Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2520783

Regisztrált felhasználók
száma:
25082

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1661

Utolsó 5 látogatónk:
mklsferike
2021-01-23 14:02:19
anyám
2021-01-23 13:56:40
Csixie
2021-01-23 13:55:15
csehdp
2021-01-23 13:48:19
Talitha
2021-01-23 13:47:51
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Shingetsutan Tsukihime (TV)
Lunar Legend Moon Princess * True Lunar Chronicle Tsukihime * * *
真月譚 月姫

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2011-11-04 20:31:25
Létrehozás időpontja: 2011-10-10 21:12:22
Eddig megtekintve: 1981 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Horror; Mágia; Romantika; Természetfeletti;
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2003

Ismertető:

A Type-Moon 2000-ben megjelent visual novel játékának anime adaptációja. A rövid, 12 részes sorozat cselekménye a játékban szereplő két választható történetszálból egyaránt tartalmaz jeleneteket, amolyan összegyúrása a két különböző jellegű történetnek.

A sorozat főszereplője Tohno Shiki, aki egy tehetős család tagja, és éppen rokonaitól költözik vissza nővéréhez, Akihához. Még fiatalabb korában űzték el a családból, de hogy miért, arra már nem emlékszik, és nővéréről is csak homályos emlékei maradtak. Miután a szüleik meghaltak, Akiha úgy dönt, Shikinek vissza kell költöznie hozzá, és amint elég idős lesz, át kell vennie a családi ügyek intézését. Szerencsére nem kell iskolát váltania, és a költözés is városon belül történik. Shiki épp hazafelé tart az iskolából új otthonába, amikor egy játszótér hintájánál egy szőke nőt pillant meg. Ezzel lényegében megpecsételődik a sorsa, mert egy különös roham vesz erőt rajta, és az apjától örökölt bicskával 17 darabba vágja a nőt, majd miután elmúlik a rohama elájul a sokktól.

Másnap újra találkozik a szőke nővel, aki felelősségre akarja vonni azért, mert megölte. A nő, Arcueid Brunestud, a vámpírok hercegnője, ezért nem olyan egyszerű megölni, de mivel Shikinek mégis sikerült kellőképpen legyengítenie kis merényletével, ezért érthető az elvárása, hogy kárpótlásul a fiúnak meg kell védenie, ameddig vissza nem nyeri erejét. Erre a védelemre azért is szüksége van, mert egy másik vámpír után nyomoz, aki képes vándorolni testek között. Persze a vámpír kifejezés nem pontos, itt inkább természeti szellemekről van szó, akik nem gonoszak, csak teljesen idegenek számukra az emberi erkölcsök. Néhányukat viszont megfertőzte az emberi gondolkodásmód, és gyilkosok lettek. Ilyen bukott vámpír Roa is, akinek a likvidálása Arcueid feladata.

A nyomozás közben amellett, hogy mindenféle szörnyekkel találja szembe magát, Shiki a múltjára is elkezd visszaemlékezni, és a balesetre, ami miatt kiűzték a családból. Ennek a balesetnek köszönheti képességét is, aminek a segítségével szembe tud szállni a rá törő szörnyekkel. Shiki, ha leveszi a szemüvegét – amit egyébként egy varázslónőtől kapott –, akkor látja a dolgok halálát vörös vonalak formájában. Ha egy éles tárgyat végighúz a vonalak mentén, akkor a dolog meghal. Ha tárgy, akkor szétesik, és már soha nem lehet összerakni, ha élőlény, akkor meghal, nem lehet meggyógyítani. A fiú gyenge fizikuma miatt nem képes huzamosabb ideig alkalmazni ezt a fajta látását, ezért csak végszükség esetén veszi le a szemüvegét.

A cselekmény előrehaladtával Shiki az esti szörnyvadászatok mellett zöldágra kell vergődjön szigorú nővérével és házirendjével, és kezelnie kell a gyakran kisgyermekként viselkedő Arcueid kíváncsiskodását, ami teljesen érthető, mivel a lány élete nagy részét mély álomban tölti, így minden új neki az emberek világában. Emellett megjelenik még a színen a katolikus egyháznak dolgozó Ciel is, aki meg akarja védeni Shikit a vámpírok hercegnőjének általa feltételezett gonosz ármányaitól.


Az anime legnagyobb erőssége a hangulata. Bár a cselekmény bővelkedik akcióban, mégis jellemzőbb rá a melankolikus hangulat, amit talán leginkább a zenének köszönhet. Ahogy hallgatjuk ezeket a dallamokat, egyszerűen érezzük, hogy szomorú vége lesz a történetnek. A sötétebb tónusú színek, a sok éjszakai vagy sötétben játszódó jelenet és a város mesterséges fényeinek színfoltjai pedig a titokzatosság légkörét segítik megteremteni. A rövidsége ellenére a történet lekerekített, nem nagyon vannak fölösleges jelenetek vagy mellékszereplők benne. A legrázósabb rész a 8-9. epizód környékén van, itt jelentkezik legélesebben az a probléma, hogy az anime kicsit olyan, mintha két különböző történetet akarna elmesélni. A játékban két utat választhatunk Shiki bőrébe bújva: vagy Arcueidnek segítünk a nyomozásban, vagy inkább otthon maradunk. Az utóbbit választva annak a rövid történetét olvashatjuk, hogy Shiki visszaemlékszik a múltjára, kiderülnek dolgok a családjáról és Akiháról, és szép lassan megőrül. Ezt sokkal nehezebb lett volna animében feldolgozni, hiszen minimális benne a cselekmény. Ehelyett a legtöbb ilyen visszaemlékezés a 9. részbe került, ami így inkább egyfajta megmagyarázós rész lett, amiben fény derül eddig homályos dolgokra. A megoldással nincs gond, a rész illeszkedik a sorozatba, de a játék rajongóinak – mondanom sem kell – nem tetszett ez a megoldás. Emiatt talán jobban élvezhetik a sorozatot azok, akik nem játszottak a játékkal, akik viszont igen, azok pont emiatt nézik meg, szóval szinte lehetetlen okot találni rá, miért ne lenne érdemes megnézni ezt az animét.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

asuna

2011-12-23 03:46:39

tecik bejön meg nézem ^^