Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2504752

Regisztrált felhasználók
száma:
24805

Online látogatók száma:
0

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1656

Utolsó 5 látogatónk:
DarkDay
2020-11-26 08:11:58
.T.A.
2020-11-26 01:26:19
koneko
2020-11-25 22:38:16
Lucidus
2020-11-25 20:51:34
CloudControll
2020-11-25 18:41:21
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Deep Love: Pao no Monogatari (Manga)
Deep Love: Pao's Tale * * * *
Deep Love パオの物語

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2012-03-20 13:17:27
Létrehozás időpontja: 2012-03-16 00:19:35
Eddig megtekintve: 1774 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Jillian

Típus: Manga
Műfaj: Dráma; Pszichológiai; Shoujo;
Kötetek száma:
2
Japán megjelenés éve: 2005
Alkotó(k): Yoshii Yuu

Ismertető:

A Deep Love sorozat eddigi részeiről nyugodtan megállapíthatjuk azt, hogy nehezen emészthetőek. Nem kifejezetten az a mangasorozat, amit valaki egy ültő helyében le tud darálni, hanem minden egyes részt meg kell emészteni, el kell merengeni rajtuk, ki kell szomorkodni magunkat a folytatás előtt. Különösen igaz ez akkor, ha erről a két kötetről beszélünk. Ez a történet ugyanis magasan a legdepressziósabb, legkegyetlenebb, legmegrázóbb az összes közül.

A főhős ezúttal Pao, aki sokak számára ismerős lehet, ugyanis ő volt az a borzasztó rossz állapotban lévő kiskutya, akit megtalált és magához vett Ayu. De hogy került ilyen rémes helyzetbe a kutyus? Nos, erre ad választ az első kötet, amely az eddig bemutatott részekkel ellentétben egyfajta előzménykötetként értelmezhető.

"Hinnünk kell a gazdáinkban! Bármi is történjék, ne vádoljátok őket!"

Nello egy megkínzott szerencsétlen nősténykutya, akire két kislány talál rá. A két gyermek megígéri, hogy Nello még egyszer nem fog ilyen helyzetbe kerülni, ők örökké vigyázni fognak rá. Hamarosan meg is születnek Nello kölykei, 3 aranyos kiskölyök: Toto, Koro és Pao. De az idilli állapot sajnos elég tiszavirág életű, ugyanis a családi vállalkozás tönkremegy, a család a végrehajtóktól való félelem miatt elmenekül otthonról, és a kutyákat némi élelemmel hátrahagyják. Nello az életét is feláldozza, csak hogy a kölykei életben maradhassanak. De ezután a 3 kiskutya sorsa még nehezebbre fordul, és magukra maradva kell küzdeniük tovább, hátrahagyva anyjuk tanításával, miszerint hinniük kell a gazdáikban!

Az első kötet eseményeit röviden így lehetne összefoglalni, ahogy sejthető jelen esetben a fő téma az emberi kegyetlenség és az állatkínzás lesz. Be kell, hogy valljam, hogy mivel kiskorom óta mindig volt háziállatom és állatvédő vagyok, ezért számomra ez a kötet volt a legborzasztóbb az összes Deep Love közül, és ennyire még nem sok manga olvasásával szenvedtem meg, szívem szerint egy-két fejezetet át is lapoztam volna. Így ezt a kötetet csak a tényleg nagyon hű Deep Love rajongóknak ajánlom.

Viszont a második kötetet már sokkal szívesebben ajánlom mindenkinek, ugyanis ez már az Ayu no Monogatari egy kicsit más szemszögből történő bemutatása, és az ottani események rövid összefoglalója. Kiderül, hogy nagyon is van létjogosultsága annak, hogy Pao külön történetet kapjon, hiszen egy-egy esemény végkimenetelében Paónak is nagy szerepe volt. Az események sodrása közben megérti anyja kérését, és végre talál olyan embert (Ayut), akiért megéri küzdenie.

Kicsit szomorú abba belegondolni, hogy aki kapcsolatba került Ayuval, arra a biztos szenvedés vár. Talán vigasztalásként az lebegjen a szemünk előtt, hogy Paóval a későbbi kötetekben is találkozunk, és valóban tudjuk azt is, hogy megértette és megtanulta anyukája tanítását. Viszont ezen kötetek esetén valóban fontos, hogy tényleg csak az olvassa el őket, aki elég lelkierőt érez magában, mert főleg állatvédőként, és állatszerető emberként borzasztó abba belegondolni, hogy vannak olyan emberek a földön, akik képesek a védtelen állatokat bántani. Ennek tekintetében sokkolja magát mindenki!

Eddigi hozzászólások száma: 4


4.

Aqualuna

2012-03-21 09:48:18

Mondjuk nem én mentem összeszedni az állatkákat, én már csak utána láttam őket viszonylag ellátott állapotban, de azért volt durva eset. :( - szomorú

3.

Jillian

2012-03-20 22:04:31

Le a kalappal előtted, Aqualuna! Nem hiszem, hogy tudnám utánad csinálni, mert nekem még újraolvasni is épp elég nehéz volt az első kötetet.

2.

dyvolie

2012-03-20 14:47:09

Szintén zenész...

1.

Aqualuna

2012-03-20 13:18:49

A többit nem tudom, de ezt lehet elolvasom. Mivel magam is voltam önkéntes állatvédőknél, nem hiszem, hogy újat tud mutatni az emberi kegyetlenségről, sajnos. :( - szomorú