Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2341582

Regisztrált felhasználók
száma:
23144

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1612

Utolsó 5 látogatónk:
tati15
2019-04-25 13:56:04
Kanade
2019-04-25 13:56:01
kacsa288
2019-04-25 13:38:01
GizmoHUN96
2019-04-25 13:21:42
Frost
2019-04-25 12:29:06
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2019 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 861 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Guilty Crown (TV)
* * * *
ギルティクラウン

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2012-05-19 11:40:00
Létrehozás időpontja: 2012-03-25 12:17:59
Eddig megtekintve: 2697 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: Takumi

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Fantasy; Kaland; Mecha; Sci-fi; Természetfeletti;
Epizódok száma:
22
Japán megjelenés éve: 2011

Ismertető:

A Guilty Crown 2011 őszén indult útjára Japánban a népszerű noitaminA blokk keretein belül. Egy posztapokaliptikus alternatív jövőbe kísér el bennünket a sorozat.

Történet:

2029 karácsonyán egy hatalmas tragédia rázta meg Japánt. A szigetországot ugyanis egy meteoritbecsapódás után ekkor támadta meg egy rejtélyes vírus, amely emberek százezreit mészárolta le. A rejtélyes betegség az emberi test kikristályosításával pillanatok alatt elporlasztja áldozatait, az általa végzett pusztítás pedig olyan mértékű volt, hogy a szörnyű betegséget "Apokalipszis Vírusnak" nevezték el. 2029 karácsonya azóta az "utolsó karácsony" néven vonult be a japán történelembe.
A szigetország, mivel nem tudta egyedül megfékezni a gigászi méretű katasztrófát, külföldről kért segítséget. Egy nemzetközi fegyveres szervezet, az ENSZ által felügyelt GHQ segítségével végül sikerült többé-kevésbé normalizálni a helyzetet az országban, azonban Japán ezzel együtt elvesztette a függetlenségét is, ugyanis a GHQ átvette a felügyeletet.
Tíz évvel később, 2039-ben kapcsolódunk az eseményekbe, amikor is a Shougisha nevű japán ellenállókat tömörítő szervezet céljául tűzte ki hazája felszabadítását. Hamarosan velük kerül kapcsolatba Ouma Shuu is, egy 17 éves középiskolás fiú, aki az Egoist nevű zenekar frontemberének, Yuzuriha Inorinak köszönhetően lép kapcsolatba a lázadókkal.
Shuu először nagyon ingatag, és ódzkodik csatlakozni a Shougishához, azonban hamarosan rá kell döbbennie, hogy pusztán a lázadókhoz köthető minimális kapcsolata miatt is felfigyelt rá a hatalom, így választás elé kerül: vagy az elnyomóknak segít felszámolni a lázadó csapatokat, vagy pedig maga is a rendszer ellenségévé válik, és annak megdöntésére tör. Bár nem könnyen, de Shuu végül a Shougishával tart, de kezdetben egyáltalán nem találja helyét a csapatban. Ez akkor változik meg, amikor kiderül, hogy Shuu birtokosa a királyok erejének, tehát mások void genomját, vagyis lelkét fizikai fegyverré tudja változtatni. Innentől nincs megállás, a fiúnak lassan a lázadók vezetőjévé kell válnia, így megkezdődhet a harc az ország felszabadításáért. Azonban nem csupán a hazájuk, illetve saját életük lesz a tét, de a tíz évvel ezelőtti események szorosan kapcsolódni fognak majd magukhoz a főszereplőkhöz is.


Fontosabb szereplők:

Ouma Shuu:
17 éves középiskolás diák, egyben az Egoist zenekar, és Yuzuriha Inori nagy csodálója. Akkor válik az események főszereplőjévé, amikor kiderül, hogy birtokolja a királyok erejét, vagyis mások lelkét ki tudja emelni a testükből, így fizikai fegyverré alakítva azokat. Shuu kezdetben nagyon gyenge és bizonytalan jellem, és sokat kell szenvednie, még elnyeri a lázadók bizalmát és barátságát. Shuu Inorinak köszönhetően kerül kapcsolatba a Shougisha csoporttal, de a GHQ is megkörnyékezi idővel, hogy legyen tégla a lázadók között.
Seiyuu: Kaji Yuuki.

Yuzuriha Inori:
A fiatalok körében népszerű énekesnő, egyben a lázadók egyik oszlopos tagja. Inori hallgatag és nagyrészt kiismerhetetlen jellem. Érdekesség, hogy a sorozat zenéit a valójában nem létező Egoist zenekar jegyzi, és Inori, mint énekesnő sokszor maga a dalok előadója. Bár legtöbbször csendes, a történet előrehaladtával érezhető, hogy szavak nélkül is egyre jobban kötődik Shuuhoz.
Seiyuu: Kayano Ai

Tsutsugami Gai:
A Shougisha vezetője, valódi ellentéte Shuunak. Erős jellem, igazi irányító, így kezdetben nagyon gyengének és használhatatlannak tartja Shuut. Szorosan kapcsolódik Shuu múltjához, de hogy miért, az majd csak a sorozat végén fog kiderülni. Gai nagyon kötődik Inorihoz, ennek okára is csak a sorozat utolsó felében derül fény.
Seiyuu: Nakamura Yuuichi


Az anime világképéhez köthető fontosabb fogalmak:

Apokalipszis Vírus: Egy meteorbecsapódás útján a Földre került pusztító vírus, amely a test kikristályosításával nagyon rövid idő alatt végez áldozatával. Japánban még tíz év alatt sem sikerült teljesen megfékezni a kórt. A GHQ ugyan kifejlesztett egy ellenszert, de ugyanekkor ezt saját céljaira is használja, sokszor ártatlanok életét sem kímélve.

GHQ: Az ENSZ égisze alatt működő nemzetközi katonai szervezet, amely tíz éve diktatórikusan irányítja Japánt. Feladata továbbra is a rend fenntartása, különös tekintettel az ellene lázadó Shougisha csoport felbukkanása után.

Anti Bodies (Special Virus Countermeasure Force): A GHQ elit fegyveres egysége, melynek fő feladata az Apoklipszis Vírus terjedésének megakadályozása. Veszély esetén korlátlan jogokkal rendelkeznek, akár erőszakos tevékenységet is végezhetnek a lakosság kárára. Ezt a helyzetet az egység pszichopata parancsnokai és katonái sokszor ki is használják.

Shougisha: Lázadó csoport, mely a GHQ diktatúrájának eltörlését tűzi ki célul. Lényegében az ő személyük körül bonyolódik a cselekmény, bár a későbbiek során, a történet előrehaladtával a szervezet jelentősége csökken.

Endlave: Óriás harcirobotok, amelyeket a GHQ katonái az agyukkal irányítanak. Az anime eseményeikor a harmadik generációs Endlave-ok vannak használatban.

Void Genom: Egy genetikai fegyver, amelyet a "Királyok ereje" segítségével lehet aktiválni. A lényege, hogy egy erre képes személy, a segítségével kiemelheti bárkinek a lelkét, feltéve, ha az 17 év alatti személy. Az emberi lélek a kiemelés pillanatában egy tárgy alakját veszi föl, így voltaképpen fizikailag bármilyen megjelenésű lehet. Főleg a fegyveres jellegű voidok hasznosak a Shougisha számára, így a harc fontossága miatt később használhatóság szerinti kasztokba sorolják az embereket.


Vélemény:

Mint látható, a Guilty Crown egy posztapokaliptikus, alternatív jövőbeli világban játszódik. A világkép érdekes, bár sajnálatra méltó, hogy sok szempontból nem eléggé kidolgozott és részletes. Sajnos a főbb szereplőkön kívül a mellékszereplőkkel sem foglalkozik eleget az anime, pedig néhányan nagyon érdekes személyiségek, de idő híján, vagy egyszerűen más okokból főleg csak a három főszereplőre koncentrál a sorozat. A zenék jók, az egyik erős pontját adják a sorozatnak, az animáció és grafika is végig első osztályú.
Sajnos az ígéretes kezdés után sokat zuhan a történet minősége, így csupán csak kezdőknek lesz érdekes ez a sci-finek is csak fenntartásokkal nevezhető sorozat.

Videó bemutató:

A videó megtekintéséhez be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások száma: 1


1.

GG

2012-05-21 20:48:58

Gratulálok, nagyon jól sikerült ez a leírásod.