Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2495335

Regisztrált felhasználók
száma:
24709

Online látogatók száma:
1

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
TimeLord
2020-10-26 16:16:18
Xagoo
2020-10-26 13:28:17
AttilaKovács
2020-10-26 12:46:18
Sylvuh
2020-10-26 01:01:53
ErenJager
2020-10-25 22:25:10
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Shigurui (TV)
Death Frenzy * * * *
シグルイ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:58:37
Létrehozás időpontja: 2012-04-05 10:31:47
Eddig megtekintve: 1895 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Akció; Dráma; Pszichológiai; Történelmi;
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2007

Ismertető:

A 17. századi Japánban játszódó anime egy olyan valósághű, ám mégis különös, egyedi világot tár fel előttünk, amire csak kevés történelmi anime képes. A legtöbb történelmi korban játszódó anime vagy gyerekeknek készült bugyutaság varázslókkal meg misztikus szörnyekkel, vagy pedig történelmi dráma, amiben a kor csak díszletként és háttérként szolgál a szereplők között kibontakozó konfliktusoknak. Az utóbbiakban viszont mégis jelen van egyfajta idealizálás, sőt, a japánok számára talán valami nosztalgia is, az aranykor, vagy legalábbis egy egyszerűbb, világosabb, érthetőbb kor iránti vágyakozás. A Shiguruiból ez teljesen hiányzik. A japán középkort úgy ábrázolja, ahogy azt a fennmaradt írásokból ismerjük: egy zavaros, véres korként, amiben minden jog a nemeseknél, a földesuraknál volt, ahol a fegyver hatalmat jelentett, és a köznép akkor járt jól, ha észrevétlen tudott maradni egész életében. Persze ez csak háttér.

Az anime első részében rögtön megismerjük a két rivalizáló felet, akikről szólni fog az anime. A sztoikus Fujiki Gennosuke a Kogan-ryuu iskola követője, a szamuráj erkölcs megtestesítője, annak minden számunkra néha furcsának tűnő tanával. Irako Seigen ugyancsak a Kogan-ryuu stílust használja, de ambíciója évek óta az, hogy Gennosukét túlszárnyalva ő legyen az igazi örököse a híres harcművészeti stílusnak. Kettejük harcáról szól az anime, tele intrikával és véres összecsapásokkal.


Az anime hangulata olyan, mint egy történelmi színdarabé. Nincs benne sok zene, természetes hangeffekteket használ. A történet is egyszerű, nincsenek nagy csavarok. A karakterek mind egyéniségek, a mellékszereplők is emlékezetesek és elég életszerűek. Ugyanakkor mégis furcsák, és sokszor inkább torzszülötteknek tűnnek. A Kogan-ryuu mestere, az őrült Iwamoto Kogan idős korára már egyáltalán nem mondható emberinek, mégsem tűnik úgy, hogy bármit eltúloztak volna. A legtöbb szereplő inkább a történet folyamán fordul ki önmagából, ami aztán sokszor testi torzulásokkal is jár, és ez nagyon jól szemlélteti erkölcsi és jellemtorzulásukat. Jó példa erre a fél karját elvesztő Gennosuke, aki hátizmaival próbálja pótolni az elvesztett végtagot, így teljesen eltorzul a teste a sok edzéstől. De még az öreg Kogan lánya, Mie is eltorzul, mikor koplalni kezd, passzívan ellenállva apja akaratának.

A Shigurui is egy történelmi dráma, ármánnyal és szerelemmel, meg persze szamurájokkal, de idealizálás helyett groteszk szereplőket kapunk, akiknek mélyen emberi mivoltuk (szépségük?) torzságukban rejlik, egy sötét, erőszakos, mégis elegáns világot, és egy lassan kibomló, következetes történetet, ami hitelességében hasonul a fennmaradt történelmi írásokhoz.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.