Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2460084

Regisztrált felhasználók
száma:
24322

Online látogatók száma:
3

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1644

Utolsó 5 látogatónk:
fodordani97
2020-05-27 09:51:52
starla-001
2020-05-27 09:20:06
CarlosWaylant
2020-05-27 00:36:32
LZsofHUN
2020-05-26 23:28:44
kuktikula
2020-05-26 21:52:25
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Kemonozume (TV)
The Beast Claw * * * *
ケモノヅメ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:29:10
Létrehozás időpontja: 2011-12-14 20:26:42
Eddig megtekintve: 1786 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Horror; Pszichológiai; Romantika; Természetfeletti;
Epizódok száma:
13
Japán megjelenés éve: 2006

Ismertető:

Egyedi vizuális élményben lehet része annak, aki megnézi ezt a sorozatot. Az anime megrajzolása legalábbis elsőre szemet szúrhat mindenkinek, mert nem követi a hagyományos „animés” stílust, ezért szükséges egy kis nyitottság a sorozat végignézéséhez. A kezdeti nyitottság jutalma pedig egy klasszikus, mégsem sablonos történet lesz, felnőtt jellemekkel, önreflektáló, gondolkodó szereplőkkel, és dinamikusan változó személyközi kapcsolatokkal. Ezek adják az alapját az anime dramaturgiájának, ami sokkal kiszámíthatóbb, és megszokottabb, mint az ábrázolás.

A Kemonozume egy Rómeó és Júlia típusú szerelmestörténet, a sors által megáldott/megátkozott párral, akiknek a családjaik halálos ellenségek ősidők óta, és mikor lehetőségük nyílik rá, módszeresen irtják is egymást. A kis csavar az, hogy családok helyett szörnyek harcolnak emberekkel, pontosan egy harcművészeti iskola tagjaival. Momota Toshihiko a Kifuuken tagja, családja már nemzedékek óta azzal foglaltoskodik, hogy emberevő szörnyekre vadászik. Az idők során alkalmazkodtak a technika fejlődéséhez, de az életmódjuk nem sokat változott, és a kardot még mindig nagyobb becsben tartják bármilyen modern fegyvernél. Féltestvére, Kazuma a haladás híve, többre értékeli a lőfegyverek hatékonyságát a kardvívás tisztességével szemben. Mindketten a Kifuuken vezetőjének a fiai, de az örökös Toshihiko, mert ő a legjobb harcos a szervezetben, és értékrendje is közelebb áll apjáéhoz. Nem meglepő, hogy Kazuma irigykedik rá, és nem csak emiatt. Ugyanis titokban vonzódik Toshihiko gyerekkori barátjához Kaminoki Riéhez, aki persze az idősebb fiúért rajong. Toshihiko egyenesnek tűnő életútja akkor vesz egy hajtűkanyart, mikor megismeri Kamitsuki Yukát és első látásra belészeret. Szerelme csak tovább bonyolódik, de nem múlik el, mikor felfedezi, hogy Yuka is egy szörny. Először úgy tűnik mintha elveszne az újonnan felfedezett érzelmek, az első szerelem káoszában, de aztán mégis magára talál, és mindennél erősebb elszántsággal dönt úgy, hogy megszökik párjával. Az árulóvá lett Toshihiko nyomába ered a Kifuuken, féltestvére, Kazuma vezetésével, de Yuka családja sem nézi jó szemmel a lány újdonsült barátját, így a frissen egymásratalált pár vesszőfutását két üldöző fél követi, akik még egymásba is belecsípnek lépten-nyomon.


Az anime legerősebb oldala maguk a szereplők. Mind felnőttek, kialakult, bár néha szélsőséges vagy furcsa értékrenddel, ugyanakkor sokszínűek, nem lehet őket egy mondattal elintézni, mert általában több motivációjuk is van. A szörnyeknél ehhez még hozzájön az emberevés miatt valami kis idegenség, de még ők is különböző erkölcsökkel rendelkeznek, nem esztelen sorozatgyilkosok. Természetesen nincs jó és rossz oldal, az emberek ugyanolyan, vagy még nagyobb gonoszságokra is képesek, mint a szörnyek, és az anime végig kínosan ügyel arra, hogy ne szimpatizálhassunk egyik oldallal sem, kivéve persze a szerelmes párt, akik ilyen szempontból a harmadik oldalt képviselik, mivel a másik kettő kitaszította őket. A jellemábrázolás mellett a dramaturgia is nagyon el lett találva, néhány szereplő között érezzük működni a kémiát a jelenetekben, pl. Rie és Kazuma, bár csak mellékszereplők, ellentmondásos kapcsolatuk alakulása Toshihiko távozása után ugyanúgy le tudja kötni a figyelmünket, mint a főszereplők sorsának alakulása. Nemcsak a szereplők, hanem a köztük levő kapcsolat sem olyan sablonos. A főszereplők románca előtt is több akadály áll, mint a két őket üldöző fél, hiszen Yuka szörnyként nem igazán tud hosszútávon együttélni egy emberrel, a végső megoldást azt jelenthetné számukra, ha Yuka emberré válhatna, vagy Toshihiko lehetne szörny. Lényegében ez lesz a homályos célja utazásuknak.

A Kemonozume kellemes felüdülés az ugyanaból a vizuális készletből építkező animék után, amikben szinte csak a haj és a szemszín alapján tudjuk megkülönböztetni az azonos korú szereplőket. Ehelyett a karakterek vázlatosak és elnagyoltak, egyszerű ceruzarajzok, a háttér pedig időnként még ennél is felületesebb. De ez ne tévesszen meg minket, nem ovisokkal rajzoltatták meg az animét, egyszerűen csak ilyen a stílusa. Ehhez a stílushoz pedig teljesen passzol a jazz zene, ami aláfestésül szolgál a sorozathoz, és kicsit borongósabbá, cinikusabbá teszi az anime légkörét. Értékelnünk kell az ilyen animéket, mert amellett, hogy felmutatnak valami újat, valami egyedit, a mélyükön ott rejlenek a már ismerős tradicionális értékek is. A Kemonozume nem hirdet forradalmat, nem mutat új utat. Nem vágja az arcunkba, hogy mennyire hozzászoktunk a tömegesen termelt népszerű animék képi világához. Valójában ugyanolyan szórakoztató céllal készült, mint a társai, csak talán a története igényesebb. Elsőre persze az zökkent ki, amit látunk, de ebben az esetben szerintem inkább a szereplőkre és a történetre kell odafigyelnünk, mert ezen a téren sokkal többet tud nyújtani az anime egy kezdeti meglepődésnél.


Figyelem, a videó is erősen korhatáros, 16 éven aluliaknak megtekintését nem ajánljuk!
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.