Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542594

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
Minonna
2021-04-14 17:39:28
Grimlock
2021-04-14 15:39:47
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Ojamajo Doremi # (Sharp): The Movie (Movie)
Bothersome Witch Doremi Sharp Movie: Pop and the Magical Cursed Rose * Useless Witch Doremi Sharp: The Movie * * *
おジャ魔女どれみ♯

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2012-01-28 11:01:40
Létrehozás időpontja: 2012-01-22 22:29:46
Eddig megtekintve: 2756 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Jillian

Típus: Movie
Műfaj: Komédia; Mágia; Mahou Shoujo (Magical Girl); Shoujo;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 2000

Ismertető:

Az Ojamajo Doremi című sorozathoz két film is készült. Kicsit furcsa lenne ezt a két filmet valódi filmként kezelni, ugyanis egy-egy epizód alig 26-27 perces, szerintem az „egy kicsit kibővített anime epizód” elnevezés jobb lenne. A most bemutatott kisfilm 2000 nyarán jelent meg a Toei Animation nyári vásárán. A történet az Ojamajo Doremi Sharp idején játszódik, valamikor a 16. és a 37. epizód között. A főszereplő pedig Pop, akinek története a testvéri szeretet erejére mutat rá a nézőknek.

A film azzal kezdődik, hogy Pop az éjszaka leple alatt épp az aktuális boszorkány vizsgájára igyekszik a seprűjével, de mindezt a mozgást nem tudja elég halkan végrehajtani, és ezzel felébreszti az addig édesen alvó Hana-chant. A kisbaba a sírás helyett inkább a kalandot választja, és az átjárón keresztül követi Popot a Boszorkányok világába. Egy kis idő elteltével Pop sikeresen leteszi a vizsgát, de nincs ideje a nagy örömködésre, mert észreveszi az égbolton tovalebegő Hana-chant (akit illenék nem csak úgy hagyni továbbra is lebegni). Szerencsére még időben utoléri a Királynő kertjében, ám ekkor egy csodaszép virágra lesznek figyelmesek, amit vétek lenne ott hagyni, és a kislányok magukkal viszik a virágot az emberek világába. Mire Pop hazatér, addigra otthon a lányok már kétségbeesetten keresik a kis Hanát. Ezért Pop sikeres vizsgájának ünneplése elmarad, helyette Doremi alaposan leteremti a húgát, amiért az felelőtlen módon magával vitte a kisbabát a Boszorkányok világába. Ezzel pedig rendesen beletapos Pop lelkébe...
Pop bánatában elszalad, és közben magával viszi a virágot is, aminek varázserejére csak ekkor derül fény. Ugyanis a virág, amit magával hozott, az a "Boszorkány királynő szíve" nevet viseli, és különleges varázserővel rendelkezik, hiszen teljesíti az emberek kívánságát, különösen a gonosz kívánságokat. (Ennek még a virágon is látható jelei vannak, ugyanis egy-egy gonosz kívánság után a fehér virág színe egyre sötétebb lesz.) Persze Pop már rögtön az első alkalommal rosszat akar, és azt kívánja, hogy Doremi váljék egy kisegérré. És ezzel elindul a lavina! A virág elszabadul, és elkezdi teljesíteni a városban élők vágyait, amik miatt csak egyre kaotikusabbá válik a helyzet. Egy dolog maradhat hátra, Pop elindul megkeresni a nővérérét, a lányok pedig a virágot, mielőtt még nagyobb baj lenne.


Ahogy látszik, maga a történet továbbra sem túl komoly, helyette a néző kap egy rövid, kellemes kikapcsolódási lehetőséget. A grafika a sorozathoz képest sokkal kidolgozottabb, új openinget nem készítettek, a záróképsor változott egyedül az animéhez képest. Elsősorban azoknak ajánlom a kisfilmet, akik egy rövid kikapcsolódásra vágynak, másrészt szerintem az is nyugodtan megnézheti, aki magát a sorozatot nem nagyon ismeri, hiszen kellemes kis kedvcsináló tud lenni az animéhez. :)


Figyelem! Aki nem akarja elspoilerezni magának a film végét, az ne nézze meg a videót!

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.