Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2543485

Regisztrált felhasználók
száma:
25508

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
cvny
2021-04-18 02:18:28
Vata0825
2021-04-18 01:24:32
Asdosd
2021-04-18 01:17:50
Anmargaret
2021-04-18 00:16:56
arni72
2021-04-18 00:09:19
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Ayashi no Ceres (TV)
Ceres, Celestial Legend * Ominous Ceres * * *
妖しのセレス

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2012-04-12 11:20:01
Létrehozás időpontja: 2011-09-05 16:50:32
Eddig megtekintve: 3536 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: alissz

Típus: TV
Műfaj: Bishounen (Beautiful Boy); Kaland; Pszichológiai; Romantika; Természetfeletti;
Epizódok száma:
24
Japán megjelenés éve: 2000
Alkotó(k): Watase Yuu

Ismertető:

A nagysikerű anime Watase Yuu világhírű 14 kötetes shoujo fantasy mangája alapján készült. A manga a Shoujo Comic és a Shogakukan gondozásában jelent meg 1996. májusban és 2000. márciusban. Az anime első részét 2000.04.20-án tűzte műsorára a Tv Tokyo. Az első rész DVD változata 2003.09.16-án látott napvilágot.

Történet:
„Egy legenda újjászületik!”
Létezik egy csodálatos, gyönyörű nő, TENNYO (félig tündér - félig angyal), akit CERESNEK nevezünk. Egy nap leszállt a földre, és elment egy patakba fürdeni. A köntösét (HAGOROMÓJÁT) a parton hagyta. A parton halászott egy ifjú, akit teljesen elvarázsolt a szépsége, ezért ellopta a HAGOROMÓJÁT, és házasságra kényszerítette. Sok gyerekük született, de CERES nem volt boldog. Ceres két dolgot szeretne, hazatérni és bosszút állni.

Aya és Aki ikertestvérek. Mint minden fiatal, vidáman és szeretetben töltik mindennapjaikat a barátaik társaságában. Mi is lehetne nagyobb esemény az ember életében, mint a születésnapja? A család első benyomásra nagyon is idillinek tűnik, de a felszín alatt egy veszélyes titkot őriznek. A nagyapa összehívja a család tagjait, és meghívja a két ünnepeltet is. A fiatalok nem örülnek neki, mert szívesebben lennének barátaikkal. Furcsa esemény történik előtte, Aya segít egy hölgynek, akinek ellopták a táskáját. Aya a rablóra veti magát, közben a táska leesik, és ahogy el akarja kapni a lány maga is a mélybe zuhan. Ekkor egy jel képződik a zuhanás közben, és szinte repül azaz inkább lebeg lefelé, és karcolás nélkül megússza. Majd pont egy autóval találja szemben magát, amikor is egy furcsa fiú megmenti, majd a fiú egy szó nélkül továbbáll.

A várva várt születésnap hamar eljött. A rémálom kezdetét veszi!!! A születésnapon a nagyapa egy furcsa ajándékot tesz a két ünnepelt elé, amiben egy kéz van. Aya felismeri a fiút, aki behozta az ajándékot, ő pedig nem más, mint aki megmentette az autó elől. A pokol elszabadul. Ayában felébred Ceres énje és máris bosszúra szomjazik. A családi béke felborul, a nagyapa Aya halálát akarja, mivel tudta előre, hogy a két testvér egyikében lakozhat Ceres reinkarnációja. De csak a 16. születésnapjukkor bizonyosodhatott meg róla. Aya apja ekkor ellenáll a nagyapának, ezért végeznek vele, anyja pedig a sokktól később kómába esik. Azonban Ayának sikerül megmenekülnie, hála csodálatos erejének, és persze a csodálatos megmentőnek, aki már másodszorra húzza ki a a lányt a slamasztikából. A fiú neve Toya, akinek kulcsszerep jut majd a történet során. A család azonban nem adja fel, de az újabb felmentősereg érkezik - hála Aogiri Suzuminak, akinek szintén van egy kis képessége, persze nem olyan nagy, mint Ayáé. Suzumi nem mást küld a megmentésére, mint férje testvérét, Yuuhit, akinek igazán nehéz természete van.

A történet akkor kezd igazán izgalmassá válni, amikor a feltűnik Kagami, aki mindenáron rá akar jönni Ceres különleges képességére, ezért létrehoz egy szervezetet C-PROJECT néven, akik bármire képesek céljuk elérésére. Nem mást keresnek, mint a C-GENOME-ot (a tennyo DNS-t) a szervezetben. Több ilyen emberrel is találkoznak, de egyikük sem bír olyan erővel mint Aya, ezért igencsak pályáznak főhősnőnkre.
A történetünkből természetesen az igaz szerelem sem hiányozhat, ami igazán nagy meglepetést tartogat mindenki számára, tele szenvedéllyel és csalódással. Aya megtalálja-e boldogságát, vagy örök szenvedés vár rá? Ceresnek sikerül bosszút állnia sérelmeiért? Mi lesz a C-PROJECT sorsa, siker vagy bukás?

Párosok:
Aya és Toya:
Nagyon szerelmesek egymásba az első pillantástól kezdve. Toya mindig megpróbál segíteni Ayának, de a sors furcsa játékot játszik velük. Rengeteg megpróbáltatás vár kapcsolatukra. Sikerül leküzdeniük az akadályt?\

Ceres és Toya:
Aya átalakult formája, de Toya inkább a rendes Ayába szerelmes. Megérti Ceres érzéseit, és megígéri, hogy segít neki megtalálni amit annyira szeretne, ha cserébe visszakapja a régi Ayát.

Aya és Aki:
Ikertestvérek, de ez már csak a múlt, mert Aki most nem a testvéreként tekint Ayára, hanem mint a szerelmére. Mihez kezd ezzel a tudattal szegény Aya?

Ceres és Aki:
A múlt köti őket össze, és egy felejthetetlen szerelem. Rátalálnak a boldogságra?

Aya és Yuuhi:
Yuuhi nagyon is szerelmes Ayába, és ezt közli is a lánnyal. Sőt, minden erélyével küzd Toya ellen, hogy megkapja amire vágyik, de ha Aya bajba kerül, szívesen összefognak. A cél szentesíti az eszközt.

Ceres és Yuuhi:
A vonzalom megvan kettőjük között, és Yuuhi nagyon is jól kijön Ceresszel.

Aya és Kagami:
Aya furcsa mód talán neki köszönheti, hogy életben maradt, mert ő nem akarja bántani a lányt, csak rá akar jönni Ceres titkára, és különleges erejére, ezért viszont bizony bármire képes.

Ceres és Kagami:
Ceres nagyon gyűlöli Kagamit, és keményen harcol ellene. Miért fontos Kagaminak ennyire Ceres? Milyen titok rejtőzködik a háttérben?


Az anime egy mestermű. A grafikája nagyon szép, pedig egy 2000-es animéről van szó. A karakterek szépen kidolgozottak. Az anime szépségét a csodálatos grafikája adja meg, amiből nem hiányozhat a csodálatos zenei aláfestés, ami igazán hangulatossá teszi a történetet.

Opening:
"Scarlet" ea. Iwao Junko

Ending:
1: "One ~ Kono Yo ga Hatete mo Hanarenai" ea. Day-break (1-15. epizódok)
2: "Cross My Heart" ea. Day-break (16-23. epizódok)
3: "Scarlet Ver.II." ea. Iwao Junko (24. epizód)


Főszereplők:

Mikage Aya (御景 妖):
Született: Szeptember 24.
Kor:16 éves
Vércsoport: 0
Magassága: 166 cm
Nagyon rendes, becsületes és szeretetre méltó lány. Rossz családban született, és ez az egész életét felforgatta. Megismerkedik az igaz szerelemmel, és megtapasztalja az igaz barátságot is. Szerelmes Toyába. Yuuhi is ostromolja szerelmével a lányt, és Aki teljesen oda van érte. Beteljesedik Toyával a szerelmük?

Ceres (セレス):
Egy gyönyörű nő, a tennyo, aki rengeteget szenvedett a Mikage család miatt generációk óta. Megtalálja a boldogságot? Véghezviszi bosszúját?

Toya (十夜):
Kor: 20-24 éves
Vércsoport: AB
Magassága: 184 cm
Nagyon szerelmes Ayába, és többször is megmenti az életét. A külsejére sem lehet panaszunk, igazán szívdöglesztő, és nagyon megértő. A történetünk haladtával rengeteg titokról lehullik a lepel, és egyre jobban megértjük mi miért történt. Sikerül megvédenie Ayát?

Mikage Aki (御景 明):
Született: Szeptember 24.
Kor:16 éves
Vércsoport:0
Magassága: 177 cm
A múltban tett hibákért fizetni kell, és ezt Ceres nagyon is jól tudja. Aki érdekes karakter, aki fülig szerelmes testvérébe, Ayába és közben Ceresbe is. Mi lesz a két testvér sorsa?

Aogiri Suzumi (梧 納涼):
Született: Szeptember 8.
Kor: 25 éves
Vércsoport: 0
Magasság: 162 cm
Nagyon rendes asszony, akinek meghalt a férje, de férje öccsét is szívesen támogatta. Sokáig rejtegeti Ayát a birtokán, szembeszáll a Mikage családdal. Szeretné, ha Yuuhi megtalálná a boldogságot, és végre minden rendbe jönne.

Aogiri Yuuhi (梧 雄飛):
Született: Augusztus 8.
Kor: 16 éves
Vércsoport: B
Magasság: 178 cm
Nagyon jól harcol, és nagyon jól főz. Csak szeretni lehet, annyira kedves, és megértő. Szerelmes Ayába, és féltékeny Toyára, ha Aya közelében van. Képes lemondani a lányról, annyira szereti, csak hogy boldog legyen.

További szereplők:

Oda Kyuu, "Mrs. Q" azaz Q asszony (小田 玖):
Az Aogiri család tagja, mindenki szereti, mert mindenkit megért. Elég érdekes karakter, mindenben támogatja Suzumit.

Kuruma Chidori (来間 千鳥):
Egy kislány, aki állandóan Yuuhi nyakán lóg. Ő is egy tennyo, ha átalakul igazi hölgy lesz belőle, aki nagyon csinos. Így próbálja levenni a lábáról szerelmét, Yuuhit.

Mikage Kagami (御景 各臣):
Nagyon érdekes ember. Nem minden az, aminek látszik. Kagamival kapcsolatban rengeteg meglepetés fog minket érni a történetünk haladtával.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

Aqualuna

2012-11-15 19:16:35

Bevallom, én csak most néztem ezt végig. És a vége kicsit csalódást okozott, mert Wataséhez nem illően váratlan csöpögősre sikeredett.