, hogy a személyiség nem csak emlékekből áll, és az a Gauche Suede, akit megismert, már örökre elveszett a főváros mesterséges napja alatt. Viszont még mindig előtte áll a feladat, hogy megállítsa a Reverse tervét, ami a mesterséges nap elpusztítása, és valahogy mégis visszajuttassa Gauche-t a húgához, Sylvette-hez.

A folytatás kevesebb mellékszálat tartalmaz, jobban összpontosít a fő cselekményszálra, és sokszor úgy érezhetjük, nem is Lag Seeing a főszereplő, hanem Gauche Suede, aki többször egész részeket kap. Az előző részhez hasonlóan itt is zavaró hiányosságok vannak a történetben. Pl. az igazi ellenség, a gonosz kormány soha nem jelenik meg előttünk, minden szereplő akit látunk ellene dolgozik, és csak tőlük halljuk, hogy a kormány a fővárosban ilyen meg olyan csúnya dolgokat csinál, de a fővárost soha nem láthatjuk meg. Szóval az egész Reverse ellenállás alaptalannak tűnik, és inkább a vezetője bosszúvágya köré épül, ami nem is lenne baj, ha látnánk ennek a bosszúvágynak, és a többi szereplő indulatainak célpontját, a titokzatos kormányt is, aminek egyébként a Tegami Bachik az alkalmazottai. Ez megint csak fura, hogy bár a Tegami Bachi egy kormányszervezet, elég függetlenek, nem kapnak utasításokat a fővárosból, és igazából semmi rosszat nem csinálnak. Szóval nem olyan világos a konfliktus- ábrázolás a Reverse és a kormány között, mert a kormányról semmit nem tudunk, a Tegami Bachik pedig nem a kormányt képviselik, ahogy azt a Reverse gondolja.

Az anime jó vonásai ezúttal is a részletekben és a mellékszálakban találhatóak. Az újabb 25 rész miatt több idő van a mellékszereplők jellemének bemutatására. Így megismerhetjük Niche múltját, és Connor kis drámája Sunnyval is remek alkalom arra, hogy egy alapvetően komikus mellékszereplőt komolyabb oldalról mutassanak meg. Ugyanígy Zazie motivációja is világosabb lesz, sőt még egy kis jellemfejlődésen is keresztülmegy.

A végén szerencsére sikerül lekerekíteni a történetet, de még így sem tudjuk meg pontosan mi történt Lag anyjával, ami az egyik másik nagy mozgatórugója volt a főszereplőnek, bár az első évad közben ez valahogy elfelejtődött. Az ilyen hibák csak akkor zavaróak, ha a fő történetszálat nézzük, ezért szerintem jobb lett volna, hogyha egymástól független, rövid történetekből rakják össze az animét (mint pl. a Kino no Tabi esetében), mert ezek a kisebb részek úgy érzem jobban sikerültek. Persze a nagy drámához nagy történetív kell, de a nagy történetív több lehetőséget ad hibákat véteni.

Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

sayami

2011-09-05 15:10:58

Sokkal jobban tetsztett, mint az első évad, főként mivel nem volt annyira epizodikus jellegű. Az OST továbbra is az egyik kedvencem~