Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542604

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
RossDoon
2021-04-14 22:01:05
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
Minonna
2021-04-14 17:39:28
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Bakuman. (TV)
* * * *
バクマン。

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2011-09-23 14:47:03
Létrehozás időpontja: 2011-09-21 11:20:16
Eddig megtekintve: 3871 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Takumi

Típus: TV
Műfaj: Életkép; Komédia; Romantika; Shounen;
Epizódok száma:
25
Japán megjelenés éve: 2010

Ismertető:

Történet:

Minden mangarajongó gondolkodott már azon, vajon milyen lehet igazi, híres mangakának lenni. A Bakuman című történet főszereplője, Mashiro Moritaka sincs ezzel másképp, azonban neki személyes élményei is vannak: hiszen nagybátyja egy közkedvelt mangaművész volt. Azonban a rajzolásnak vannak árnyoldalai is: Moritaka jól tudja, hogy kemény munka vár arra, aki manga készítésére adja a fejét. Éppen ezért úgy gondolja, hogy álmai ellenére is a kényelmesebb utat választja, egy hétköznapi állással szeretne megfelelő karriert építeni magának.
Tehetsége van, de saját kitartásában már nem bízik. Többnyire csak az unalmas órákon rajzol, és akkor is azt a lányt örökíti meg, aki nagyon tetszik neki: Azuki Mihót. A problémák akkor kezdődnek, amikor Moritaka egyszer az iskolában felejti azt a füzetet, amelyben a Mihóról készült rajzai vannak. Mivel aggódik, hogy titka kitudódik, gyorsan visszasiet az iskolába. Ott azonban egyik osztálytársa, Takagi Akito várja, aki felfedezte a rajzokat. Nagyon tetszik neki Moritaka munkája, ezért rögtön egy meglepő ötlettel áll elő: legyenek mindketten mangaművészek! Takagi felelne a történetért, míg Moritaka rajzba öntené azt. Bár Moritakának is ez a régi álma, azonban nem áll kötélnek, mert tudja, hogy rengeteg munka és kemény évek várnának rá, míg a siker egyáltalán nem garantált.
Időközben azonban kiderül Mihóról, hogy ő pedig seiyuu (szinkronszínész) szeretne lenni. Ez új lendületet ad Moritakának, mivel a lány is helyesli, hogy a fiú küzdjön azért, hogy sikeres mangaka legyen. Megfogadják egymásnak, hogy mindketten valóra váltják álmaikat, és ha befutott hírességek lesznek, össze is házasodnak. A fiúk mangájából készített anime női főszereplőjének természetesen Miho adna hangot.
Moritaka és Takagi helyzete azonban nem ilyen egyszerű, hiszen egy jó történetet is kell kreálniuk, amivel a legnagyobb kiadók követelményeinek is megfelelnek. Ráadásul a 15 éves ifjú zseni, Niizuma Eiji is föladja hőseinknek a leckét, hiszen ha a legjobbak akarnak lenni, túl kell szárnyalniuk őt. Ezzel tehát elkezdődik a munka, valamint Takagi és Moritaka hosszú útja a híressé válás felé. Ez az út természetesen nem csak örömöt és elégedettséget tartogat számukra.


Vélemény:

Érdekes és izgalmas történet, amelyet minden mangarajongónak látnia kell. Az animáció nagyon tetszetős és a főbb szereplőket is nagyon hamar megkedveli az ember. A cselekmény izgalmas, hiszen kedvenc szereplőinkkel együtt izgulhatunk a sikerükért. Bár nyugalmasabb a téma, de a készítők mindig fenn tudják tartani az érdeklődést, hiszen újabb és újabb kihívásoknak kell megfelelnie Moritakának és Takaginak, ezért sohasem érezzük unalmasnak az animét.


A mangáról:

A Bakuman anime alapját képező, azonos című manga 2008 augusztusában indult hódító útjára Japánban, és azóta világhírnévre tett szert. A közkedveltség koránt sem meglepő, ugyanis a világhírű Death Note manga szerzőpárosa, Ohba Tsugumi és Obata Takeshi jegyzi a történetet. A Bakuman azonban jelentősen eltér a híres elődtől. Bár a hirtelen fordulatok nem jellemzik úgy, mint a Death Note-ot, Ohba itt is meggyőzően és profin vezeti a történetet, Obata rajztehetsége pedig továbbra sem megkérdőjelezhető. Így a szerzőpáros ismét magasra helyezte a mércét – nem csupán főhőseik, de saját maguk számára is. A sikert mi sem jelzi jobban, mint hogy három év alatt Tajvanban és Vietnámban is kiadták a mangát, az anime pedig hatalmas rajongóbázist szerzett magának. Utóbbi folytatása 2011 őszén várható egy újabb, második évaddal.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

Jillian

2011-09-23 22:02:40

Jövő7re egy rövid mangát kell rajzolnom, ez az anime most nagyon passzol hozzám meg a hangulatomhoz ;) - kacsint

1.

Aqualuna

2011-09-23 14:58:56

Felkerült a "megnézném" listára.