Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2461321

Regisztrált felhasználók
száma:
24336

Online látogatók száma:
3

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1646

Utolsó 5 látogatónk:
Tiger0308
2020-06-01 20:43:02
Szofi
2020-06-01 19:56:37
idmurdock
2020-06-01 19:26:23
Grimlock
2020-06-01 19:02:59
Csabesz
2020-06-01 18:41:32
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Kite (OVA)
A Kite * * * *
カイト

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2012-01-09 16:27:27
Létrehozás időpontja: 2011-11-26 12:59:02
Eddig megtekintve: 1955 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: OVA
Műfaj: Akció; Dráma; Ecchi; Krimi; Pszichológiai;
Epizódok száma:
2
Japán megjelenés éve: 1998

Ismertető:

A felkavaró OVA főhőse a fiatal Sawa, akinek a szüleit még egészen kiskorában megölték. Egy korrupt nyomozó, Akai vállalta magára a felnevelését, de egy szerető otthon biztosítása helyett alvilági ügyleteihez kezdte el használni az árván maradt lányt. A rabszolgaként felnevelt lányból idővel tökéletesen engedelmes bérgyilkos lett, akinek a célpontjait Akai határozza meg, aki aztán később nyomozóként érkezve a helyszínre eltünteti a Sawára és rá utaló nyomokat. A bonyodalmak akkor kezdődnek, mikor Sawa megismerkedik egy másik bérgyilkossal, Oburival, és kideríti, hogy valójában ki gyilkolta meg a szüleit.


Az OVA annyi erőszakot és szexjelenetet tartalmaz, ami egy hentaiba is bőven elég lehetne, főleg ha a director's cut változatot nézzük, ami kb. 10 perccel hosszabb. A rövidebb változat is 16 éven felülieknek ajánlott csak, a vágatlan meg erősen 18+. Az OVA mégsem egy hentai, csak éppen olyan témával foglalkozik, ami bővelkedik a cenzúrázható elemekben, és álszenteskedés vagy idealizálás helyett a radikális őszinteséget választja. Mintha egy erőszakkal tágra nyitott szemen át néznénk olyan jeleneteket, amiknél legszívesebben elfordítanánk a tekintetünket. Az anime világában az erkölcs egy nem létező fogalom. Nemcsak a főszereplők, a hétköznapi alakok is képmutatóak, és sokszor több szimpátiát érezhetünk az érzéketlen bérgyilkos, mint a fegyvertelen áldozat iránt. Lényegében hiányoznak a „jófiúk” az animéből, csak rosszak vannak és rosszabbak, de egyikük sem olyan, akivel szívesen találkoznánk az életben. Bár az a világ, amit látunk nyilván eltúlzott, groteszk mása a valóság egy olyan szegletének, amiről a legtöbb ember keveset tud, és nem is nagyon akar többet megtudni, legalábbis nem személyes tapasztalás útján. Az anime azt a belátást kényszeríti ki a nézőből, hogy az általa ismert és követett erkölcsök nem univerzálisak, és nem azért, mert mindenki máshogy vélekedik a dolgokról, hanem sokan olyan körülmények között nőnek fel, hogy teljesen ismeretlenek maradnak számukra ezek az elvek. A túlélés érdekében pedig alkalmazkodnak ehhez a számunkra idegen és rémisztő környezethez. Éppen ezért bizonytalanok vagyunk, mikor alkalmazni próbáljuk rájuk a saját erkölcseinket. Ha képesek vagyunk belátni, hogy az általunk ismert erkölcsi kategóriák, akármilyen alapvetőek – az emberi élet értéke, szabadság, stb –, valójában viszonylagosak és inkább társadalmi képződmények, akkor már sikerült tágítanunk a világnézetünket. Nem ítélhetünk meg a mi európai-keresztény felfogásunkkal egy iszlám fanatikust sem. Nyilvánvalóan gondolkodás nélkül elítéljük, mert számunkra az élet értékesebb, de ezzel lemondunk arról a lehetõségrõl, hogy megértsünk egy számunkra idegen világszemléletet.

A Kite világa is ilyen értelmetlen és első látásra könnyen elítélhető. Több országban – pl. Norvégia, Svédország, Kína – be is tiltották. Sokaknak káros is lehet vagy meg sem nézik inkább, és a legtöbben valószínűleg nem értik meg az anime célját, csak élvezik az erőszak ábrázolását, ezáltal lényegében olyanokká válnak, mint az anime néhány szereplője, akik nyilván ugyanígy élvezik az erőszakot a szobájuk magányában, ameddig senki nem tud róla. Ilyen szempontból az anime ítélkezik is a nézője felett, mert nagyon sokat elárul a befogadóról a reakciója. Aki odafigyel a saját reakcióira, az ebből is sokat megtudhat önmagáról. Mindenesetre állásfoglalásra kényszerülünk, és így rengeteg vitát is szíthat az anime, ahogy ezt az utóbbi évtizedben tette. Sokaknak ez egy kerülendő alkotás. Másoknak egy „mókás” darab, egyedülálló a maga nemében, de rövidsége miatt felejthető, és ha újranézik akkor is mindig beletekernek az „izgisebb” részekhez. Megint másoknak az erkölcsi relativizmus aggasztó megnyilvánulása, amiben a japán társadalom dekadenciája mutatkozik meg, és tartalmából a nyugati befogadó számára csak egy profánabb jelentésréteg elérhető. Persze nem mindenki képes és hajlandó ilyen mélyre ásni, főleg egy anime kapcsán nem, és talán épp nekik nem jár semmilyen haszonnal megnézni ezt az OVÁ-t. Végső soron azonban a Kite körüli viták még mindig mélyrehatóbbak és komolyabb témákat érintenek, mint amikkel a legtöbb anime kapcsán találkozhatunk, és már csak ezért is sokkal értékesebb az anime egy erőszakosabb hentainál.


Felhívjuk a figyelmet, hogy a videó erőszakos jeleneteket tartalmaz!

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.