Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2413833

Regisztrált felhasználók
száma:
23866

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1634

Utolsó 5 látogatónk:
lilittha
2019-12-06 16:24:03
Csabesz
2019-12-06 16:22:13
barbarastar
2019-12-06 13:42:27
StellArt
2019-12-06 12:59:38
kacsa288
2019-12-06 12:55:33
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

S no Yuiitsu M no Zettai (Manga)
* * * *
Sの唯一 Mの絶対

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2012-03-29 10:40:32
Létrehozás időpontja: 2012-03-28 16:19:00
Eddig megtekintve: 1577 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Manga
Műfaj: Romantika;
Kötetek száma:
1
Japán megjelenés éve: 2007
Alkotó(k): Touma Rei

Ismertető:

Ez az egykötetes manga lényegében 5 oneshot Touma Rei munkáiból, amely a Flower Comics Cheese! nevű magazinjában jelent meg először. Mindegyik oneshot külön történet, természetesen a szerelemről. Mivel erotikus utalások illetve jelenetek is vannak benne, ezért inkább csak a felnőttebb korosztály számára javasolható az elolvasásuk.

Akkor lássuk sorban a történeteket!

1. Solely S, Absolutely M:
Ez a oneshot lényegében a címadó történet, és ha valakinek ismerős az S-M (és nem a Sailor Moon, hanem felnőttebb értelem alapján), nos igen, valóban a szado-mazo párosításra utal. ^^ A szado fél, vagyis az uralkodó ez esetben a lány, Satou Sawako, aki gyerekkoruk óta barátja a mazo félnek, vagyis a fiúnak, akit Mamiya Mamorunak hívnak, tehát a nevek kezdőbetűiben is visszacseng az S-M. :) Mikor gyerekek voltak, Mamiya félős kisfiú volt, akit az erős egyéniségű Sawako mindig megvédett, de ugyanakkor ki is használta a fiú hálás lojalitását. A történet idején már középsulisok, Mamiya helyes, csinos, okos, sportos fiú, akiért sokan odavannak, de hasztalan, Sawakónak viszont egyetlen parancsára ugrik, mint valami hím rabszolga. A Hercegnőnek és a Szolgájának csúfolják őket. Sawako úgy hiszi, ez mindig is így lesz, ám a fiúnak egyszercsak mégis más elképzelései támadhatnak…

2. Jitterbug:
Akane 16 éves, édesanyja nevelte fel, akit nagyon szeretett, ám egy betegség révén fiatalon elveszített. Azt hitte, árva és senkije nincs, ám egyszerre csak kiderül, hogy van egy híres zeneművész apja és három fivére, akik mind zenélnek, közülük a legfiatalabbik pont úgy zongorázik, hogy az a lányt teljesen anyjára emlékezteti. Akane megpróbál beilleszkedni új családjába, ám bonyolódik a helyzet, amikor úgy fest, nem teljesen testvéri érzelmek kezdenek kibontakozni közte és egy évvel fiatalabb „öccse” között…

3. My Dear Cat:
Hosoya Mizukit egy napon, mikor barátjával randizik, megbabonázza egy felemás szemszínű macska, majd hazafele menvén belebotlik egy ugyanolyan szemű – baloldalt jeges kék, jobboldalt forró barna – srácba, aki lázasan összeesik ezért kénytelen hazavinni magához. A fiút Ruinak hívják, és meglehetősen különösen viselkedik: kisgazdájának hívja a lányt, miután kéri, hogy fogadja örökbe, a második emeleti ablakon át közlekedik (és természetesen leugortában talpra esik), és egyéb dolgaiban is igencsak emlékezteti viselkedése Mizukit egy kandúréra… De hát ott a lány barátja is, aki még rajta is kapja őket egy igencsak félreérthető helyzetben!

4. Bet!!
Touko titokban szerelmes az iskola roppant népszerű fiújába, Saekibe, ezért szeretne róla egy képet…ám mikor mobiljával elkészíti a vágyott relikviát, igencsak olyan helyzetben sikerül, ami Saeki számára kellemetlen lehet, ezért mivel a lány magától nem hajlandó törölni a felvételt, fogadást kötnek. Ha Saeki egy hét leforgása alatt eléri, hogy Touko beleszeressen, akkor a lány törli a képet, egyébként megtarthatja. Touko valami eszementség hatására belemegy a fogadásba, és mindjárt másnap randizik is Saeki-kunnal…

5. Love Planetarium (avagy Romance Planetarium):
Fukaya Satoko éppen iskolaváltásra készül, ezért addigi fiúja dobja, mondván, nincs értelme a távkapcsolatnak. Az elkeseredetten síró lányt a bámulatosan jól kinéző, de veszélyes különcnek tartott felsőbbéves Nanasawa Kouki próbálja azzal „vigasztalni”, hogy megmutatja neki saját készítésű planetáriumi szobáját, a srác ugyanis asztrológia-bolond. Bár keményen húzza-cukkolja a lányt, mégis mintha törődne vele, és Satokónak megtetszik a fiú, ámde hogyan fogadhatná el közeledését, amikor éppen költözőben van?

A 6., ráadás Extra, az M’s Dejection címet viseli, ami lényegében néhány kiragadott extra oldal a kötet címadó történetéből (nemigen tesz hozzá semmit).


Vélemény: Oneshotot könnyű elrontani, azt hiszem, kevés az igazán jó, mert rövidségük miatt a történet sokszor elkapkodott, elnagyolt. Ennél a mangakötetnél is ez a helyzet. Mire kibontakozna az alapszituáció, már annyira benne járunk az „oldalszámban”, hogy nagyon gyorsan össze kell hozni a szerelmi bonyodalmat, olykor több-kevesebb erotikát is lopva bele, mely a legtöbb esetben eléggé „odaszalajtottnak” és nem oda valónak tűnt. Aztán minden bonyodalom olyan gyorsan megoldódik, hogy az olvasó csak néz: ezért érdemes volt megírni/rajzolni? A történetek közül nekem a második, Jitterbug tetszett a legjobban, mert még annál volt a legkevésbé elkapkodott, de igazából ez is egy hosszabb mangát kívánt volna.
Néhány szó a rajzolásról: nem rosszabb, nem jobb az átlagnál. A bishouneneket elég jól megrajzolja a mangaka, de nagy hibája, hogy fiú és lány szereplői is eléggé kiköpött azonos kaptafára készülnek, az ember nehezen tudná megmondani, melyik melyik oneshotban szerepelt csupán kép alapján, na jó, a lányoknál a hajhosszúságot variálja kicsit, a fiúknál meg hol van szemüveg, hol nem, ebből a trendből egyetlen kilógó a 3. történet Ruija, aki szőke és ugyebár felemás szemű. Szóval meglehetősen unalmasak a karakterek, bár a rajzstílus eléggé letisztult.
Összességében, nincs nagy véleményem erről a mangáról, kb. annyi, hogy ha valakinek nincs jobb dolga és vágyik egy „gyors limonádéra”, akkor elolvashatja. (Mindazonáltal találkoztam már rosszabbal is hasonló oneshot gyűjtemények között.)

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.