Budapest: - Tokió:
 
Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Látogatók száma:
(2000.06.07.-tol mérve)
2496127

Regisztrált felhasználók
száma:
24718

Online látogatók száma:
2

Avatárral rendelkező
felhasználók száma:
1655

Utolsó 5 látogatónk:
11kong11
2020-10-30 23:13:43
csviki18
2020-10-30 20:41:37
megan17
2020-10-30 20:36:18
Grimlock
2020-10-30 17:58:56
Rachel719
2020-10-30 14:21:27
E-mail
elérhetőségünk:
mail@animeweb.hu

Oldalunk a Facebookon:

Testvérlapunk:

Felhasználási feltételek:
Az AnimeWeb bizalmát élvező alkotások, rajzok, írások, fordítások, ismertetők, letöltések, stb. kizárólag otthoni elolvasásra, nézegetésre, saját használatra tölthetőek le. Más honlapon való felhasználásukhoz nem járulunk hozzá!

Minimum felbontás:
1024 pixel képszélesség
Támogatott böngészők:
- Firefox (legfrissebb)
- Google Chrome (legfrissebb)

Verziószám: 5.9
Minden jog fenntartva!
(c) 2000-2020 AnimeWeb
Anime / Manga ismertetők


#  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 
- A legfrissebb 30 ismertető időrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címekkel ABC sorrendben -
- A teljes lista megjelenítése Alternatív címek nélkül ABC sorrendben -
- Típus szerinti rendezés -

Ismertetők száma: 862 
Szerkesztés alatti ismertetők száma: 22 

Hyakka Ryouran Samurai Girls (TV)
* * * *
百花繚乱 サムライガールズ

Adatok:

Utolsó módosítás időpontja: 2018-01-25 21:22:24
Létrehozás időpontja: 2012-04-17 20:01:23
Eddig megtekintve: 2158 alkalommal

További találatok
Az ismertető szerkesztője: morwen

Típus: TV
Műfaj: Akció; Ecchi; Hárem; Komédia; Mágia; Természetfeletti;
Epizódok száma:
12
Japán megjelenés éve: 2010
Alkotó(k): Suzuki Akira

Ismertető:

A címében egy anakronizmust tartalmazó anime (nők nem lehettek szamurájok) valójában a jelenben játszódik, ami azért többnyire középkori szinten maradt, és a Tokugawa sógunátus uralkodik még mindig Japánban. Ráadásul több szereplő is híres történelmi alakokról kapta a nevét, csak hogy még jobban összezavarjanak minket. Szerencsére a történet nem olyan tolakodó, hogy késztetést érezzünk lépten-nyomon kérdéseket szegezni neki.

Yagyuu Muneakira, a Yagyuu dojo örököse éppen elfoglalni készül új tisztségét a Fuji hegy lábánál található Buou akadémián, mint harcművészetet oktató tanár, mikor is szerencsétlen balesetek következtében belekveredik az iskola hatalmi harcaiba Sanada Yukimura és az iskola vezetése között. Mivel ez egy ecchi anime, természetesen minden jelentősebb szereplő (kivéve a főellenséget) nő, ne tévesszen meg minket a történelemkönyvekből ismerős nevük. Ez a hatalmi harc megnyilvánulásokban a gyerekes csínyektől a speciális effektekkel és leszakadó ruhákkal tarkított harcokig terjed, tehát akcióra és fárasztó ecchi jelenetekre tessék felkészülni. Ha mindez még nem volna elég mintaszamurájt alakító főszereplőnknek, kap még egy égből pottyant lányt is, az olyannyira titokzatos, mint amennyire amnéziás Yagyuu Jubei személyében. A történések hamar hárem formációba rendezik a társaságot, ami néhány mellékszereplővel is kiegészül, de semmi rendkívülit nem kapunk. Sanada Yukimura a loli kis tsundere beütéssel, Tokugawa Sen a gyerekkori barát, Hattori Hanzo pedig egy kis yuri aromát visz a sorozatba. A többnyire sablonos szituációkba keveredő szereplők közül leginkább még Jubei tűnik ki, akinek kettős személyisége van, az egyik ártatlan és gyermekien naív, a másik vérszomjas harcmániás.


A sorozat több mint fele ecchi komédia, elszórtan néhány történelmet idéző eseménnyel, amire leginkább a nevek miatt figyelhetünk fel, mivel akik a történelem szerint ellenfelek vagy riválisok voltak, azok az animében sem jönnek ki egymással. De a hasonlóság itt lényegében véget is ér. Szóval miért is érdemes mégis megnézni ezt az animét? Minden bizonnyal a külcsín miatt. A látványvilág nemcsak, hogy hozza az elvárt szintet egy 2010-es animétől, hanem még sikerül is valami egyedi stílust kialakítania. Ennek elemei az erős, sötét színek, a karakterek vastagon meghúzott körvonalai, amikkel kontrasztban a háttér sokszor csak vázlatosan van megrajzolva, így jobban kiemelve a szereplőket, és egyfajta képregény-hatást keltve. Emellett egy elég érdekes megoldását láthatjuk a cenzúrázásnak, a foltozást. A képernyőt időnként foltok lepik el, vérfoltok vagy tintafoltok, amik mintha a kamerára fröcsennének a szereplők dinamikus mozdulatai következtében. Ezek a foltok persze kitakarják a megfelelő részeket, de túl sok van belőlük ahhoz, hogy csak ezt a célt szolgálják. Egyedi megoldás és jól is néz ki, ez igaz, viszont emellett sokszor nehezebben lesznek követhetők az akciójelenetek, szóval hátránya is van.

Ha nem várunk túl sokat a történettől, akkor egészen jó időtöltés tud lenni.
Ehhez az ismertetőhöz még nem születtek hozzászólások.