Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542603

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
RossDoon
2021-04-14 22:01:05
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
Minonna
2021-04-14 17:39:28
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Bokurano (TV)
Ours * * * *
ぼくらの

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2011-09-19 16:10:58
Létrehozás időpontja: 2011-09-06 22:38:04
Eddig megtekintve: 2891 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Horror; Mecha; Pszichológiai; Sci-fi;
Epizódok száma:
24
Japán megjelenés éve: 2007

Ismertető:

15 fiatal különös nyári kalandba csöppen, mikor a tengerparton sétálva egy barlangra bukkannak. A barlangban furcsa elektromos berendezéseket találnak, és egy magát programozónak nevező férfit, aki állítása szerint egy új számítógépes játékot fejleszt nagy titokban (kicsit sem gyanús). A fiatalok beleegyeznek, hogy tesztelik a játékot, és még csak nem is sejtik, hogy ez a játék mennyire valóságos. Ezek után 15 főszereplőnk időről időre egy óriási robotban találja magát, amiben a hamarosan megjelenő ellenséges robottal kell megküzdeniük. Egyszerre csak egyikük irányíthatja a robotot, hogy ki, az sorsolás útján derül ki minden alkalommal. Az ellenséges robotok felbukkanása is véletlenszerű, tehát nem lehet előre tervezni vele. Az első rész után az is kiderül, hogy a robot irányítója életerejével táplálkozik, tehát még ha nyernek is, az éppen aktuális irányító meghal. Innentől pedig minden szereplő magára van utalva, hogy mihez kezd a helyzettel.

A sorozat értelemszerűen nem a robotok közti csihi-puhira fog összpontosítani, hanem arra, hogy az egyes szereplők hogyan reagálnak a kegyetlen helyzetre, amibe kerültek. A 15 fiatal, 8 fiú és 7 lány, különböző életkorúak, különböző társadalmi rétegekből, mind egyéniségek, és mind máshogy néznek szembe a látszólag elkerülhetetlennel. A részek során mindig megismerjük az éppen aktuális áldozat életét kicsit, majd meglátjuk, hogy hogyan néz szembe a halállal. A paletta széles: van aki megpróbál elfutni, van aki jó buddhista módjára elfogadja a halált, de olyan is van, aki a saját céljaira akarja felhasználni azt a kis időt, ami alatt irányíthatja a robotot. Sőt olyan is van, aki még azelőtt meghal, hogy rá kerülne a sor. Sokféle történetet ismerhetünk meg, olykor szánalmas emberekről, máskor önfeláldozásról, vagy bosszúról szólókat, acélos idegekkel rendelkezőkről ugyanúgy, mint remegő térdű gyávákról.

Bár gyerekek halnak meg benne, az anime mégsem erőszakos, vért nem is nagyon láthatunk benne. A kegyetlenség nem testi szinten mutatkozik meg, hanem a "játék" szabályaiban, amibe belekerültek főhőseink. A sok különböző jellem miatt epizodisztikus jellegű a sorozat, épp emiatt nem válik unalmassá, hogy úgyis tudjuk, többnyire mi fog történni a részek végén. Persze hogy az anime végén mi lesz, hogy vajon mind a 15-en meghalnak-e vagy hogy kik maradnak életben, az csak az utolsó részben derül ki.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.