Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2494438

Regisztrált felhasználók
száma:
24701

Online látogatók száma:
3

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
ThisMatthew
2020-10-21 22:20:47
9754086211
2020-10-21 21:04:49
Grimlock
2020-10-21 19:52:04
Hunkronos
2020-10-21 19:24:14
Gorthaus
2020-10-21 17:30:45
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Eve no Jikan (ONA)
Time of Eve * * * *
イヴの時間

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2011-10-14 16:19:19
Létrehozás időpontja: 2011-09-28 17:50:22
Eddig megtekintve: 2313 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: ONA
Műfaj: Dráma; Életkép; Sci-fi;
Epizódok száma:
6
Japán megjelenés éve: 2008

Ismertető:

A hat részes ONA Yoshiura Yasuhiro rövid eszmefuttatása az androidok jövőbeli megjelenését illetően. Az ONA 6 része a Yahoo! Japan és a Crunchyroll oldalán jelentek meg először, később moziváltozat is készült, mely ugyanezt a hat részt tartalmazza, mint fejezeteket. A rendezőt rövidebb munkáiról ismerhetjük, mint például a Pale Cocoon és az Aquatic Language, illetve a hírek szerint jelenleg éppen az Eve no Jikan következő évadán dolgozik.

A történet leggyakoribb helyszíne az anime címét adó Eve no Jikan, egy eldugott kávézó, melynek alapszabálya, hogy a területén belül nem szabad különbséget tenni emberek és androidok között. A teljesen emberi külsővel rendelkező háztartási androidok világában ez azt jelenti, hogy a kávéházban nem lehet megkülönböztetni az embereket a gépektől. Ezt a szabályt az androidok magától értetődően követik, vagyis úgy viselkednek, mintha emberek volnának, az embereknek azonban nehézségeik támadnak. A két főszereplő, Sakisaka Rikuo és Masaki Masakazu is emberek, és úgy kerülnek a kávéházba, hogy Rikuo házi androidjának, Sammynek a logjából vett útvonalat követik. A hat rész során megismerkednek a kávézó rendszeres vendégeivel, akikről sok esetben kiderül, hogy nem emberek. A futurisztikus történet arról szól, hogyan válhatnak az androidok korlátozott mértékben önállókká, hogyan fejleszthetnek ki személyiséget maguknak úgy, hogy végig betartják a robotika három alaptörvényét, melyeket Isaac Asimov talált ki. Ez a futurisztikus elgondolás a kávéház látogatóival folytatott beszélgetésekben bontakozik ki.


A témaválasztáson és a történeten kívül érdekes vonása még az animének a kameramozgásokat imitáló animációk. Ezek olykor hirtelen eltávolodó kamera hatását keltik, illetve szögletesen, géppel mozgatott kameraállványét, vagy épp egy ember fejének a mozgását követő kameramozgást utánoznak. A kávéház látogatóihoz hasonlóan ilyenkor sem világos, hogy egy ember természetes mozgását követi-e a képzeletbeli kamera, vagy egy gép szögletes, kiszámított mozgását. A hirtelen eltávolodások alkalmával pedig egy 2-3 ember közti jelenet egy ponton megáll, és egy másodperc múlva már egy olyan szögből látjuk az egészet, mintha egy biztonsági kamerán át néznénk az eseményeket, ahonnan az egész kávézó területe látszik. Ezek a kameramozgásokat utánzó megoldások a különböző perspektívákról szólnak és az ezek közti váltásokat imitálják.

A rendező többi munkáját figyelembe véve, talán ez a leginkább „nézőbarát”, vagy legkevésbé elvont, de ha például a Pale Cocoon képi világával hasonlítjuk össze, akkor ilyen szempontból is átlagosabbnak, hétköznapibbnak nevezhető a megrajzolás, leszámítva persze a már említett animációs megoldást. Az ONA nem fogja nagyon megfeküdni a gyomrunkat, de az érdekes kérdésfeltevés, és a könnyed kivitelezés miatt jó szórakozást nyújthat egy délutánra.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

asuna

2011-12-23 03:53:44

tecik ^^ ^^