Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2505111

Regisztrált felhasználók
száma:
24816

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1656

Utolsó 5 látogatónk:
darajavahus36
2020-11-27 20:03:19
Grimlock
2020-11-27 18:33:50
Csixie
2020-11-27 14:47:57
Szaszke
2020-11-27 14:12:59
Rolack
2020-11-27 12:58:24
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Phantom ~Requiem for the Phantom~ (TV)
* * * *

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:48:34
Létrehozás időpontja: 2011-11-05 16:54:24
Eddig megtekintve: 1955 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Krimi; Pszichológiai; Romantika;
Epizódok száma:
26
Japán megjelenés éve: 2009

Ismertető:

Két bérgyilkos története, akik múltjuk elől menekülve egymás elfogadásában találnak kiutat és vigaszt sorsuk kegyetlenségére. Az anime a Nitroplus Phantom of Inferno című visual novel játékának történetét dolgozza fel, rendezője pedig az a Mashimo Koichi, akinek a Madlax és a Noir is köszönhető. A Phantom inkább az utóbbihoz hasonlít.

Az Inferno alvilági bűnszervezetek szövetségével jött létre, és kisebb helyi maffiák beolvasztásával terjeszkedik az Egyesült Államokban. Sikerüket agresszív fellépésüknek köszönhetik, és a mindenki által rettegett bérgyilkosnak, Phantomnak, akit a szervezeten kívül senki nem ismer, mert akik eddig látták az arcát, mind meghaltak. Valójában a Phantom név inkább egy cím, amit a legjobb bérgyilkos kap. Ezt a címet jelenleg egy lány viseli, akit agymosással és drogokkal évek alatt képeztek érzelemmentes, engedelmes gyilkológéppé. Nincsenek emlékei vagy személyisége, a neve is csak egy szám: Ein. Egy nap azonban egy japán turista lesz szemtanúja Phantom egyik gyilkosságának, és elszökve előle napokig sikerül bujkálnia. Az Infernónak feltűnik a japán fiú rátermettsége, ezért elhatározzák, hogy őt is kiképzik hasonlóan Ein-hoz. Neki is kitörlik az emlékezetét és három hónap múlva ő lesz Zwei, a Phantom segédje és a cím legfőbb várományosa. A dolgok természetesen nem maradnak változatlanok ezután sem. Az Inferno a legtöbb alvilági szervezethez hasonlóan belső konfliktusoktól és intrikáktól terhes, a cselvetések kereszttüzébe pedig a két bérgyilkos kerül.

Az anime Ein és Zwei életét követi nyomon, inkább a fiú szemszögéből. Zwei-ból nem lesz olyan érzelemmentes szerkezet, mint Ein-ból, és az emlékeit is hamar visszanyeri, ezért számára kihívást jelent, hogyan doglozza fel a helyzetet, amibe került. Ekkorra ugyanis már elég sok embert megölt, és második természetévé vált a gyilkolás. Lehetetlennek tűnik, hogy újra normális életet éljen. Emellett Eint sem akarja magára hagyni, hiszen ő az egyetlen sorstársa, vele érthetik meg egymást legjobban. Csakhogy Ein több évig élte azt az életet, amibe Zwei belecsöppent és amihez elég hamar alkalmazkodni is tudott. A sorozaton ez a probléma húzódik végig, de emellett rengeteg fordulatot is a néző arcába vágnak. Aki ismeri a játékot, az felkészülten fogadhatja ezeket, bár az anime története egy elég nehezen előhozható befejezés a játékban (Road of the Cerulean Sky ending).


A rendező korábbi munkáiból ismert hosszú vágások a főszereplők arcáról ezúttal kevésbé hangsúlyosak, de jól illenek a dialógusok egyes részeihez. A zene szintén fontos szerepet kapott, nemcsak az akciójeleneteknél, hanem a párbeszédek alatt is. Ezen kívül a zene változása segít tagolni az animét: nemcsak az egyes szereplők kaptak tematikus zenét, hanem a történet egyes szakaszai is, amelyek megfeleltethetőek a játék fejezeteinek. Az akció viszonylag reális, nincsenek gravitációt meghazudtoló ugrások, csukott szemmel leadott lövések, és a találatok is mindenkinek fájnak. A mellékszereplők közül sokan meghalnak, ami általában nem ér minket meglepetésként, hiszen a világ, aminek a részei, már eleve magában hordozza ezt a végzetet. A hangsúly egyértelműen a drámán van, a két főszereplő belső vívódásain és harcain a világgal vagy akár egymással is. A sorozatban a legtöbbeknek a befejezéssel van gondja, ami egy kis utánaolvasás nélkül nehezen érthető, és azután is nehéz feldolgozni.

A Requiem for the Phantom egy idősebb közönséghez szól, nem csak a sok erőszak miatt, hanem a Shakespeare drámákba illő tragikus fordulatai, és a morális kérdések miatt, amikkel a szereplők dilemmaként találkoznak. A bűnről szól az anime, hogy hogyan változtatja meg az embert, hogyan veszi el a szabadságát a gyilkolás. Arról, hogy miért választják ezt az utat egyesek szabad akaratukból, mások érzelmeik befolyása alatt. Megint másokat pedig a szabad akarat teljes hiányában hogyan vetnek bele ebbe a világba, ahol csak a túlélés és a halál között választhatnak, de a túlélés mások megölését jelenti. Meglátjuk, hogyan működnek egyes kapcsolatok egy ilyen világban, hogy mit jelent a barátság és a bizalom olyanok számára, akiknek az emberi élet értékét vesztette. Végül az anime több választ is ad arra a kérdésre, hogy lehetséges-e visszatérni a hétköznapi életbe, és elfelejteni mindent, mintha rossz álom volna. Vagy ha nem, akkor miféle sors vár azokra, akiket utolérnek saját bűneik következményei. A történet valóban requiem, de nem csak egy emberért.

Eddigi hozzászólások száma: 3


3.

asuna

2011-12-23 03:43:24

kössz a be mutatást majd meg nézünk jonak lácik bisztos az is ^^^ ^^ ^^

2.

morwen

2011-11-09 12:39:58

Hát a rendező ugyanaz, és Kirika eléggé hasonlít Ein-hoz, de a sztori teljesen más. Meg direkt nem spoilereztem, mert sok a fordulat, és ez inkább a játéknak köszönhető.

1.

Aqualuna

2011-11-09 12:01:39

Érdekes, az első mondat olvastán rögtön a Noir ugrott be.