Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2495520

Regisztrált felhasználók
száma:
24710

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
akos63
2020-10-27 13:27:32
2000
2020-10-27 12:10:16
duxyd2
2020-10-27 08:23:24
Angel77
2020-10-27 07:47:00
gyorgyi
2020-10-26 23:58:34
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Hana no Ko Lunlun (TV)
Lunlun the Flower Child * Flower Angel * Angel * Lili, a virágangyal *
花の子ルンルン

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2015-09-30 17:16:03
Létrehozás időpontja: 2011-08-23 18:04:51
Eddig megtekintve: 3852 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Fantasy; Kaland; Kodomo; Mahou Shoujo (Magical Girl); Shoujo;
Epizódok száma:
50
Japán megjelenés éve: 1979

Ismertető:

Ki még nem ismeri, ez itt a kis Lili… Így kezdődik a többek számára valószínűleg ismerős főcímdal, ezt az animét ugyanis 1998-99 között az RTL Klub vetítette délutáni gyerekműsorában. Az anime Jinbo Shiroh magical girl mangája alapján készült, és a központjában a virágok állnak, azon belül is a virágokra alapuló szimbólumnyelv. Ki ne tudná például, hogy a vörös rózsa szerelmet, a fehér liliom ártatlanságot, tisztaságot jelképez? Nos, ebből az animéből többet is megtudhatunk a virágok jelentéséről.

A „körítés” egy igazi shoujo történet, amelyben Liliről (eredeti nevén Lunlun), egy francia kisvárosban, virágkereskedő nagyszüleinél élő kislányról 15. születésnapján kiderül, hogy különleges ún. virággyermek (eredetileg ez a cím jelentése is, ám később egy angol fordítás alapján elterjedt a virágangyal változat is). Valamikor réges-régen afféle virágtündérek éltek együtt az emberekkel a Földön, ám ahogy az emberiség egyre mohóbb és gonoszabb lett, elvándoroltak egy másik bolygóra, a Virágcsillagra (avagy Virágbolygóra). Azonban némi örökségük maradt itt a Földön, olyan emberekben, akik ismerik a szeretet és kedvesség igazi jelentését. Ezek a virággyermekek, avagy viráglelkek, emberi testben született tündérlelkek, lényegében a virágtündérek leszármazottai. Nouveau (Pajti) és Cateau (Mirci), egy beszélő kutya-macska páros egy ilyen „virággyermeket” keres, és megkérik Lilit, hogy segítsen nekik megtalálni a mágikus hétszínvirágot, ami a Virágcsillag királyi családjának jelképe, és meg kell találni ahhoz, hogy új uralkodó kerülhessen a Virágcsillag trónusára. A Virágcsillag királya ugyanis haldoklik, de a hétszínvirág meg is képes gyógyítani, továbbá megtalálójának is boldogságot hoz. Lili el is fogadja a felkérést, és ezután kis barátaival járja szerte Európát, a virágot keresve.

Van azonban gonosz is ebben a mesében, egy önző és hatalomvágyó tündérlány, Togenishia (Tobbie) és szolgája, Yabouki (Borisz). Togenishia el akarja orozni a hétszínvirágot, hogy maga szállhasson Virágcsillag trónjára. Lili segítségére van a bűvös virágkulcs, amely virágok segítségével át tudja változtatni az öltözékét, és amelyet kis barátai a Virágcsillag királyának adományaként nyújtottak át neki. Ezen kívül egy titokzatos, csinos fiatal fotográfus fiú, Serge Flora (Sellie) is meg-megjelenik, és mindig átad egy ajándék csomag virágmagot azoknak az embereknek, akiknek a kislány segít útja során.

Lényegében erről szól az anime, ahogy Lili utazik, új meg új emberekkel találkozik, és mindenkinek segít a maga módján. Közben minden egyes részben megismerhetjük egy virág jelentését. Természetesen az ellenfelek megpróbálnak bajt keverni, amiből Lili meg megpróbál kimászni segítségeivel, és hogy hosszú útja során hol találja meg a hétszínvirágot, és mi lesz ezután a szereplők sorsa, ezt csak az anime legvégén tudhatjuk meg.

Ez az anime még a Sailor Moon előtt került ki nemzetközi vizekre (ennek megfelelően a szereplők számos névváltozatban léteznek, pl. Lunlun, Lily, Lydia, Angel neveken többek között), és nagy sikert aratott, bár ezt nálunk talán kevesebben érzékelhették. A rajzolása nem a legnagyobb (a maga korában azonban a legjobbak közé számított), a történetvezetése is inkább gyerekeknek valóvá teszi, kislányok egészen biztosan szeretni fogják. Ugyanakkor bárki megnézheti, aki egy kedves, egyszerű, szép kis mesére vágyik.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.