Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2414459

Regisztrált felhasználók
száma:
23868

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
Skhyt
2019-12-08 07:52:11
killer8704
2019-12-08 07:48:44
vegel2017
2019-12-08 00:44:49
rp1975
2019-12-07 23:04:13
Grimlock
2019-12-07 22:45:32
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Hello! Sandybell (TV)
* * * *
ハロー!サンディベル

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2011-09-07 13:30:53
Létrehozás időpontja: 2011-08-30 18:10:55
Eddig megtekintve: 2423 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: TV
Műfaj: Kaland; Romantika; Shoujo;
Epizódok száma:
47
Japán megjelenés éve: 1981

Ismertető:

Ez a történet is sok magyar animekedvelő számára ismerős lehet, minthogy a 90-es években vetítésre került a Szív TVnevű csatorna esti , majd később az RTL Klub reggeli gyerekműsorában is. A magyar változatról annyit sikerült megtudnom, hogy Sandybelle magyar hangja Zsigmond Tamara volt. Érdekesség, hogy akárcsak a Hana no Ko Lunlun (Lili, a virágangyal), ez az anime is Jinbo Shiroh története alapján keletkezett, és annak eredeti illusztrátora, Sakurai Makoto az anime karakterdizájnját is elkészítette.


Sandybelle (állítólag az eredeti japán változatban „e” van a név végén, de netszerte inkább „e” nélkül lehet rá hivatkozást találni), a vidám, életteli kislány apjával, Leslie Christie-vel és hű skót juhászkutyájával, Oliverrel boldogan él egy kis skót falucskában. Édesanyját nem ismerte, egyetlen mementó, egy fél pár nárcisz formájú fülbevaló őrzi az emlékét, és apja sem igen beszél róla, mindig kitér, ha kérdezősködik. Sandybelle egy napon megismerkedik Wellington grófnővel, a környékbeli nemesi birtok igen jólelkű, kedves és finom, ám sajnos gyenge egészségű úrnőjével, akitől ajándékba kap egy nárciszt, amit a kislány gondosan ápol, egész kis virágoskertet építve, és a grófnőben egy kicsit elveszett édesanyját látva. Később megismerkedik a grófnő fiával, Markkal, aki egy szintén kedves, ám elég határozatlan jellemű fiatalember. Marknak mindene a festés, ám álma, hogy festő lehessen, zátonyra kell fusson grófi örökösi kötelességei mellett, amit a fiú vonakodva vesz. A két fiatal egymásba szeret, csakhogy Markra más is pályázik, az előkelő, gazdag származású, ám elég önző, akarnok, és rosszindulatú Kitty Shearer, és ugyan milyen esélyei is lennének a szegény származású Sandybelle-nek társadalmilag? Amikor a grófnő meghal, Markot szólítja a kötelesség, pedig minden vágya, hogy festő lehessen, és Sandybelle-lel egy nap összeházasodhasson.
Sandybelle életébe újabb tragédia köszönt be, amikor apja váratlanul lebetegszik, majd meghal. Sandybelle magára maradva Londonba indul, apja újságkiadó barátjához, itt megtudja az igazságot a származásáról. Sandybelle nem a vér szerinti lánya volt Leslie Christie-nek, hanem egy hajótörés alkalmával bízták rá, szülei valószínűleg a tengerbe vesztek. Sandybelle elhatározza, hogy maga is újságíró lesz, és utazgatva próbálja megkeresni múltja elveszett szálait, megtudva, mi lett tényleges szüleivel. Ezt az ügyes-bajos utat követi nyomon a továbbiakban az anime, és természetesen Mark is újra felbukkan a lány életében…


Az animéhez kellemes emlékek fűznek, nem is igen hiszem, hogy akadt volna abban az időben kislány, aki ne szerette volna. Bár a történet nem mentes a tipikus shoujo-kliséktől, de kit érdekelt ez akkor? A szereplők jól reprezentálják a rájuk osztott szerepeket, a rajzolás a korának megfelelő, de egész jó, hiszen a Toei stúdió készítette. A mai igényes shoujók mellett talán nem állná meg a helyét, viszont gyerekmeseként tekintve tökéletes, egy igazi klasszikus darab, ami korosztálytól függetlenül megnézhető bárkinek, aki szeretne kicsit kiruccanni egy romantikus, gyerekszemű mesevilágba.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

morwen

2011-09-07 19:47:15

hiányzik a szív tv