Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2549991

Regisztrált felhasználók
száma:
25613

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1672

Utolsó 5 látogatónk:
danitigi
2021-05-12 00:58:53
Shinichi
2021-05-11 23:42:37
Fütyimre
2021-05-11 22:57:34
Mira20
2021-05-11 16:08:56
Sziliszat
2021-05-11 15:56:46
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Freezing (TV)
* * * *
フリージング

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:09:35
Létrehozás időpontja: 2011-12-07 16:08:15
Eddig megtekintve: 4315 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Ecchi; Sci-fi;
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2011
Alkotó(k): Im Dal Young

Ismertető:

Egy akció és testorientált anime, a koreai Im Dal Young mangája alapján. Láthatóan a koreaiaknak is bejön az ecchi, a még mindig futó manga alapján készült animéről nehéz lenne megmondani, hogy nem japán az ötletgazda, még a sorozat megnézése után sem. Végül is ki mondta, hogy csak a japánok másolhatnak le dolgokat? Tegyük azért hozzá, hogy az animét már japánok készítették, de megtartották a mangából a történetet és a karakter dizájnt is. Mégis, a rendező, Watanabe Takashi egy érdekes alak. A Freezing mellett ő rendezte a Slayers sorozatokat, a Shakugan no Shana első két évadát, emellett az Ikkitousen első sorozatát, ami szintén verekedős ecchi. Ugyanakkor neki köszönhetjük a Boogiepop Phantomot és az egyik Kino no Tabi filmet (Life Goes On), tehát nem mondhatjuk, hogy csak egyféle műfaj vagy hangnem jellemzi a munkásságát.

A Freezing jellegzetes verekedős ecchi, amiben túlzásba vitt testidomokkal rendelkező élénk hajszínű lányok túlméretezett fegyverekkel vagy pusztán ököllel egymásnak esve leszaggatják egymásról a ruhát harc közben. Mindezt fény- és hangeffektek kísérik, és a háttérben néha felsejlik a történet is, küszködve a részek minden egyes percéért, de általában alulmarad a rosszul elmagyarázott sci-fi szövegek, a tipikus ecchi poénok és az akciójelenetek lehengerlő túlerejével szemben.

A történet szerint a nem túl távoli jövőben egy idegen dimenzióból érkező faj, a Nova, megtámadja az emberiséget. Hogy felvegyék velük a harcot természetesen fiatal, dekoratív külsejű lányokra van szükség, a Pandorákra, akiknek a testébe a Novák sejtjeiből kifejlesztett kis hatszögletű tárgyakat ültetnek, amit Stigmatának hívnak. Ettől lesznek a lányoknak szuperképességeik, de hogy ezt kordában tartsák, szükség van még fiatal, esetlen, gyenge fiúkra is, akik korlátozni tudják a lányok erejét. Ezeket a fiúket hívják Limitereknek és párban dolgoznak a Pandorákkal. A sorozat főhőseként debütáló Aoi Kazuya nővére Pandora volt, de harcban elesett, ezért nagyrészt a nővére emlékének hatására dönti el, hogy Limiter lesz. A West Genetics nevű iskola/genetikai labor a színhelye a Pandorák képzésének, Kazuya itt találkozik először Satellizer L. Bridgettel, aki amellett, hogy a legerősebb másodéves Pandora, az Érinthetetlen Királynő gúnynevet is kiérdemelte, mivel nagyon idegesíti, mikor mások hozzáérnek. Ezt egyébként hafefóbiának hívják, és főhősnőnk esetében nyilván egy gyerekkori élmény az oka, amit valamivel később egy krízishelyzetben majd flashbackek formájában meg is osztanak a nézőkkel. Félreértések és más humoros helyzetek sorozata folytán úgy alakul, hogy Kazuya lesz a távolságtartó lány Limitere, már csak azért is, mert emlékezteti a nővérére.

Ezek után még rengeteg szereplőt megismerünk, minden részben látunk új arcokat, és talán a mangában máshogy van, de az animében nem nagyon áldoznak időt a mellékszereplők bemutatására. Ugyanígy nem fordítanak elég időt a technikai háttér kifejtésére és megmagyarázására, csak hallunk mindenféle bonyolult, ámde jól hangzó kifejezést, amiket legfeljebb egy-két odavetett szóval írnak körül, esetleg utólag a rész végén még utalgatnak rá, hogy itt sokkal több van a háttérben. A fő hangsúly, mint már mondtam az akción van és a szokásos ecchi animékben megszokott poénokon. Érdekes módon a harcok nagy része nem is a Novák ellen folyik, hanem az iskolán belül rivalizáló lányok között, akiknek nagy többsége elég kibírhatatlan, alattomos személyiséggel bír. Persze ez érthető, ha egy óriás szörnnyel harcolnának a lányok, az nem lenne annyira ecchi, mintha egymásnak ugranának. Kivéve talán ha csápos szörnyről lenne szó, de a Novák ilyen szempontból kifejezetten unalmasak.


A véleményem talán lesújtónak tűnhet, mégis úgy gondolom, hogy mint ecchi, a Freezing egészen jó. Igazából csak azzal ront a színvonalán, hogy megpróbálja elterelni a figyelmet a tisztán ecchi tartalmakról egy történettel, amit ha jobban kidolgoznak egy egész jó sci-fi/akció anime lehetne, egy kis NGE beütéssel. Talán ezzel akartak kitűnni a többi ecchi sorozat közül, mert a képi világ, a zene, a lányok jellemábrázolása terén legfeljebb közepes szintet sikerült hozni. Annyiban mégis sikeresnek mondható ez a törekvésük, hogy a történet, bár nagyrészt csalódásokra ad okot, valamennyire mégis képes fenntartani az érdeklődést, így a következő részben nem csak azt várjuk, hogy majd még több hiányos öltözetű lányt fogunk látni, hanem esetleg megtudhatunk valami többet a Novákról vagy a mellékszereplők motivációjáról, hátteréről. Ehhez viszont mégis csak jobb a mangát elolvasni, az animében pedig megelégedni a könnyen szakadó ruhákkal és a két főszereplő közti kapcsolat alakulásának figyelemmel követésével.

Eddigi hozzászólások száma: 4


4.

morwen

2012-01-11 16:59:03

Kis érdekesség: az opening zenéje eredetileg egy Hatsune Miku dal volt, szóval amit hallunk az már egy feldolgozás.

3.

Aqualuna

2012-01-11 15:56:58

Kim Kwang Hyun volt a másik alkotó, aki rajzolt, de úgy tűnik, csak ebben a projektben működött egyelőre együtt a storytellerrel.

2.

morwen

2012-01-11 15:03:22

A koreai nevek helyes írásáról fogalmam sincs, én igazából más mangái alapján (Koimoku, Kurokami) ismertem meg Im Dal Young-ot, azokon csak az ő neve van feltüntetve ilyen formában. Egyébként valószínű, hogy tényleg csak sztorit ír és mindig valaki más rajzol, fura hogy inkább az ő nevét szokták csak említeni.

1.

Aqualuna

2012-01-10 18:01:42

Ha koreai a szerző, akkor manwha és nem manga, nem? Vagy hogy is van ez? Az ANN alapján Im Dal Young (aki Lim Dall Young néven is ismert) a történet kitalálója, és nem egyben a rajzolója is. (?) - kérdés