Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2542611

Regisztrált felhasználók
száma:
25485

Online látogatók száma:
4

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1670

Utolsó 5 látogatónk:
Chrian89
2021-04-14 22:58:54
RossDoon
2021-04-14 22:01:05
littlepetra
2021-04-14 21:17:52
ginax
2021-04-14 20:25:05
Lilian-san
2021-04-14 18:08:08
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2021 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Yousei Florence (Movie)
Fairy Florence * A Journey Through Fairyland * * *
妖精フローレンス

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2012-03-01 12:08:00
Létrehozás időpontja: 2012-03-01 11:59:09
Eddig megtekintve: 3405 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Aqualuna

Típus: Movie
Műfaj: Fantasy; Romantika; Shoujo;
Epizódok száma:
1
Japán megjelenés éve: 1985
Alkotó(k): Tsuji Shintaro

Ismertető:

Michael egy kedves és jó fiú, aki zenét tanul, oboán játszik, és nagyon szereti a virágokat. Olyan szívesen tölti a konzervatórium üvegházában az időt, hogy rendszeresen elkésik a próbákról és elhanyagolja a gyakorlást, inkább a virágoknak játszik szívesen. Egy napon talál egy hervadó begóniát, amit megment. A begóniából egy Florence nevű kicsiny tündér kél életre, hogy köszönetet mondjon a fiúnak és tolmácsolja a virágok háláját gondoskodásáért. Sajnos a tündérrel való csodálatos élmény után Michael megint elkésik, és mivel a zeneprofesszor úgy gondolja, nem koncentrál eléggé a zenére és zavarja társait is, elbocsátja a zenekarból. Kirúgatása után az összezavarodott Michael már azt sem tudja, akar-e egyáltalán zenész lenni még. Ekkor ismét találkozik a szép Florence-szel, és a tündér varázspálcája segítségével elviszi őt a virágok, a virágtündérek birodalmába.
Michaelt csodálatos világ várja, teli csupa-csupa különleges kis lénnyel. Van közöttük olyan is, aki első látásra gonosznak látszik, és meg akarja szerezni a varázspálcát. Michael múltja, zenéhez való kapcsolata is vissza-visszaköszön, hiszen a fiú tehetséges muzsikus lenne, hiába akar elszökni a felelősség alól. Közben Florence-szel egymásba szeretnek (ki ne szeretne bele egy szépséges tündérlányba?), de vajon lehetnek-e boldogok együtt? Úgy tűnik, mindig van valami, ami közéjük állna, széjjelválasztaná őket. Vajon élhet-e egy ember a tündérek birodalmában, ha már egy tündér nem élhet az emberi világban? Beteljesedhet-e szerelműk? És vajon mi lesz Michael zenéhez való kapcsolatával és jövőjével?

Mindez kiderül ebből a bár régies, de bájos animéből, ami telidesteli van zenével. Nagyrészt klasszikus zenei darabok csendülnek fel rengetek szerzőtől, mint Strauss, Beethoven, Brahms, Mozart, Csajkovszkij, Rimszkij-Korszakov, Debussy, Mendelssohn, Elgar (a felsorolás a teljesség igénye nélkül, és semmi diszkriminancia, csak most ezek jutottak eszembe), de japán készítésű zenék illetve dalok is találhatóak, Yamamoto Naozumi jóvoltából. Az animét a Sanrio Stúdió készítette (pl. az Unico, vagy a Shiriusu no Densetsu alkotói is ők voltak), ez volt utolsó movie-ja egészen 2007-ig. A rajzstílusa elég jellegzetes, már a Siriusnál is megemlítettem a nyilvánvalóan látszó Disney-beütést. Konkrétan, ez a film legalább 80%-ban Disney Fantáziájára üt, de ugyanakkor sikerült egy bájos kis háttértörténettel megadniuk a módját. Érdekesség, hogy még más anime figurák is megjelennek röpke villanásnyira benne, pl. Hello Kitty. ^^

Összességében, a történet tetszett, igazi klasszikus tündérmeseszerű, akár Grimm vagy Andersen is írhatta volna. A rajzolás a kornak és a stúdiónak megfelelő, de akadnak benne szép képek. A zene viszi előre az egészet, természetesen nagyzenekari előadásban kapjuk, és a konklúzió és lezárás is kerek egésszé formálja. Ajánlom azoknak, akik 1) szeretik a zenét, közte a klasszikus zenét 2) szeretik a tündérmeséket 3) nem zavarja őket egy anime régies megjelenése/rajzolása illetve a Disneys beütések 4) egyszerűen egy kellemes kikapcsolódást, családi rajzfilmnézést szeretnének 5) ja, és természetesen kiváló anime a gyerekeknek!


A videón egy romantikus részletet láthattok az animéből Edward Elgar Salut d'Amour (azaz "Tisztelgés a szerelemnek") című zenedarabjára.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.