Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2506230

Regisztrált felhasználók
száma:
24830

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1656

Utolsó 5 látogatónk:
davideoff1
2020-12-02 21:32:47
Nester
2020-12-02 19:02:32
Rachel719
2020-12-02 18:53:19
Grimlock
2020-12-02 18:49:55
Kingink
2020-12-02 15:12:14
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Usagi Drop (TV)
Bunny Drop * * * *
うさぎドロップ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 22:11:40
Létrehozás időpontja: 2011-09-25 10:17:59
Eddig megtekintve: 2521 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Takumi

Típus: TV
Műfaj: Dráma; Életkép; Komédia;
Epizódok száma:
11
Japán megjelenés éve: 2011

Ismertető:

A harminc éves Kawachi Daikichi nagyapja temetésére tér haza. A gyász mellett azonban egy meglepetés is fogadja a szülői házban, ugyanis egy számára ismeretlen kislányt pillant meg a házban, aki egyedül van, és láthatóan senki sem foglalkozik igazán vele. Daikichi édesanyjától tudja meg, hogy a kislányt Rinnek hívják és nem más, mint a nagypapa törvénytelen gyermeke, akit jóval fiatalabb házvezetőnője, s egyben szeretője szült neki.
Rint kissé hidegen fogadják ezért a Kawachi házban. A temetés után egyedül Daikichi gondol a kislány további sorsára. Mivel senki sem akarja befogadni, ezért magához veszi. Rint édesanyja minden szó nélkül faképnél hagyta és a család sem tud semmit a nőről. Daikichi később döbben rá, milyen nagy felelősség egy ötéves gyerek nevelése. Az eddig agglegény életet élő férfi ezután munkájában és magánéletében is megalkuvásra kényszerül, mivel felelősséggel szeretné nevelni Rint.
Később megismerjük a kislány anyját is, sőt, újabb szereplők is érkeznek. Rin barátságot köti Koukival, egy korabeli fiúval. Daikichi pedig láthatóan Kouki édasanyja iránt kezd többet érezni. Egyébként a fiatal nő is egyedül neveli fiát, és négyen szép családot alkotnának. Kouki anyukája segít Daikichinek a nehezebb napokon, és Rin mellett a férfi is egész jól összebarátkozik Koukival. Ugyanakkor Daikichi szépen lassan rádöbben: ő nem is járt olyan rosszul Rinnel, hiszen tőle sokkal nehezebb helyzetben lévő szülők is vannak. Ráadásul a kislányt még a nagyszülők is nagyon hamar megkedvelik, így Rinnek végre lesz egy szerető családja is, ahol ő láthatóan nagyon jól érzi magát. Mindeközben olyan, egész életet meghatározó pillanatokat töltenek együtt, mint az óvodáskor viszontagságai, az általános iskola kezdete, vagy a hétvégi közös programok és családi összejövetelek.


Az anime témaválasztása a felelősségteljes felnőtt és szülői magatartás. Ezért komolyságával kissé kilóg az animék sorából. Azonban korra való tekintet nélkül bárkinek ajánlható ez az anime, ugyanis a szülői lét komoly feladatait szeretnivaló és játékos formában mutatja be. Rint azonnal megkedveli a néző, Daikichi pedig felelősségteljes viselkedésével válik szimpatikussá. Ketten pedig szerethető párost alkotnak.
Külön megemlítem a Rint szinkronizáló Matsuura Ayut. A kislány tíz éves, tehát még maga is gyerek. Ennek ellenére nagyon profin szinkronizálta Rint, s a nézőnek is külön öröm, hogy a szereplőnek egy korban illő szinkronszínész adott hangot. Így sokkal természetesebb és hihetőbb lett Rin karaktere.

A zenék is nagyon passzolnak a sorozathoz. Az opening egy vidám, mosolyt fakasztó zene Puffy előadásában, míg az epizód végén egy nyugalmas ending zárja le a történetet.
Az Usagi Drop anime egy mangaadaptáció. Az eredeti történetet Unita Yumi kreálta, és 2005-ös debütálása óta már tíz kötete jelent meg. A sorozat hű maradt az alapjához, a grafika sok helyen itt is mangaszerű, főleg a pasztell szinek dominálnak. Ezért egyedinek mondható, bár a karakterdesign tekintetében azért már készültek szebb alkotások.
Bátran ajánlom korra való tekintet nélkül ezt a sorozatot mindenkinek, aki egy hétköznapi, de szívet melengető animét szeretne látni. A 2011-es év egyik legjobb sorozata. Nem tudnék negatívumot írni, legfeljebb azt, hogy a 11 rész nagyon rövid volt, és még sokkal több részt megnéztem volna belőle. Így megfelelő fogadtatás esetén esélyes egy újabb évad.

Eddigi hozzászólások száma: 2


2.

Junichi

2011-10-22 19:49:04

Én is reménykedem, hogy lesz folytatás, tetszett a sorozat. Tudtommal az első évad a manga első négy kötetét dolgozta fel és utána ugranak az időben 10 évet. Tehát minden bizonnyal a tinédzser Rin mindennapjait követhetjük nyomon az esetleges második évadban Az is jó lenne :D - nagy mosoly

1.

Tompi8899

2011-10-02 22:34:58

Tényleg nagyon ügyesen szinkronizálta a karaktert, le a kalappal és az anime is nagyon jól sikerült "ritka" darab. Szerintem sanszos a második évad : )