Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2496124

Regisztrált felhasználók
száma:
24718

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
csviki18
2020-10-30 20:41:37
megan17
2020-10-30 20:36:18
Grimlock
2020-10-30 17:58:56
Rachel719
2020-10-30 14:21:27
Edward13
2020-10-30 13:48:43
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Kimi ni Todoke (TV)
From Me to You * Reaching You * * *
君に届け

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2011-09-14 19:58:00
Létrehozás időpontja: 2011-09-09 10:02:08
Eddig megtekintve: 2249 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Takumi

Típus: TV
Műfaj: Életkép; Komédia; Romantika; Shoujo;
Epizódok száma:
25
Japán megjelenés éve: 2009

Ismertető:

Kuronuma Sawako rendes középiskolás lány lenne, csak egy baj van vele. Ábrázata olyan ijesztő, hogy társai folyamatosan kerülik társaságát. A jég akkor törik meg, amikor egy népszerű fiú, Kazehaya Shouta barátkozni kezd a lánnyal. Sawako furcsaságát csak alátámasztják szokásai: a napfénynél jobban szereti az éjszakát, sőt, még a bátorságpróbákhoz is őt használják rémnek a kinézete miatt. Amúgy roppant kedveli a kísértettörténeteket is. Viszont nagyon tiszta szívű és jóakaratú lány, tipikusan olyan, akit nem szabad külsejéről megítélni, mert akár egy gyémánt értékével is felérő embert dobunk el magunktól. Kazehaya-kun ezt felismeri, és miután ismerkedni kezd a lánnyal, az osztály többi tagja is összebarátkozik vele, így Sawako, akit Sadakónak csúfolnak, többé már nem lesz magányos.

Az alapszitu, mely szerint Sawako, a főszereplőnk egy antiszociális egyéniség, elég meggyőző, bár a tálalás már nem az: a roppant ijesztőnek eladott karakter (misztikus utalások, A kör című, hírhedt japán horrorfilm után Sadakónak csúfolják a többiek) voltaképpen egy hétköznapi, ám annál jószívűbb lányt takar. Az egész sorozat az ő szocializációjáról szól, ugyanis az osztálytársak is hamar rádöbbennek: eddig egy csupa szív és alapjáraton jófej lányt ignoráltak. Sawako-chan alapjáraton nagyon aranyos és a többi szereplő is nagyon szerethető. Yano és Chizuru, úgymond az osztály lelkei, a lány legjobb barátaivá válnak, segítik őt a mindennapi életben, jótanácsokkal látják el a túl félénk Sawakót, hogyan is kellene közelednie az emberekhez. Chizuru alapból egy bolond jellem, idiótaságához mégis jófejség párosul.
A sorozat férfi hőse Kazehaya-kun szerepében érkezik meg. A fiú az egyetlen, aki a kezdetek óta normális emberként kezeli Sawakót. És igen, ő lesz Sawako későbbi imádottja is, bár a shoujókhoz hűen, a szerelmi szál itt is elég döcögős, noha a finom célzások mindig előjönnek, főleg Sawakótól.
Aztán van itt kötelezően utálandó és roppant irritáló rivális, Kurumizawa Ume személyében. Természetesen ő lesz Sawako nagy ellenfele Kazehaya meghódításában.


Jó kis slice of life, tetszetős grafikával. Kissé furcsa az alapkonfliktus, ugyanis Sawako egyáltalán nem csúnya lány, még akkor sem rémisztő, amikor annak akarják mutatni. Ettől a kis ellentmondástól eltekintve sok igazságot és tanulságot láthatunk az animében. Ilyen például, hogy nem a kinézete alapján kell megítélni az embert, a lelki szépség a fontos, vagyis a szépség belülről fakad, stb. Ezek a mai kiferdült értékrendű világban üdítő mondanivalók, éppen ellenkező hatással bírnak, mint amit a manipuláló média sulykol az emberekbe.
A Kimi ni Todoke vérbeli shoujo anime, így ennek megfelelő elvárásokkal kell leülni megnézni. Tehát megtekintését elsősorban lányoknak és azoknak ajánlom, akik szeretik az átlagos iskolai történeteket, egy csipetnyi szerelemmel körítve.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

Aqualuna

2011-09-14 21:26:37

Nekem inkább az eleje tetszett, aztán a második felében már kicsit elhúzták sokszor, persze mert a mangához igazodtak, ami még mindig nincs befejezve...

1.

cheesegirl

2011-09-14 20:39:38

ez egy rettentően aranyos anime :D - nagy mosoly :D - nagy mosoly én már láttam és nagyonjó nayon szeretem love - szerelmes