Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2402046

Regisztrált felhasználók
száma:
23794

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
kizu
2019-10-23 09:21:20
Csabesz
2019-10-23 08:09:16
Gman
2019-10-23 07:59:58
9754086211
2019-10-23 05:07:44
Crisis Scar
2019-10-23 01:07:36
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Steins;Gate (TV)
* * * *
シュタインズ・ゲート

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 22:02:49
Létrehozás időpontja: 2011-09-18 00:21:05
Eddig megtekintve: 4963 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Komédia; Pszichológiai; Romantika; Sci-fi;
Epizódok száma:
24
Japán megjelenés éve: 2011

Ismertető:

A Nitroplus és az 5pb. 2009-ben megjelent visual novelje alapján készült anime, mely egy évvel játszódik a cégek előző játékából készült anime, a Chaos;Head eseményei után, de a történet semmiben nem kapcsolódik hozzá. A játék alapján egyébként több manga is készült.

2010 nyara, Tokió, Akihabara. Egy régi, katódcsöves televíziókat áruló és javító bolt emeleti helyiségét egy őrült tudós és kis csapata bérli. A lerobbant lakásnak tűnő laboratóriumban különböző találmányokon dolgoznak, amelyekkel át akarják venni az uralmat a világ felett. Legalábbis az őrült tudósnak Hououin Kyoumának (polgári nevén Okabe Rintarou, elsős egyetemista, de sokan Okarinnak hívják) ez a célja. Ebben segít neki a kettes számú labortárs, Okabe gyermekkori barátja és túsza, Mayushii (polgári nevén Shiina Mayuri), valamint a hármas számú labortárs, a szuper hacker és otaku Daru (polgári nevén Hashida Itaru).

Okabe hétköznapi rutinja akkor borul fel, mikor egy időutazásról szóló konferencián az alig 15 perce megismert Makise Kurisu, 18 éves amerikai fizikus-zseni holttestére bukkan. Az épületből kimenekülve egy pillanatra rosszul lesz, és mikor Mayushiit kérdezi a történtekről, ő azt mondja, hogy el se mentek a konferenciára, mert elhalasztották. Okabe a kikapcsolt telefonjához beszélve rögtön összeesküvésre gyanakszik, vagy legalábbis agymosásra, de minden jel arra utal, hogy olyan eseményekről rendelkezik emlékekkel, amik meg sem történtek. Ezt a gyanúját tovább erősíti, mikor találkozik a még élő Makise Kurisuval, akit bölcs megfontolással rögtön betoboroz kis kutatócsoportjába, mint negyedik labortársat. Okabe arra gyanakszik, hogy a furcsa történésekért legújabb találmánya a felelős, a telemikró (kb. egy mobiltelefon egy mikrohullámú sütőre kötve), ami eddig csak arra volt képes, hogy a banánt zöld trutyivá változtatta. Makise segítségével azonban hamarosan képesek lesznek rá, hogy rövid (36 byte nagyságú) sms-eket küldjenek vissza az időben.

A gyorsan bővülő kis csapat viszont még nem tudja, hogy időutazással már évtizedek óta foglalkozik a SERN (ez a valóságban a CERN, a Nukleáris Kutatások Európai Tanácsa), és a pár éve üzembe helyezett LHC (Large Hadron Collider, a világ jelenleg legnagyobb részecskegyorsítója, nem csak az animében) valójában arra szolgál, hogy Kerr-féle fekete lyukakat (ez csak elméletben létezik) hozzanak létre, amiknek a segítségével embereket próbálnak visszaküldeni az időben, így létrehozva egy kedvükre való utópiát (ez csak az animében van így, de ott se sikerül megvalósítani). Ezt a tervet már 2000-ben a napvilágra hozta bizonyos John Titor (ő "valós személy", nem csak az animében létezik) egy netes fórumon, aki azt állította magáról, hogy 2036-ból utazott vissza az időben, hogy figyelmeztesse az emberiséget a SERN tervére. Ezen a szálon kezd el nyomozni Okabe a gonosz tudományos szervezet után, társai biztonságát féltve.

Okabe csapatához többen is csatlakoznak, és több alkalommal is megváltoztatják a jelent azáltal, hogy üzeneteket küldenek vissza maguknak a múltba. Ezek a változások a pillangóhatás miatt kiszámíthatatlanok, viszont senki se veszi észre őket, csak Okabe, aki rendelkezik azzal a képességgel, hogy emlékszik az "eredeti" múltra is, a változtatás előttről. A lehetséges világok közti ugrálások miatt főhőseink rövidesen belekerülnek az Alfa idővonal vonzásmezejébe, ami elkerülhetetlenné teszi bizonyos események bekövetkezését, melyek érdekes módon augusztus 13-ra, egy pénteki napra esnek. Ezek az események minden lehetséges világban körülbelül ugyanakkor történnek meg, de mindig máshogy, bármit is tesz Okabe, hogy megakadályozza őket. Innentől önjelölt őrült tudósunk feladata az lesz, hogy visszajusson az "eredeti" Béta idővonalra, amelyben a SERN nem valósítja meg világuralmi terveit a távoli jövőben, és nem történnek meg bizonyos magánjellegű tragédiák sem. A dolgok azonban nem ilyen egyszerűek, a Béta idővonal se tökéletes, mert azon pl. kirobban a harmadik világháború. Másrészt kiderül, hogy van egy rejtélyes harmadik idővonal is, amire csak úgy léphet rá Okabe, ha saját múltbeli énjét is becsapja, lehetőleg anélkül, hogy időparadoxont hozzon létre.

Sms-t visszaküldeni a múltba még nem igazi időutazás, illetve az igazi időgépet csak 2036-ban találják fel. Okabe és csapata anyagot nem tudnak mozgatni az időben, mert az atomi szinten semmisül meg, csak elektromágneses hullámok formájában tudnak adatokat visszavinni az időben. Persze ez így mind fikció és fizikai képtelenség, de az Eredet (Inception, 2010) óta már tudjuk, hogy ami bonyolultan hangzik és sok tudományos szakkifejezést tartalmaz, az menő.


Az anime egy elég ütős sci-fi, ami sokat merít formailag az összeesküvés-elméletekből, amikből elég sok ütötte fel a fejét az LHC kapcsán pár éve. A sorozat más valós elemeket is felhasznál, pl. John Titor személyét, de még az IBN 5100 is egy létező IBM számítógép volt, ami persze nem kódfejtésre lett kitalálva. Az ilyen egyértelmű utalások a valóságra elbizonytalanítják az embert, csakúgy, ahogy az összeesküvés-elméletek szokták, és elhomályosítják a határt valóság és fikció között.

A cselekmény bonyolítása és a fordulatok mellett rengeteg idő maradt a mellékszereplők jellemének kibontására és a humoros részekre is, úgyhogy mikor nem azon agyalunk, hogy egy jelenet vajon mikor történik és a szereplők mire emlékeznek, vagy mi történt már meg, akkor egész jól szórakozhatunk a mókás helyzeteken, főleg a sorozat első felében, aminek a lényege, hogy a szereplőket megismertesse és megszerettesse a nézővel. Ehhez még hozzájön Okabe excentrikus személyisége, és furcsa szokásai, az örökös cívódása az asszisztensnek kinevezett Makise Kurisuval, és persze Daru otakus viccei, vagy Mayushii szuperaranyos köszönési formája. A többi labortárs is mind megkapja a szerepét, a vicces allűröket és a drámai pillanatokat is a sorozat során, bár a vége felé már tényleg csak mint mellékszereplők jelennek meg. A történet tele van fordulatokkal, a legtöbb rész úgy ér véget, hogy csak tátjuk a szánkat, és sok rész rendesen össze is zavarja az embert. Igényesebb nézők elég sok adatnak utánaolvashatnak, kezdve a nixie csövektől, a 2chan-on át egészen Einstein idővonalakról szóló elméletéig. Gondolkodtató sorozat alaposan megírt történettel, és hamarosan film is fog készülni belőle.

Eddigi hozzászólások száma: 8
Korábbi hozzászólások:
1. 2.

3.

Keiko

2011-09-29 21:21:24

Gomen, két helyen megcseréltem a szereplők nevét, mert amerikai sorrendű volt, a többi helyen jó volt.
Szerintem ez az év legjobb animéje volt, vissza fogom sírni!

2.

morwen

2011-09-29 20:55:54

Nem, sima anime film.

1.

Aqualuna

2011-09-29 20:38:46

Live action film lesz belőle?