Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2505605

Regisztrált felhasználók
száma:
24822

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1656

Utolsó 5 látogatónk:
Angel77
2020-11-29 22:55:50
kukuc
2020-11-29 21:50:52
Rolack
2020-11-29 21:40:21
Edward13
2020-11-29 20:45:28
Grimlock
2020-11-29 17:39:09
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Tears to Tiara (TV)
* * * *
ティアーズ・トゥ・ティアラ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 22:05:29
Létrehozás időpontja: 2012-02-01 16:29:55
Eddig megtekintve: 2433 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Fantasy; Hárem; Kaland; Komédia; Mágia; Természetfeletti;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 2009

Ismertető:

Valamikor réges-régen, a múlt évezredben, de azért ebben a galaxisban, a Föld nevű bolygó Japán nevű kis szigetországában kitalálták, hogy visual novel játékokba esetleg be lehetne építeni a népszerű rpg játékokból vett, körökre osztott taktikai harcrendszert. Így is történt, és látták, hogy ez jó.

S lőn az ősi tekercsekben elátkozottnak nevezett Leaf játékfejlesztő cég Utawarerumono című játéka (2002), mely egy fantasy sztorit mesélt el, ahol a főszereplő és háreme által megvívott csatákat a játékos irányíthatta egy körökre osztott rendszerben. A játékból később anime is készült, és látták, hogy ez jó.

Persze a játék rajongói kikészültek az animétől, akik viszont nem ismerték a játékot, azok lelkesedtek a történetért – ami viszont a játékban sokkal szebben lett tálalva. Viszont ez a leírás nem erről az animéről szól.

S lőn az Úr 2005-ik esztendeje, mikor megjelent a Leaf új játéka, a Tears to Tiara, ami ugyanolyan harcrendszert használt, és a története is fantasy jellegű háremes volt. Sőt még azon se változtattak, hogy egy elnyomásban élő etnikumot kellett irányítanunk egy háborúban a szuverenitásért. De a készítők és a játékosok is látták, hogy ez jó.

Ám akkor! Jött az Úr 2009-ik esztendeje, és megjelent a Tears to Tiara animefeldolgozása. És bebizonyosodott a prófécia, miszerint az elátkozott játékfejlesztő cég (Leaf) minden játéka sikerre ítéltetett, ám a belőlük készült animék csalódást okoznak.

És akkor most konkrétabban. A Tears to Tiara az Erin szigetén lakó Gael törzsről szól, akik a sokkal nagyobb Szent Birodalom elnyomásában élnek. Ám váratlan segítőjük akad az évezredes álmából felébredő démonkirály Arawn személyében. A kontinens agresszíven terjeszkedő és korrupt birodalma ellen fellázadó kis törzs Arawn vezetésével felveszi a harcot a szabadság, a függetlenség és más hangzatos eszmék nevében. Később pedig egyre többen csatlakoznak a felkeléshez, ami a haderő növekedése mellett Arawn háremének bővülését is jelenti, és persze minden új háremhölgy megkapja a saját 1-2 részét, amiben a személyes problémái, múltja, titkai tárgyalásra kerülnek. Természetesen kivették az animéből az összes hentai jelenetet, ahogy ez szokás az ilyen feldolgozásoknál. Ahogy a történet halad előre, a háború politikai okai mögött megjelennek a vallásos okok is, és a végére már egy apokaliptikus harcnak lehetünk részesei az emberiség túléléséért.


Az anime világa leginkább a Róma fénykorára emlékeztet. A Szent Birodalom Róma, a Gael törzs a kelták. A kelta mitológiából ismert tündérek is megjelennek, és a Gael törzs vezére az Arthur névre hallgat, és később Arawn legjobb barátja lesz. Emellett a másik nagy forrás a keresztény mitológia. A világ teremtéstörténetére, és a Szent Birodalommal kapcsolatos titkokra, valamint Arawn valódi kilétére csak később derül fény, és ezen a téren nagyon sokat vettek a Teremtés könyvéből. Szerencsére ez egyáltalán nem zavaró, sőt, talán ez a legjobban eltalált része a történetnek.

A többi pedig a szokásos. Aki látta az Utawarerumonót, az valami hasonlóra számíthat, hasonló történet, hasonló titokzatos múltú, kicsit apáskodó, felelősségteljes főszereplő, hasonlóan itt is van egy kabalaállatka, és a szereplőkészlet is hasonló jellegű karakterekből áll. És persze a játék itt is maradandóbb élmény, mint az anime, ezért akik nem az animével találkoznak először, azoknak csalódás.

Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

Aqualuna

2012-02-05 18:50:19

LOL-LOL-LOL XD - fetrengo nevetés És elolvasám a leírást, és látám, hogy ez jóóó. XD - fetrengo nevetés